LikeYaa – bindemidlet for påvirkere

LEAD: Din influencer-branding-platform kaldes LikeYaa – hvordan kom det til grundlæggende idé?

David Neuendorf: I influencer marketing har vi set, at emnet med virksomheds branding tiltrækker lidt eller ingen opmærksomhed. Her ønskede vi at starte med og opbygge en platform, hvor virksomheder kan introducere sig selv gennem audiovisuelle værktøjer og præsentere deres kampagner.

Christian Panne: Sidste år opbyggede vi vores netværk af influencere og virksomheder.I 2018 gik vi online med LikeYaa.

LEAD: Hvad er princippet med LikeYaa?

Neuendorf: På LikeYaa vælger influencere deres egne kampagner. I modsætning til et agentur, mægler vi ikke mellem virksomheder og konti på sociale medier, men vi samler virksomhederne på platformen, og influencen har valget. I det første trin skal influencere registrere sig hos os. De angiver deres interval, deres interaktionshastigheder og anden statistik. Derefter vælger vi influencere for kvalitet. Det er vigtigt for os, at vi ikke repræsenterer sociale mediesider, der bruger falske tilhængere eller falske interaktioner. Hvis du er en influencer, kan du se på virksomhedernes forskellige kampagner – og beslutte selv.

udstilling

Panne: Vi ser påvirkere som brandambassadører. Mange influencere forhandler med virksomheder, men er ofte ikke valgt til en kampagne. Hvad der er tilbage er en negativ afvisning, der også kan påvirke mærket. Når influenceren bestemmer sig selv med hvem han vil arbejde, og der ikke er nogen beslutning fra virksomhedens side, forsvinder denne negative oplevelse.

Neuendorf: Præcis med os beslutter influencen uafhængigt, hvilket produkt der passer til ham og hans konto, på hvilken reklamemåling han har lyst til.

LEAD: Hvilken fordel har det for virksomhederne?

Neuendorf: For det første sparer virksomheden meget tid. Vores platform gør det muligt for virksomheder unikt at oprette en nøjagtig profil af sig selv, præsentere deres forventninger og mål på en audiovisuel måde og præsentere kampagnen. Vi tager os af kommunikationen og håndteringen, lange forhandlings- og kommunikationsomkostninger skånes.

LEAD: Og hvordan fungerer det?

Opdeling: Afhængigt af kampagnen leverer virksomheder et antal værdikuponer til deres online shop, som derefter går direkte til influencer. Pakning, afsendelse af PR-prøver, alt dette fungerer væk for virksomheden.

LEAD: Men betyder det, at virksomheden ikke har nogen indflydelse på, hvilken influencer der ansøger om og gennemfører kampagnen?

Opdeling: Ja. Vores influencer-udvælgelsesproces er meget streng, vi vælger meget omhyggeligt. Derudover finder en yderligere markering sted via virksomhedens fulde branding-profil. Ingen kender influcerens følgende såvel som influencen selv: Han har overtalt dem om sit indhold i en lang periode og skader sig kun, når han reklamerer for mærker eller produkter, der ikke passer til hans konto.

Neuendorf: Hos os har virksomheden mulighed for at angive klart, hvad de vil have annonceret, hvilket ansigt der passer til dem, og hvilket sprog de taler. Og det er hvad vores påvirkere gør.

LEAD: Og det fungerer?

Neuendorf: Vores erfaring viser, at påvirkere meget bevidst handler med et brand, inden de beslutter sig for en kampagne. Feedback fra vores partnerfirmaer til vores model viser os rigtigt. Du sparer meget tid og får det samarbejde, du ønsker.

LEAD: Hvor mange påvirkere bruger i øjeblikket LikeYaa?

Panne: Vi har nu omkring 1600 registrerede personlige sociale medier med en samlet rækkevidde på over 40.000.000 følgere. Antallet af ansøgere var imidlertid inden for det femcifrede interval. Mangfoldigheden af ​​konti, der tilbydes af kontiene, er også meget bred med fokus på mode, skønhed og livsstil.

LEAD:Og hvor mange virksomheder har tillid til din service?

Neuendorf: Indtil videre har vi samarbejdet med over 100 virksomheder, permanent på platformen er omkring 50 virksomheder. Kunder var for eksempel L’Oreal, ArtDeco, SodaStream eller forlystelsesparken Moviepark.

BEMÆRK: Udover værdikuponerne modtager influenceren ikke nogen ekstra betaling for reklame på hans konto?

Neuendorf: Rigtigt. Kerne motivet for en influencer at arbejde med en virksomhed skal være overbevisning for produktet. Vi har intet imod en ekstra betaling til influencere, men kvaliteten af ​​udstationeringerne af en influencer-kampagne er ikke afhængig af kompensationsbeløbet. Derfor filtrerer vores platform nøjagtigt influencere for virksomheder, der ønsker at annoncere produktet og mærket ud af absolut overbevisning.

BLEJE: Men virksomheder betaler et vist beløb for din service?

Neuendorf: Rigtigt. Uanset rækkevidde for influencere betaler virksomheder en fast pris pr. Kampagnebestilling.

LEAD:Hvad er de største udfordringer for LikeYaa?

Neuendorf: På influencer-siden er vores største udfordring at filtrere ud, hvilke påvirkere vi ønsker, og hvordan vi kan overbevise dem om vores forretningsmodel. Priserne i influencer-forretningen stiger mere og mere, så det er vanskeligt at tiltrække influencere til en platform uden at tjene penge. Men her er vi afhængige af vores kommunikation, begivenheder og værdikuponer. Hidtil har feedback også været meget god. Mange har ikke lyst til at kommunikere med virksomheder i lang tid på grund af et produkt. Vores platform giver også indflydelsesrige mange tidsbesparelser.

Panne: Fra virksomheders side er vi nødt til at overbevise os selv i den form, at de anerkender påvirkernes kompetence inden for valg af kampagne. Det er vigtigt at hjælpe virksomheder med virkelig at få mest muligt ud af deres profil på LikeYaa og beskrive deres kampagner så tydeligt som muligt. Sådan opnår vi perfekt matchning sammen.

LEAD:Hvad er de næste trin for LikeYaa?

Neuendorf: Vi planlægger at udvide i begyndelsen af ​​næste år – til Frankrig, England, Østrig og Schweiz. I øjeblikket leder vi efter påvirkere her.

Panne: Fokus forbliver på det tysktalende område. Her ønsker vi at gå en ny vej og fortsætte vores vision om influencer marketing.

LEAD: Influencer-marketing kommer ikke til at ske i 2018?

Neuendorf: Absolut. Vi må tænke specifikt, hvor er den unge målgruppe? Og det er bare på internettet og sociale medier. Selvfølgelig kan jeg vise bannerannoncer eller Facebook-annoncer, men ægtheden forbliver der på banen. Selv tv- og trykte reklamer fungerer, men på lang sigt vil den unge målgruppe ikke længere være i stand til at se klassisk tv. Midler: Vi når dem primært gennem disse medier.

Panne: Og faktisk er udviklingen langt fra forbi. Vi tror bare, at vi er nødt til at bevæge os væk fra “at gøre noget med influencere, uanset hvad det koster,” til tankevækkende marketing med professionalisme og struktur. I sig selv er den såkaldte anbefalingsmarkedsføring intet nyt. Tidligere udvekslede folk synspunkter med venner ved bordet, i dag er det sociale medier. Det er den mest ærlige og troværdige form.

LEAD: Endelig genstand for advarsler: Som LikeYaa sikrer du dig, ikke?

Neuendorf: Sure. Vores mål er altid et langsigtet samarbejde. Både med influencere og med virksomheder. Derfor tager vi emnet advarsler, som er meget til stede i medierne, meget alvorligt. Derfor havde vi hidtil ingen advarsler. Vi beskytter os selv og virksomhederne ved at give influencere en liste over dos og don’ts. Her ligger også det, at de skal markere kampagnerne korrekt som reklame.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *