“Log ind med Apple”: Hvad er der i den nye logintjeneste?

Den 19. september har Facebook og Google dårlige minder: På denne dag har Apple frigivet sit nye iOS 13-operativsystem, som alle brugere kan hente – og dermed også den nye logintjeneste “Log ind med Apple” lanceret. Et tilbud, der modvirker mange planer fra Facebook og Google.

LEAD forklarer, hvordan “Log ind med Apple” fungerer, og hvorfor tjenesten kan ødelægge tophunde som Facebook og Google.

Feastr med Apple tilmeldingsmulighed
Appen Feastr, et program til kaloritælling, er en af ​​de første applikationer, der har implementeret “Log ind med Apple” (Skærmbillede: Gronau)

Hvad er “Login med Apple”?

Fra og med nu stoler udviklere af nye apps i Apples App Store på Apple-retningslinjerne for at integrere tjenesten “log ind med Apple”. For udbydere af eksisterende apps er integrationen oprindeligt frivillig. Funktionen gør, hvad navnet lover: I stedet for at logge på hver app eller på hver webside med sin mail-adresse og (for sikkerheds skyld) hver med sin egen adgangskode, forenkler “login med Apple” loginproceduren. Bruges af Apple-kunder kun det eksisterende Apple ID. Apple konkurrerer således med det udbredte hurtige login i årevis via Google (“Fortsæt med Google”) og Facebook (“Fortsæt med Facebook”).

Hvorfor skal jeg bruge Apples service, hvis det længe har været login via Facebook og Google?

Enhver, der logger på med Google eller Facebook, giver den respektive app eller websted, som man logger ind, adgang til brugerkonto og data. Denne yderligere information er især nyttig for Google og Facebook’s forretningsinteresser, da de kan knyttes til Google- eller Facebook-kontoen for log-in. Således er personlig og frem for alt passende reklame baseret på brugerinteressen mulig. Annoncering, der skyller penge ind i kisterne fra Google og Facebook, da det er deres forretningsmodel.

udstilling

Enhver, der beslutter at tilmelde sig Apple, overlader Google og Facebook til venstre og giver den respektive app eller webstedsoperatør kun navnet og e-mail-adressen, men ikke mere. Fordi Apple siger, at du ikke sælger dataene. Forretningsmodellen til Apple er ikke reklamen, men salget af hardware.

Men hos Apple skal jeg afsløre min private mail-adresse?

Alle brugere, der har tillid til Apple, kan gøre det, ja. Men enhver, der ser en restrisiko hos Apple, får virksomheden muligheden for at oprette en engangsadresse fra en anonym kombination af numre og bogstaver, inden de underskrives. Dette videresendes derefter til den (usynlige) rigtige mail-adresse. Apple rådgiver, at brugere netop derefter anbringer en anonym Apple engangsadresse, hvis det er snarere ukendt app- eller webstedsudbydere, som man logger på. Denne anonymisering er en klar differentierer til login-tjenesterne fra Google og Facebook. At gemme brugeraktivitet eller sporing er udelukket ifølge Apple – i modsætning til sporing driver de to konkurrerende virksomheder forretning.

Er det ikke muligt at dekryptere en sådan engangsadresse?

Nej, det betragtes som sikkert, især da du har mulighed for senere at ændre denne engangsadresse til en ny engangsadresse. Registreringen via Apple kan også tilbagekaldes når som helst, så Apple’s spedition er slået fra. Hvis den kontokonto, der er oprettet ved at logge ind med “Login med Apple”, afsluttes, stopper Apple øjeblikkeligt videresendelsen af ​​mailen.

Mail med Apple-login
Brug privat mail eller engangs-mail: Med Apples nye login kan du beslutte, hvad du vil indstille (Skærmbillede: Gronau)

Fungerer “Log på med Apple” kun i Apple-økosystemet?

Nej. En Apple-id med tofaktorautentisering er altid det første krav, men “Log ind med Apple” (det engelske navn) fungerer teoretisk på alle websteder, der integrerer tjenesten eller i Android- eller Windows-apps – og ikke kun på iOS og macOS. Apple forklarer proceduren for ikke-Apple-operativsystemer som følger:

“Når du tilmelder dig første gang, bliver du bedt om at indtaste en bekræftelseskode fra din betroede Apple-enhed eller telefonnummer, se på enheden og indtaste koden, og du kan springe dette trin over i 30 dage, efter du har logget ind Du stoler på den browser, du bruger. “

Hvorfor har jeg ikke set “Log ind med Apple” i mine apps endnu?

Tjenesten er stadig ny på markedet, og udviklere skal implementere den først. En af de mest populære apps udover Feastr, der er afhængig af “Log ind med Apple”, er allerede indkøbsliste-appen Bring !. I de næste par uger vil du støde på flere og flere websteder og apps, der ikke kun tilbyder login via Google og Facebook, men også login med dit Apple ID.

Log ind med Apple
Apple præsenterede også “Log ind med Apple” som en del af keynote (Screenshot: Gronau)

Jeg er udvikler: Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg integrerer?

For tiden er det kun helt nye apps, der ønsker at komme ind i App Store for første gang, at have “Install with Apple” installeret for at blive godkendt til butikken. For eksisterende apps er integrationen kun den 1. april 2020 (ingen April Foolhardy!) Obligatorisk.

Hvis du sender en opdatering til en app, der allerede er tilgængelig i butikken efter 1. april, er log ind med Apple en forudsætning for, at Apple-opdateringen kan vinkes igennem. Men også her gælder undtagelser for reglen: Integrationen skal kun foretages, hvis en applikation til hovedapplikationen i applikationen til en social logintjeneste som Google eller Facebook. Apple har også oprettet en speciel side til udviklere.

Er der også kritik af “Log ind med Apple”?

Ja, på den ene side har mailudbyderen BlueMail, i Tyskland ret ukendt, allerede anlagt sag. Producenterne bag BlueMail hævder, at Apple havde stjålet ideen med BlueMails nye login-tjeneste. En påstået patentovertrædelse fra Apple bringes i spil. Derudover citerer Apple BlueMail ifølge operatørerne to uger før lanceringen af ​​”log ind med Apple”: “ligesom det” kastet fra App Store for at foretrække deres eget produkt. Derudover går Open ID Software Foundation’s sikkerhedsforanstaltninger i “Log ind med Apple” ikke langt nok. I et åbent brev kræver OpenID yderligere sikkerhedstiltag. Apple accepterede at skubbe emnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *