Vil WhatsApp blive en digital kommunikationsspilskifte?

WhatsApp bringer frem en løsning for virksomheder? Bortset fra WeChat, som allerede i Kina er noget som det nye Internet, får emnet messenger-marketing en helt ny dynamik. Og det kommer med fuld styrke: WhatsApp, der når over 1,5 milliarder brugere over hele verden og 83 procent af den tyske onlinepopulation pr. Måned, giver virksomhederne mulighed for at interagere og kommunikere med kunder i realtid.

Hvem er bange for WhatsApp-forretning?

“Den såkaldte Rieplsche-lov i medierne siger, at intet socialt etableret instrument til information og tankeudveksling af andre instrumenter, som kommer i løbet af tiden, fuldstændigt erstattet eller fordrevet”, kommenterede Christian Week AG, co-grundlægger og administrerende direktør på agenturet Gerhard for nylig en diskussion på LinkedIn.

Udsagnet kan jeg ikke i modstrid med, selv i min vennekreds, stadig mennesker, der bruger “Tekst-tv som den foretrukne nye kanal”. Ikke desto mindre kigger jeg på nogle kanaler og tør at stille en prognose

Hvor WhatsApp vil fremkalde kraftigt forstyrrende støv i fremtiden

Åbn alle. Luk alle

SMS

Mobil TAN, flyvetid ændringer eller betaling bekræftelse er stadig meget populære via SMS, da de er relativt hurtige, sikre og iøjnefaldende. Men de er også dyre og ikke meget interaktive. Med “Meddelelser” bringer WhatsApp kun én løsning.

Prognose: komplet nedrivning.

E-mail

I relationskunden – virksomheden er e-mailen blevet etableret. Fakturaer, forsendelsesbekræftelser og andre ting, som vi gerne gemmer eller udskriver, får vi via e-mail. Kundeservice fungerer på denne måde, men mere dårligt end rigtigt, og aktuelle oplysninger fører normalt ikke til det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Hvis det gøres godt, kan et e-mail-nyhedsbrev stadig komme med ganske acceptabel åbnings- og klikfrekvens.

Prognose: E-mail vil være tilgængelig i længere tid, end vi ønsker. I kundeservice vil WhatsApp sejre, men meget hurtigt.

websted

Det normale virksomhedswebsted har længe haft status som et visitkort på nettet. Enhver, der ikke har en relevant blog, en online shop eller en bookingplatform, har faktisk ikke brug for et websted for at komme i kontakt med målgruppen. Dette har overtaget sociale medier i lang tid. Indførelsen af ​​betaling direkte i WhatsApp kunne blive den næste spilskifter her. Hvem kæmper stadig med at søge på websteder efter produkter, når de kan have alt fra produktrådgivning til betaling via messenger direkte i samtalen?

Prognose: Websider forbliver enhver virksomheds digitale hjem – men mere og mere fungerer de som et knudepunkt for alle brandets digitale berøringspunkter.

Social web

Facebook, YouTube og Co. har etableret sig som kedsomhedsdrabere – hvis du leder efter lidt distraktion, vil du stadig sætte pris på blandingen af ​​opdateringer fra venner, katteindhold og influencer berry müsli. For mærker er publikum og rækkevidde på den sociale web derfor spændende, selvom du kun når dem gennem brug af mere og mere budget. Den direkte linje til målgruppen, trollfri og med reel feedback, men WhatsApp og Co. erobrer relativt hurtigt.

Prognose: fredelig sameksistens. Forbruger det sociale, kommuniker på WhatsApp.

Service hotlines

Gartner estimerer, at i 2022 vil kundeservice over telefonen falde 40 procent til i alt 12 procent, mens chatbots og messenger-service vil stige fra 3 procent til 22 procent.

Prognose: Venligst endnu hurtigere! (se kundeservice – lad fagfolk komme i gang!)

Ingen gåtur til WhatsApp

På trods af al popularitet og muligheder er vejen ind i virksomheden for WhatsApp ikke let. Hvorvidt introduktionen af ​​WhatsApp Business API har alvorlige konsekvenser for sms’et, servicedisken og online marketingindustrien afhænger af to nøglefaktorer.

udstilling

For det første er privatliv et stort problem med WhatsApp og Facebook. Tilsynsmyndighederne vil nøje overvåge WhatsApp, og WhatsApp bliver nødt til at lægge en stor indsats, så store virksomheder også følsomme data (og det er ofte tilfældet i kundeservice) via appen.

For det andet bliver man nødt til at vente og se, om priserne på underretninger kan sejre på denne måde. Officielt er der intet kendt endnu, men forskellige medier rapporterer et interval mellem 0,5 og 9 cent pr. Meddelelse. Temmelig sporty sammenlignet med e-mail og endda versus SMS-service.

Så det forbliver spændende. Jeg vil rapportere …

Til forfatteren: Matthias Mehner er vicepræsident for strategi og innovation på WhatsBroadcast. For LED skriver han om emnet messenger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *