Kunstig intelligens som en udfordring for lederne

Ledere bliver nødt til at bringe en balance mellem intellektuel (IQ) og følelsesmæssig (EQ) intelligens til styring af AI-drevne arbejdsområder. Dette er en af ​​kerne teserne i Avanades interne Think Tank. Den førende udbyder af digitale innovationer i Microsofts økosystem i samarbejde med markedsundersøgelsesfirmaer har allerede bestilt en række undersøgelser af for eksempel kunstig intelligens og intelligent automatisering. Alt i alt kommer der et differentieret billede af designen af ​​digitalisering, der spænder fra tvivl om varighed til stor selvtillid.

Undersøgelserne er i fokus, især for virksomhedsledere og ansatte. Idet funktionerne til kunstig intelligens og de relaterede aspekter af maskinlæring og robotprocesautomation fortsat udvikler sig, spekulerer mange arbejdere på, om de muligvis skal arbejde for en “robot boss” i fremtiden – men tendensen er i øjeblikket en helt anden: Lederfærdigheder skal ændres markant, hvis ledere ønsker at få succes i den digitaliserede virksomhed.

udstilling

IQ og EQ er lige så vigtige

En af Avanade-undersøgelserne viser, at omkring 85 procent af ledelsen mener, at virksomhedsstyring skal overveje både mennesker og maskiner, hvis AI skal etableres med succes i organisationen. Mere end 50 procent af de adspurgte mener, at det er vigtigere at forstå sådanne nye teknologier end strategi, salg og marketingekspertise. Samtidig skal ledelsen anvende en balance mellem intellektuel (IQ) og følelsesmæssig (EQ) intelligens til AI-påvirkede arbejdsområder.

Med hensyn til IQ kræver det en vision for at tilpasse forretningen til AI: “Ledere skal være opmærksomme på, at AI kan bruges til at aflaste deres teams og deres individuelle medlemmer, forbedre kvaliteten og give mere tid til mere komplekse opgaver Robert Gögele, der er ansvarlig for Avanades forretning i det tysktalende område. ”Denne tilgang er kritisk for at nå nye produktivitetsniveauer. Men endnu vigtigere er EQ og de tilsvarende færdigheder til at håndtere mennesker. De er af afgørende betydning for at overtale arbejdsstyrken om fordelene ved den nye teknologi. ”Dette er den eneste måde, hvorpå man med succes kan engagere medarbejdere i projekter og reducere deres frygt for forandring. Programmer for ændringsstyring er allerede på plads i de fleste virksomheder.

Bløde ledelsesevner og digital etik bliver vigtigere

Maskinbaserede systemer er i stand til at generere og behandle en meget større viden, hurtigere end mennesker. Af denne grund bliver passende bløde styringsevner stadig vigtigere. Derfor bliver aspekter som tillid eller digital etik vigtigere. Der vil være en ny gruppe af medarbejdere, der vil fokusere på implementeringsscenarier for den nye teknologi, samtidig med at de begrænser brugen under juridiske etiske overvejelser – nye job, der ikke findes overalt i dag. Med hensyn til historien er en sådan udvikling principielt ikke ny; lignende mekanismer eksisterede allerede med introduktionen af ​​pc-arbejdspladser i begyndelsen af ​​IT-æraen.

Men der er to store forskelle: hastigheden på fremskridt og det faktum, at to parametre – menneske og maskine – interagerer med hinanden på en meget dynamisk og kompleks måde. “Ledere skal være åbne med at tilpasse deres egne færdigheder såvel som deres medarbejderes, og det er meget vigtigt at overveje folks behov,” siger Robert Gögele. “Fordi en ting er klar: den eneste lovende tilgang fra vores synspunkt og også en undersøgelse er et menneske, OG en maskine vil ikke fungere. Også kræves en vis vedholdenhed – et flertal af de interviewede beslutningstagere forstår i henhold til vores nylige undersøgelse AI som et Zeitgeist-fænomen, der ifølge den nuværende tilstand er en farlig fejlvurdering. “

Bly 4 Cover 1200X1200

Hvordan tak?

Der har aldrig været så mange måder at kommunikere på. Hvordan klarer virksomheder at kommunikere deres budskab med succes? LEAD Bookazine 4/2018 indeholder tip til brug af stemmekompetencer, UX og ændringsstyring i arbejdslivet. Sådan lykkes kommunikationen – uden misforståelser.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *