Hvad gør en teknisk konsulent?

Navn: Hajo Hoffmann

Alder: 38

Stilling: Teknisk konsulent

Uddannelse: Diplom-informatiker

Virksomhed: Spirit Link, digitalt kommunikationsbureau med fokus på sundhedsydelser

Hvad laver du?

“Tale og male” er mit yndlingssvar på dette spørgsmål. Generelt støtter jeg alle involverede i teknisk komplekse projekter for bedre at forstå forbindelserne og mulighederne og konsolidere de forskellige meninger. Ud fra dette designer jeg tilsvarende system- og forretningsprocesser og dokumenterer kravene til implementeringen, så de nødvendige systemer kan implementeres og konfigureres i overensstemmelse hermed.

Det “talende” i mit svar skyldes min rolle som en kommunikations- og oversættelsesgrænseflade vedrørende de tekniske aspekter af projekter. “Maleriet” henviser til min forkærlighed for whiteboards og flipcharts, som jeg bruger i næsten alle møder til at skitsere og modellere de tekniske forhold. Også til dokumentationen bruger jeg en grafisk modellering (for eksempel i UML eller BPMN). Denne form er normalt klarere og mere nøjagtig end ren tekst.

Hvordan kom du til denne opgave?

Oprindeligt arbejdede jeg som softwareingeniør “hands-on” i tarmen i store softwaresystemer. Det meste af den praktiske viden, som jeg ofte har brug for i dag til mine nuværende opgaver, kom derefter i flere år som en konsulent for “Kravsteknik” tilføjet.

udstilling

Derudover gav en længere tur til projektledelsen mig et nyttigt blik ud over horisonten. Alle disse oplevelser kan nu kombineres vidunderligt i min rolle som teknisk konsulent hos Spirit Link, da mit hjerte slår for indholdet af arbejdet i vores projekthold.

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig.

Én kunde havde problemet med, at de nye marketingprocesser for et helt nyt produkt af virksomheden ikke længere var praktisk gennemførlige. Processerne blev oprettet ud fra en “prototypisk” form af produktet og kun løst integreret i eksisterende processer. Med produktets vækst, manglen på personale, de mange afhængigheder, udefinerede opgaver og ad hoc-afstemning blev mere og mere forvirrede.

Procedurerne blev uudholdeligt hårde, og deltagerne blev mere og mere frustrerede. Vores opgave var at afsløre det voksende netværk af processer, finde ud af deltagernes faktiske behov, at afklare de overordnede prioriteringer, at bestemme, hvilke grænseflader der findes til eksisterende systemer og processer.

I sidste ende bør vi sammensætte kravene til et nyt system, som i fremtiden skal være hjertet i markedsføringsprocessen. Jeg var især begejstret for dette projekt på grund af dets høje kompleksitet, antallet af deltagere og iværksætternes betydning.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag?

Nysgerrighed og talent til improvisation. Nysgerrighed er afgørende for den tekniske del af min rolle. Der er kun en korrekt løsning for næsten intet teknisk problem – hvad der var en god tilgang i går kan være helt uegnet i morgen. Mange sandheder er altid korrekte, indtil du har den næste samtale, læse den næste artikel eller hørt den næste podcast.

Bestemt sund teknisk viden er meget nyttigt for denne rolle, men vigtigere er at være åben for ny indsigt og udvikling.
Improvisationstalent er dybest set rådgivende aktiviteter. Den bedste plan og den mest grundige forberedelse kan hurtigt kollapse, når en ny interessent følger med, eller uvante aspekter åbner helt nye sammenhænge. Da en sådan ting sker midt i et værksted, er det en fordel at kunne tilpasse sig hurtigt.

logo

Find dit top job!

LEAD-jobmarkedet er jobmarkedet for marketing, reklame, salg og medier. Her søges og fundes marketingbaserede talenter. Uanset om marketing manager i branchen eller konsulent med sociale medier med et trendy agentur – på LEAD jobmarkedet finder du den rigtige position for din fremtid.

Klik ind

Hvad er det vigtigste for dig ved dit job?

Tværdepartementale forretningsprocesser i større virksomheder påvirker mange mennesker og mange systemer. Når et projekt indgår i et flok af opgaver, brugergrænseflader, data, nyheder og algoritmer, nyder jeg det mest. Frem for alt kan jeg godt lide udfordringen med at bane vejen for innovationer, så den nuværende operation forringes så lidt som muligt.

Mit job er uundværligt, fordi …

… det er nu næppe muligt for en virksomhed at have ekspertisen omkring sine egne systemer og processer under ét tag. For eksempel kræver næsten hvert større teknisk projekt adgang til eksperter fra andre filialer eller virksomheder, der sandsynligvis vil være spredt rundt om i verden.

Sådanne projekter kræver næsten, at der er nogen i de mange møder, der konsoliderer, dokumenterer, og afhængigt af interessentens, det forretningsmæssige eller tekniske perspektiv, konsoliderer de tekniske aspekter.

Hvis du ikke var teknisk konsulent, hvad ville du være?

Det er klart, spiludviklere med konstant nye ideer: For mine børn, for store grupper til arrangementer, til lange spilaftener med venner, til netværksmasser på smartphonen … eller til hvilke platforme der måtte komme i fremtiden.

Også interessant: Hvad betyder … en Creative Coder?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *