Hvor meget kan Elon Musk stadig tillade?

Med et justeret tab på op til 35 cent pr. Aktie havde analytikerne forventet, til sidst var det $ 1,12 per aktie og med 6,35 milliarder dollars, et meget lavere end forventet salg. Om aftenen torsdag brød Tesla-aktien efter børsen med mere end ti procent. Elon Musk var i stand til at skinne med en leveringsrekord i begyndelsen af ​​juli. Hvordan fungerer det?

“Vi er godt positionerede til at fortsætte med at vokse produktion og leverancer i tredje kvartal,” sagde Musk den 2. juli. Denne optimistiske erklæring var for lidt over tre uger siden, aktien var lige kommet sig.

Derudover meddelelsen Muskere i meddelelsen om de nylige kvartalsvise tal om, at den mangeårige CTO JB Straubel går af med driften og fremover kun vil fungere som konsulent. Det må have været Straubel, der engang bragte Musk ombord på virksomheden. Nu giver han roret til Drew Baglino.

Tesla taber stadig med hver leveret bil

Ifølge kvartalsrapporten leverede Tesla godt 95.000 køretøjer i årets første tre måneder, men tabte samtidig mere end 408 millioner dollars – et meget større beløb end forventet. Musk føler sig misforstået af de chokerede reaktioner: “Væksthastigheden anerkendes ikke korrekt,” sagde den 48-årige.

udstilling

Hvis man sammenligner leveringstal med tallene i samme kvartal året før, resulterer dette i en stigning på ca. 80 procent. “Det er den bedste eksponentielle graf, jeg nogensinde har set,” sagde Musk. “Det er vanskeligt for folk at føle eksponentiel vækst, men Tesla vokser eksponentielt.”

Også interessant: Teslas første autonome taxaer skulle lanceres i 2020

Hvor længe skal Tesla omstruktureres?

Høje omkostninger til produktion og levering af den håbefulde model 3 er ansvarlig for, at elbilproducenten i 2. kvartal overraskende dybt ned i de røde tal. Derudover gør Tesla med hvert leveret biltab, men Musk er fortsat positiv.

For bare en måned siden døbte Morgan Stanley-analytiker Adam Jonas Tesla “en kredit- og omstruktureringshistorie”, og Bernstein-analytiker Max Warburton sagde, at han var “strukturelt ulønnsom.” den Wall Street Journal kommenterede aktiekrisen med den kortfattede sætning: “Virksomhedens dage som væksthistorie kommer til ende.”

Men hvad sker der så?

Musk hævdede om natten at øge leverancerne yderligere. Men selv hvis dette ambitiøse mål er nået (400.000 ved udgangen af ​​året med en balance på 160.000 til halvår), er der en fangst: Fordi salget af dyre modeller falder, er interessen for de billigere Tesla-modeller der, men ikke hurtig nok til at udfylde indtægtsgabet.

Og: Et firma som Tesla er ikke længere en start-up, der kan fortære penge i lang tid. Tesla bliver bestemt nødt til at tjene med en fortjeneste snart, hvis virksomheden ønsker at beholde sine investorer.

Investorer har brug for tålmodighed – og forståelse for en smule megalomani

Elon Musk beskyldes gentagne gange for excentricitet og megalomani, men samtidig evnen til at gøre det umulige muligt og se det langt ud over horisonten. Hvor meget af dette er realistisk? Musk forventer fortsat mindst næsten positive resultater i tredje kvartal.

Tesla finansierer nu sig selv, sagde han – undtagen naturligvis for de faser, hvor nye produkter eller websteder blev lanceret. Det faktum, at nogle af disse er planlagt i de kommende måneder og år, kan optimistisk afstemt investor kan krybe af som en yderligere lovende investering i fremtiden. Straubels afgang, men investorerne Musk begår overtrædelse: Med medstifteren af ​​Tesla er efterladt nogle af de øverste ledere, den mest høje profil for virksomheden.

Denne meddelelse kan ikke være optimistisk for Elon Musk, selvom Straubel sagde i en erklæring, “Jeg ville bare sørge for, at folk forstår, at det ikke skyldes nogen mangel på tillid til virksomheden eller teamet eller noget.” Uanset hvad: Et positivt signal for Tesla, denne afgang er det ikke.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *