Googles administrerende direktør Sundar Pichai: Sandheden mellem linjerne

Lige siden Google slettede udtrykket “Vær ikke ond” fra virksomhedens manifest, er de kritiske projekter fra tech-giganten blevet mere og mere tydelige. I august blev det annonceret, at Google arbejder på en censureret søgemaskine til Kina.

Den 1. november kørte kompensationen for Andy Rubin på 90 millioner til trods for seksuel chikane omkring 20.000 ansatte verden over på gaden. Og datahaket på Google+, der blev frigivet i oktober, blev nu efterfulgt af et betydeligt større, som også blev offentliggjort sent denne mandag.

Pichai som SEO-forklarende

Allerede i september inviterede det amerikanske retsudvalg til høringen. Administrerende direktører for Facebook og Twitter fulgte hende, Google nægtede. Før parlamentets kontrol i kølvandet på det nylige valg til demokraterne vandrer, citerede flertallet i de republikanske parlamentsmedlemmer endelig Googles administrerende direktør Sundar Pichai i den amerikanske kongres. Du har mistanke om, at Google påvirker søgeresultaterne til fordel for demokraterne.

Især majoritetsleder Kevin McCarthy og formand Bob Goodlatte er skeptiske. Goodlatte sagde i en meddelelse, “Teknologien bag sådanne onlinetjenester som sociale medier og søgemaskiner kan bruges til at undertrykke visse perspektiver og manipulere den offentlige mening.”

udstilling

Googles administrerende direktør Pichai svarede: “Jeg leder dette firma uden politisk bias og arbejder for at sikre, at vores produkter fortsætter med at fungere. Noget andet ville krænke vores grundlæggende principper og vores økonomiske interesser. “Ligesom høringen af ​​Facebook-CEO Mark Zuckerberg brugte Google-chefen lidt tid på at forklare, hvordan SEO og Google-algoritmen fungerer. Det faktum, at dette giver urimelige resultater, er blevet testet af en uafhængig undersøgelse.

Også interessant: Kunstig intelligens: Google ønsker at arbejde etisk rent

Efter en detaljeret forklaring af, hvorfor søgetermen efter idiot indeholder billeder af Donald Trump, indrømmer demokratiske MEP Zoe Lofgren: “Det er indlysende, at partiskhed mod konservative stemmer ikke er et af Googles problemer.” Demokrat Ted Lieu Det bliver endnu tydeligere: “Hvis MEP’erne vil se mere positive resultater, er de nødt til at gøre mere positive ting.”

Medarbejdernes protester mod seksuelt overgreb og Kina planer

Googles administrerende direktør Pichai understregede, at hans virksomheds ytringsfrihed gælder: “Vi er en virksomhed, der tilbyder platforme for forskellige perspektiver og meninger – og vi har ingen mangel blandt vores egne medarbejdere.”

Styrken i meningspersonalet får Pichai til at føles mere og mere tydeligt. 20.000 ansatte verden over protesterede den 1. november mod 90 millioner kompensation af Android-opfinder Andy Rubin, som måtte forlade, fordi han tvang en medarbejder til oralsex. I årevis tolererede virksomheden anliggender på arbejdspladsen, normalt med den konsekvens, at de kvindelige deltagere måtte opgive deres stillinger.

Siden protesterne har Google lovet at indføre bedre feedbackprocesser, så kvinder føler sig sikre på at tale om seksuelt overgreb. Denne mangfoldighed og dermed retfærdig behandling trængte ikke til alle niveauer af hierarki, viser også Googles egen mangfoldighedsrapport. Under kongresmødet spurgte MEP Pramila Jayapal administrerende direktør om diskrimination af ansatte. Pichai sagde vagt, at “vi vil bestemt holde det travlt”.

Det faktum, at Google i mellemtiden også behandlede en censureret søgemaskine til Kina, indrømmede Pichai, men han hævdede, at der i øjeblikket ikke længere fungerer. “Project Dragonfly” er det ikke alt for hemmelige kodenavn for den kinesiske søgemaskine. Hvem der bruger dem, finder ingen resultater på emnerne menneskerettigheder, demokrati, religion og fredelig protest. Google benægtede i 2010 de første rygter om samarbejde med det kommunistiske regime.

Nu er der afsløret detaljer, der antyder, at den kinesiske regering muligvis har adgang til borgernes søgninger. Under høringen tirsdag hævdede Pichai igen, at Google ikke “har nogen planer om at lancere i Kina.” Googles interne protester mod projektet kunne have været effektive. Hvis der er planer om en kinesisk søgemaskine, vil virksomheden konsultere politikere, hævdede Pichai.

Hvor ond Google virkelig er, står mellem linjerne

Selv i andre lande er de data, som Google indsamler, ikke helt sikre. En af grundene til at stampe den sociale platform på Google+ var meddelelsen om et hack, der involverede 500.000 konti. Denne mandag indrømmede Pichai, at der var en yderligere datasnatch på 52,5 millioner konti.

Under høringen af ​​Senatet sagde Pichai, at Google var ansvarlig for at underrette brugerne om sådanne fejl inden for 72 timer. Virksomheden indrømmede imidlertid den første Google+ fejl først efter syv måneder, den seneste efter tre uger.

Generelt mindede høringen stærkt om Angela Merkels erklæring i denne uge om, at Internettet stadig er “en sfære, hvor vi ikke er så godt bevandrede.” Så det ser ud til at gå til nogle amerikanske parlamentsmedlemmer. For let for Google CEO at finde vage undskyldninger og lade tiden give som en SEO-forklaring. Hvor ond Google virkelig er, står mellem linjerne.

Også interessant: Google-fri internet

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *