Sådan gør du: Facebook-grupper

Hvordan fungerer Facebook? Der er sandsynligvis millioner af mennesker i verden, der ved svaret. Når alt kommer til alt er netværket blevet en integreret del af livet. Du lægger noget, venner, bekendte eller endda fans læser det – det er det.

For virksomheder var sagen også klar i lang tid: Du lægger sider med indhold på Facebook, disse sider bliver derefter gelikeret mange, færdig er den nye, pålidelige og gratis distributionskanal.

Det gør ikke ondt mere. Senest siden Facebook i sin uigennemtrængelige algoritme massivt nedklassificerede sidernes betydning, er det åbenlyst: Den organiske trafik på denne kanal går massivt tilbage.

Den enkle Facebook-verden er blevet meget mindre

I lang tid var Facebook en relativt enkel verden. Der var en nyhedsfeed og en algoritme, der sorterede tidslinjen. Det krævede en masse kontakter og anstændigt indhold for en fungerende Facebook-tilstedeværelse, som ofte kom fra en separat side.

Denne model fungerer for redaktører og virksomheder nu kun meget begrænset – fordi Facebook har gjort en vending for nogen tid siden. En vendepunkt, der giver mening ud fra virksomhedens synspunkt. Så Facebook ønskede at være tilbage til sine rødder og mindre indholdsslynge for andre.

udstilling

Løsningen var relativt enkel: algoritmen blev ændret, så indhold fra sider, virksomheder og medier spilles meget sjældnere.

Siden da er Facebook blevet mere af det, det oprindeligt var: et netværk til personlige forhold – og alle de konsulenter, der havde fortalt i årevis, at Facebook var fremtidens medium, blev pludselig snubbet.

Det ændrer ikke det faktum, at netværket stadig kan være en potentielt gigantisk trafikmaskine. Ingen kommer så vidt bruger og rækkevidde nærmer sig Facebook. En fuldstændig afkald på Facebook er derfor ikke et reelt alternativ. Men hvad så? Fremtiden vil sandsynligvis være:

Find ikke dit publikum et eller andet sted i generelle nyhedsstrømme – men hvor det virkelig er!

Lyder trivielt, men i virkeligheden er det meget udmattende. Fordi dette publikum først skal søges. Dette kan være dyrt i tvivlstilfælde. Og under visse omstændigheder kan dette betyde, at du skal spille på dit publikum fra nu af i meget mindre skala.

Du kan også være interesseret i: Sådan: Dark Social

Hvad betyder det konkret?

Webstedet er død. Længe leve gruppen! I det mindste for Facebook kan du med sikkerhed sige denne nye credo; også for andre dele af den sociale medieverden.

Menneskernes interesse for nyttigt, spændende eller underholdende indhold er ikke pludselig aftaget. Det er bare at grupper giver mulighed for at mødes om særlige interesser. Og at man kan handle der uden ubeskrivelige algoritmer. Så antag, at du er specielt interesseret i fluefiskeri – en gruppe fluefiskere ville sandsynligvis være det bedste sted på Facebook.

Dette gælder også uden begrænsning til dit indhold. Så ikke gå ind i den generelle klagesang over de ændrede algoritmer, men se snarere de muligheder, som grupper eller budbringere tilbyder. Alt kan være muligt, kun en ting skal huskes:

En gruppe er et mikrosamfund!

Det betyder: Du er ikke kun en afsender, men altid en modtager. Så der er meget mere ved kommunikation og interaktion end allerede i det sociale netværk. Enhver, der bare vil droppe sine beskeder, vil sandsynligvis ikke være glad i en Facebook-gruppe.

Der er nogle muligheder i grupperne, der gør livet på Facebook sjovere for indholdsudbydere. Nu går det følgende:

Dybere indsigt: Med “Group Insights” får administratorerne nye måder for vækst og interaktion.

Forenklet medlemsadministration: Filtrerede egenskaber som køn eller placering tillader medlemmer at blive accepteret i grupper. Uheldige medlemmer “kan også være hurtigere og lettere at udelukke. Derudover kan bidrag offentliggøres automatisk, og grupper kan netværkssamarbejdes.

Du skal dog foretage en smule søgning, hvis du vil finde alle de relevante grupper, du tilmelder dig. Og glem ikke: jo flere grupper du har, jo større er din indsats.

Jakubetz anbefaler

Sammenfattende er dette en meget enkel ting: Selvfølgelig kan du opnå mere, du kan kommunikere mere fragmenteret og målrettet. Men dette betyder også meget mere kræfter end engangsindlæggelsen på din egen side.

Og fremtiden for sider og nyhedsstrømme? Du behøver ikke at afslutte dette, den ene ting udelukker ikke den anden. I betragtning af mærkbart lavere organiske intervaller er der imidlertid næppe en måde at øge engagement i grupper på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *