Ny smartphone: Hvordan flytter jeg mine data nu?

Grundlæggende er der fire måder at flytte dataene på: fra iPhone til iPhone, fra Android til iPhone eller vice versa og fra Android til Android. Den vigtigste meddelelse på forhånd: Ingen bør undvære sig af frygt for datatab på en ny smartphone. Fordi flytningen fungerer meget mere behageligt end i den gamle Nokia.

Fra iPhone til iPhone

Denne bevægelse fungerer nu trådløst og ganske enkelt. Vigtigt på forhånd: Gamle iPhones skal opgraderes til mindst iOS 11 eller (fra 5S) på iOS 12, så overførslen af ​​data fungerer fint. Første trin: Sikkerhedskopien af ​​den gamle iPhone i Apples Internet cloud iCloud skal være ajour. Denne menu kan findes i Indstillinger => iCloud (øverst) => iCloud Backup. Aktivér sikkerhedskopien der, eller opret en ny sikkerhedskopi.

Når det er gjort, er dataene allerede i Apple-skyen og venter på iPhone igen. Vigtigt: 5 GB data er gratis i iCloud. Hvis du skal flytte meget, kan du ofte ikke håndtere det. Den bedste idé er at booke en pakke på 50 GB til 99 cent om måneden. Det fungerer, og dette abonnement kan om nødvendigt annulleres efter flytningen. Hvor: For at fortsætte med at oprette regelmæssige sikkerhedskopier er det alligevel 99 cent værd.

udstilling

Også interessant: iPhone-guide: Hvilken enhed passer til dig?

Jeg flytter til min telefon
Gode ​​nyheder: Flytningen er relativt let fra iPhone til iPhone (Foto: 123rf.de)

Efter sikkerhedskopien hjælper “Quick Start”, der fungerer fra iOS 11 og fremefter. Den gamle og den nye iPhone tændes ved siden af ​​hinanden. Mobiltelefoner genkender sig automatisk efter nogle få sekunder. Følg derefter instruktionerne på skærmen og accepterer “gendannelse” af den nye iPhone fra den netop oprettede sikkerhedskopi. Dette afslutter næsten arbejdet (der fungerer forresten på samme måde på iPad).

Efter afslutningen betyder det kun: Vent! Fordi det kan tage et par timer, indtil alle apps, fotos eller musik indlæses fra skyen igen. I løbet af denne periode må den nye iPhone ikke være slukket. Sidste vigtige opgave: At sikre WhatsApp-historikken på den gamle iPhone og afspille den på den nye iPhone. Dette fungerer i WhatsApp-menuen, men fungerer ikke automatisk.

Den klassiske fjernelse af kabler via iTunes-programmet er også tilgængelig. Til dette skal den gamle iPhone på Mac eller PC først inficeres. Den afgørende iTunes-menu kan findes under Enheder => Oversigt => Sikkerhedskopiering. Der arkiverer det krypterede indhold.

Tilslut derefter den nye iPhone og afspil i menuen “Gendan fra iTunes-sikkerhedskopi” de gamle data. Fordelen ved den noget besværlige kabelprocedure: Krypterede data som indholdet fra sundhedsappen “Health” eller adgangskoder overtages også her, som brugere ellers ofte skal indtaste igen efter en trådløs bevægelse.

Fra Android til iPhone

For at lette denne ændring tilbyder Apple sin egen Android-app kaldet Flyt til iOS. Dette skal først indlæses på den gamle Android-telefon. Flytningen fungerer sådan: Tænd for begge smartphones. Efter lanceringen af ​​den nye iPhone skal du vælge “Overfør data fra Android”. Åbn appen Flyt til iOS på Android-telefonen. Med en numerisk kode kommunikerer de to enheder.

Gå til iOS
Med “Flyt til iOS” er Apple sprunget over sin skygge og har udviklet sin første Android-app (Foto: Apple)

Derefter kan du vælge på Android det indhold, der skal overføres. IPhone viser, hvor langt bevægelsen er gået. Og Android må ikke slukkes, før iPhone rapporterer slutningen af ​​farten.

Også dette kan tage nogen tid. Det overfører kontakter, meddelelseshistorik, fotos, videoer, webbogmærker, e-mail-konti og kalendere. Gå til iOS søger endda efter apps, som brugeren havde installeret på Android, såvel som for iPhone.

Fra Android til Android

Der er utallige softwareversioner, producenter og modeller – og dermed utallige flytningsvarianter. Den nemmeste måde er gennem Google-kontoen. Fordi Android-producent Google allerede ved (næsten) alt om sine brugere, kan Google-kontoen bruges til at flytte mindst de vigtigste data såsom kontakter, kalendere, e-mails eller apps.

For dette skal dataene først sikkerhedskopieres på den gamle Android, mest i menuen Indstillinger => Konti => Google. Hvis du så logger på den nye Android og vælger indstillingen “Kopier data”, får du disse data tilbage. Det er bedst at tage backup af og flytte fotos ved hjælp af Google Fotos-appen ved hjælp af Google Drev-appen.

Google Pixel 3
Den nuværende Google Pixel 3 leverer fantastiske fotos af to- og firbenede venner. Men hvordan kommer de gamle billeder på den nye smartphone? (Foto: Google)

Med mere opdaterede androider er der muligheden for at placere dem ved siden af ​​hinanden for at flytte. De genkender derefter hinanden og kopierer dataene. Dette fungerer ved opsætning af den nye mobiltelefon via menuen “Datakopi” => “Sikkerhedskopi fra en Android Smartphone”. På grund af forskellige hardware og software på Android er denne indstilling ikke altid tilgængelig.

Hvis du vil overføre flere data, end du kan med din Google-konto, kan du bruge dine egne flytningsapps som den stærkt anbefalede Data Smart Switch Mobile 2018 eller CLONEit. De skal begge startes på begge androider. Instruktioner på skærmen leder dig derefter gennem bevægelsen.

Nogle producenter tilbyder deres egne flytte apps som Samsung Smart Switch Mobile eller Huawei Phone Clone. Når man bevæger sig inden for et brand, fungerer de normalt godt, de er mindre pålidelige, når man flytter til et andet brand. Her hjælper kun: Prøv!

Fra iPhone til Android

Hvis du vil sige farvel til Apple, vil datamigreringen i høj grad afhænge af mærket på den nye Android-telefon. Apps som Samsung Smart Switch Mobile, Sony Xperia Transfer Mobile eller OnePlus Switch har ofte muligheden for at overføre data fra iPhone. Nogle producenter som Google med sine Pixel-telefoner sætter endda et dataoverførselskabel fra Android til iPhone.

Også interessant: Google ønsker at pixelere smartphone-konkurrencen

Google flytter
Google Pixel 3 er normalt endda et kabel til flytning fra den gamle iPhone på (Foto: Google)

For dette skal du først (se “Fra iPhone til iPhone”) på iPhone oprette en sikkerhedskopi i iCloud. Derefter følger brugerne instruktionerne i flytteappen på den nye Android, normalt menupunktet “Overfør fra iPhone”.

Hvis den nye smartphone ikke tilbyder en sådan mulighed, hjælper Google Drive-appen til iOS. Den overfører først de vigtigste data fra iPhone til Google sky. Hvem logger på bagefter på den nye Android hos Google, døbt hans data på den.

Tre vigtige tip til

Musiktjenester som Spotify og endda Apple Music skifter let mellem iPhone og Android, brugerdata overtages. WhatsApp-kurser kan imidlertid kun flyttes med stor indsats mellem iPhone og Android (og vice versa), instruktioner er her på netzwelt.de. Og overførslen af ​​fotos fra iPhone (som gemmer billederne i det specielle datasparende HEIF-format) til Android fungerer bedst, når billederne først importeres til Google Fotos-appen på iPhone.

Også interessant: Samsung vil sætte en ny smartphone-trend på flip display

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *