Opløsningsmiddel, legesyg og over 50: Målgruppen for Silver Gamer bliver større og større

FØR: I computer- og videospil har du stadig den noget nørrede teenager foran dine øjne i kælderen til hans forældre. Generationen 50 plus vil indhente det, ikke?

Jutta Peinze: Vi har 82 millioner indbyggere i Tyskland, hvoraf 34 millioner i det mindste lejlighedsvis kom. Hvis man ser på spillerens alder i ti-årige trin, bemærkes det, at mellem 20 og 30, 30 og 40 og 40 og 50 år hver spiller cirka fire til fem millioner mennesker computerspil. Så kommer de mindst 50-årige, og der er pludselig otte millioner. Silver Gamer, som vi kalder det, spiller regelmæssigt, fordi de har opdaget en hobby for sig selv.

Hoved: Det var ganske anderledes for et par år siden. Hvordan forklarer du denne ændring?

Jutta Peinze: Dette har bestemt meget at gøre med det faktum, at du spiller online med rigtige mennesker i succesrige spil som “Fortnite”, “PUBG” eller “Counterstrike” og dermed får spillet en stor social karakter. For eksempel, hvis du er 46 år som mig, og måske den ene eller den anden spiller måske er 19. For eksempel i “PUBG”, hvor 100 mennesker er på en ø, skyder de hinanden og til sidst overlever kun et hold , de gør virkelig alt sammen med folkene i deres team.

udstilling

I sidste ende har du følelsen af, at du har gjort noget godt som et team. Derudover sikrer den realistiske repræsentation, for eksempel med et NVDIA-grafikkort med Ray Tracing i 3D i realtid, at man slipper helt ind i en anden verden.

LEAD: Så Silver Gamer er også med på skydespil, der gentagne gange kritiseres for at forherlige vold?

Jutta Peinze: Dette er et vanskeligt aspekt, fordi jeg ikke vil overskue noget. For en ustabil karakter har det en anden betydning, når han skyder nogen i hovedet i spillet end for en voksen.

Når jeg spiller dette, har jeg ikke lyst til at skyde nogen. Jeg har lyst til at møde noget, ligesom ryven. Jeg tror, ​​det er et konkurrencedygtigt øjeblik for Silver Gamer uden følelsen af ​​udslettelse. De vinder bare noget, som deres fysiske situation ikke betyder noget overhovedet. Det betyder ikke noget, om de har rygsmerter eller sidder i kørestol, fordi hele verden er mulig på pc’en.

Du er måske også interesseret i dette: De vigtigste fund på mobilspil

Jutta Peinze
Jutta Peinze er Marketing Director Systems hos ASUS Computer GmbH. (Billede: ASUS)

FØR: Hvor ellers er interesserne for de ældre spillere?

Jutta Peinze: Du er virkelig nødt til at skelne hvilken spilleregenskab, der har hvilken spillergruppe, med hvilke spil og hvilken hardware. Blandt de 9,5 millioner sølvspillere er en høj andel af mobile spillere, der spiller Candy Crush snarere end Counterstrike. Det har ikke meget at gøre med psykologi, det har noget high-end. Når du begynder at spille Counterstrike i en alder af 45 eller 50, kan du aldrig nå det samme niveau som nogen, der har spillet disse spil siden han var 18 år.

LEAD: Den 50-årige forretningsmand, der er midt i arbejdslivet, har sandsynligvis også mindre tid til at gamble, ikke?

Jutta Peinze: Jeg tror, ​​at genstanden for tid ikke betyder meget. Enhver, der har haft det en gang og gled ind i det, tager sig tid, fordi det er en hobby. Grundlæggende adskiller Silver Gamers sig fra yngre spillere, fordi de også har andre hobbyer og deler den tid, de har til rådighed, i forskellige aktiviteter. Jeg kan forestille mig, at det er vigtigere at gå på en naturhobby eller tage en øl med venner. Jeg synes, at teenagere er lidt mere monotemiske over deres hobbyer.

BLEJE: I hvilket omfang er generation 50 plus især vigtig for dig som producent af hardware?

Jutta Peinze: For os er Silver Gamer selvfølgelig interessant, fordi de har ret penge og ønske om den bedste hardware med den bedste ydelse. De har en tendens til at lege med en bærbar computer snarere end en pc, men kvaliteten er, at den ikke tager meget plads. Spilleren som sådan køber imidlertid sin notebook til 65 procent på grund af ydeevnen.

En god ydelse inkluderer en stor skærm, en god processor, den bedst sælgende processor i high-end gaming segmentet er en Intel Core i7 processor, et grafikkort med mindst 10 Gbps hukommelseshastighed, en god skærmopløsning og en tilsvarende 16 GB RAM. Fra vores synspunkt er det det, der bedst sælger i high-end segmentet og også er det mest efterspurgte.

Du er måske også interesseret i dette: Er fremtiden for gamere i skyen?

Det på 82 millioner indbyggere, 34 millioner mindst nu og da kom, er helt vanvid.

FØRSTE: Især af mænd eller af kvinder?

Jutta Peinze: Vi har også et stærkt mandligt publikum blandt Silver Gamers. Dette er klassisk relateret til den tekniske affinitet for spilleren. Det handler om CPU’en, grafikkortet, og hvor kraftfuld en enhed er. Og Asus står for en høj standard for teknologi.

BEDRE: Hvordan arbejder det for kvinder i denne herreindustri?

Jutta Peinze: Kvinder finder andre aspekter af forbrugerelektronik godt. Frem for alt spørger de, hvilken fordel de har ved noget. Jeg har nu fire kvinder i teamet, der alle er meget interesseret i forbrugerelektronik og bringer en vidunderlig balance til et firma, der har en masse nerder på vejen.

Kvinderne går bare og spørger: ‘Hvad betyder det nøjagtigt? For eksempel i forklaringen på strålesporing. Okay, jeg kan se i realtid, når nogen vender sig rundt og føler, at det er 3D. ”Det er forståeligt og hjælper også med at forklare teknologi for et bredere publikum.

LEAD: Bruger tyske sølvspillere meget eller lidt penge på spilhardware ved international sammenligning?

Jutta Peinze: Asus har fokuslande, som vi fokuserer på på grund af markedets potentiale. I nogle tilfælde inkluderer disse Tyskland, Frankrig og England, nogle asiatiske lande og USA blandt nogle europæiske lande. Til sammenligning har vi her i Tyskland et meget potent spillemarked. Det på 82 millioner indbyggere, 34 millioner mindst nu og da kom, er helt vanvid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *