Hvad gør en … Solutions Manager?

Jobtitel: Senior Solutions Manager

Navn: Richard Hawthornthwaite

Uddannelse: Computer Science

Virksomhed: Bundesdruckerei GmbH

Hvad laver du?

Kort sagt, designe løsninger, der glæder kunderne. Hvad bruges trods alt de smukkeste produkter og løsninger, hvis de ikke bringer noget til nogen kunde, og ingen køber dem? Det handler om at imødekomme kundernes behov i dag og især i morgen. Så det rigtige produkt til det rigtige tidspunkt til den rigtige pris, så kunden beslutter igen i fremtiden for vores løsninger.

Som Solutions Manager ledsager og guide jeg hele processen omkring en løsning eller et produkt: Jeg analyserer markedet, vurderer konkurrenterne og går på messer og fora, møder kunder og udveksler ideer med dem – det er vigtigt for mig at have nye ideer der gør vores løsninger specielle og unikke. Derefter bygger vi produkter og løsninger med udviklingsteamet, lancerer dem, betjener og vedligeholder dem.

Hvordan kom du til denne opgave?

Jeg er født og opvokset i England. Under mit studium af datalogi blev jeg forelsket i et fremmed år i Konstanz i landet og mennesker. Sådan startede jeg som softwareudvikler efter at have studeret hos Siemens og senere arbejdet som projektleder. Det handlede især om brantrelaterede softwareløsninger, der var meget individuelt tilpasset hver enkelt kundes behov, f.eks. Postsortering. I to år ledte jeg et projekt på New Zealand Post i Wellington. Derefter tilbragte jeg adskillige år som uafhængig konsulent og projektleder, i stigende grad inden for it-sikkerhedsemner såsom e-mail-kryptering. I efteråret 2016 kom jeg over disse emner i markedsføringen af ​​Bundesdruckerei.

udstilling

Hvilken ejendom hjælper dig mest i dit professionelle liv? Og hvorfor?

Som en moderegendom: frem for alt åbenhed. IT-verdenen forandrer sig så hurtigt, da man bør overraske som en uddannet computerforsker igen og igen af ​​nye tendenser og ikke for hurtigt afvises som vrøvl. Kort sagt: en formodet hype bliver til en iPhone ofte nok. Derudover skal jeg ofte være i stand til at skabe enighed mellem alle involverede, så jeg har brug for gode kommunikationsevner. Som løsningschef er jeg i centrum for mennesker med forskellige interesser.

Jeg er nødt til at tage disse interesser i betragtning, hvis det er muligt tage alle deltagere, lytte til alle. Nogle gange må jeg sige “nej” høfligt. Det er vigtigt at altid have den langsigtede vision om løsningen i tankerne og ikke at ofre den for kortvarig succes. Derudover har jeg brug for analytiske færdigheder, især for at observere og vurdere markedet og udvikle forretningsplaner. Og selvfølgelig er god projektstyring vigtig for at holde alle trådene sammen, såvel som en dyb teknisk forståelse, da vi har at gøre med komplekse softwareløsninger.

Hvad er mest vigtigt ved dit job? Hvad nyder du mest?

I min rolle som Solutions Manager kan jeg især lide brobygningsfunktionen mellem eksterne kundebehov og intern implementering eller udvikling. Jeg har muligheder og friheder til aktivt at forme og bygge løsninger. Det er dejligt at se sådanne løsninger senere i aktion.

Beskriv venligst et projekt, der virkelig imponerede dig.

Først og fremmest kan jeg identificere mig meget godt som en computer videnskabsmand med IT-sikkerhedsspørgsmål. Sikkerhed og tillid er i sidste ende grundlaget for digitalisering. Sikker identitet har altid været et centralt tema i Bundesdruckerei; tidligere analog og i dag i stigende grad digital. Pointen er, i en transaktion, er de involverede faktisk dem, de udgir sig for – og kan de gøre, hvad de gør?

I over tre måneder har jeg været involveret i lanceringen af ​​en ny – i sidste ende blockchain – teknologi fra vores innovationsafdeling til selvbestemt identitets- og rettighedsstyring. Emnet lyder måske lidt beruset for mange i starten, men er faktisk meget spændende og har fået betydning i de sidste par år og måneder, især ved den almindelige databeskyttelsesforordning. Den nye tilgang alene giver brugeren kontrol over deres digitale tilladelser, såsom adgang til specifikke dokumenter eller data. Han kan også videregive eller trække autoritet tilbage til andre.

Mit job er uundværligt, fordi …

… som Solutions Manager er jeg en slags hub mellem det eksterne markedsbehov og den interne implementering. Jeg har muligheden, men også ansvaret, til at forme og gennemføre denne proces – alt sammen i sammenhæng med en langsigtet vision om, hvor vi vil hen.

Hvis du ikke var Solutions Manager, hvad ville du være?

Så vil jeg tilbyde cykelture gennem Alperne igen. I min tid i Konstanz fik jeg kendskab til og elskede at cykle i bjergene. I et par år havde jeg også et agentur, der organiserede, designet og gennemførte sådanne ture.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *