Hvorfor traditionelle virksomheder har brug for markedsføringsændring

Da kunder har rejst digitalt, læst produktanbefalinger online, shoppet online og interageret med deres yndlingsmærker via sociale medier, har markedsføring ændret sig dramatisk. Flere og flere virksomheder anerkender denne ændring som en mulighed og forstår, at moderne markedsføring og den rigtige brug af tilgængelige data bringer fordele for begge sider – for deres kunder og deres egen succes. Et eksempel på, hvordan digital marketing kan gøre etablerede virksomheder endnu mere succesfulde, leveres af et brand, der ikke kunne være mere traditionelt i sin tidligere markedsføringsstruktur: Tupperware.

Digitaliseringen af ​​marketing betyder, at både offline og online aktiviteter er integreret i kommunikationen. Vi taler derefter om omnichannel marketing. Mulighederne for virksomheder og mærker til at oprette forbindelse til deres målgrupper har ændret sig i de senere år. Både antallet og forskellige berøringspunkter er steget. Omnichannel-marketing er derfor en væsentlig del af en moderne marketingstrategi til at adressere kunderne individuelt, til det rigtige tidspunkt, på den rigtige kanal og med relevant indhold.

udstilling

Oprethold kundeforhold for intelligent digital markedsføring

Grundlaget for en omnichannel-strategi er data og dens intelligente analyse. Eksemplet med Tupperware viser også, at kundedata er blevet indsamlet i lang tid, men ofte på en sådan måde, at de er praktisk talt ubrugelige til intelligent digital markedsføring. I årtier var Tupperwares distributionsmodel lige så genial: offline, direkte salg, personlig. Ordsprog var nøgleordet. Hvem kender dem ikke, de velkendte Tupper-fester: Kvinder besøger derhjemme, viser, anbefaler og sælger nye produkter til husholdningen. Et par drinks og snacks, du snakker – nogle gange om personlige problemer – der er møder på øjenhøjde, blandt venner.

Kundeforholdet har altid været et fokus hos Tupperware. Men som vi alle ved, ønsker de bedste forhold også at blive dyrket. Og dette inkluderer regelmæssig kontakt såvel som personlig adresse, individuelle anbefalinger og personlig opmærksomhed ved specielle lejligheder – for eksempel til en fødselsdag.

I mellemtiden er Tupper-partier kult, men bestemt ikke længere markedsføring af avanceret art. Markedsføring i dag foregår stort set digitalt. Og grundlaget for dette er data, der skal indsamles et sted i digital form. Bedst med en central placering, så marketingfolk kan få adgang til og handle i overensstemmelse hermed og planlægge kampagner. Målet er derefter at bruge disse data til bedre at forstå publikum og finde svar på spørgsmål som “I hvilken region, på hvilket tidspunkt af året og i hvilken aldersgruppe er hvilke produkter der er mest populære?”. Med disse indsigter og ved hjælp af ny teknologi kan virksomheder målrette deres kunder efter deres ønsker og behov.

Du er måske også interesseret i dette: Conversational Marketing: Hvordan mærker kan forbedre kundedialogen

Kunstig intelligens understøtter marketingfolk

I en moderne marketingstrategi bør personalisering ikke mangle for at gøre kommunikationen med kunderne mere målrettet og bæredygtig. Klassiske en-til-mange meddelelser, i form af samlede mailings, reklamer eller pop-up-vinduer, giver i stigende grad plads til individuel adressering i mailings og sociale mediekampagner eller endda individuelt webstedsindhold. Kunder modtager individuelt, realtidsindhold på hver kanal og enhed, der imødekommer deres personlige interesser og behov.

Kunstig intelligens (AI) i dag hjælper med at bruge data effektivt til netop sådan en personlig marketing. Takket være KI kan virksomheder på forhånd forudsige deres kunders adfærd og handlinger og svare individuelt og i realtid – på tværs af kanaler. Resultatet: en streng kundeoplevelse og en individuelt tilpasset kundetilgang med et passende, relevant købsincitament.

Dette kan være e-mails med personaliserede produktanbefalinger eller pop-ups på stedet på webstedet med individuelle rabatkoder. Det er således muligt for virksomheder at ledsage deres kunder gennem forskellige kunderejser og forstå nøjagtigt, hvilke produkter der er særlig godt modtaget af hvem. For Tupperware betyder dette for eksempel, at kvindelige konsulenter i fremtiden kan vurdere præcist, hvilke produkter de skal vise til en fest: De ved, hvilke produkter de deltagende finder appellerende, da de muligvis allerede ser for sig selv i online shop har været interesseret i en vis friskhedskasse, eller den nye universalskærer kendes allerede via e-mail takket være en produktanbefaling.

Ved at forbinde KI og omnichannel-marketing optages kunden både offline i butikken – eller i tilfælde af Tupperware på en Tupper-fest – og online i henhold til hans interesser med indhold. Dette fører til øget kundeloyalitet og købsberedskab, fordi kunderne kun modtager oplysninger om produkter, der er relevante for dem.

Du er måske også interesseret i dette: Adobe og fremtiden for markedsføring

AI til optimeret marketing

For virksomheder betyder brug af AI at spare både tid, penge og ressourcer. Fordi tidskrævende aktiviteter automatisk overtages af den kunstige intelligens. Den identificerer forskellige købergrupper baseret på en række egenskaber og analyserer data, som derefter danner grundlaget for optimeret målretning og individuelle tilbud. Derudover overvåger algoritmen kampagnesucces og kan justere typen og mængden af ​​incitamenter, der bruges i overensstemmelse hermed. Resultatet: Takket være lettelsen kan marketingledere igen afsætte sig til mere kreative og strategiske opgaver og mål. Dette har naturligvis også en positiv effekt på indholdskvaliteten af ​​kampagnerne.

For Tupperware viser overgangen til digital markedsføring en betydelig succes. E-mail-salg er for eksempel vokset 5- til 7 gange. Og eksemplet viser også, at digitalisering af marketing ikke betyder, at traditionelle, klassiske tilgange og værdier skal smides over bord. Tværtimod er kundecentricitet og mund til mund stadig en elementær del af Tupperware-marketing. Men nu understøttet og understøttet af teknologi.

Du er måske også interesseret i dette: Marketing overstiger teknologiske fremskridt

Holger Behnsen, administrerende direktør for Emarsys DACH, er ansvarlig for den operative forretning i DACH-regionen med mere end 700 kunder. Efter 5 år i digital marketing grundlagde han sit eget e-marketing bureau i 2007, før han kom til Emarsys i 2009.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *