Huawei tæller Trump: HarmonyOS i inharmoniske tider

I mange år var det som Pingpong. Det kinesiske firma Huawei og det amerikanske firma Google spillede på Google Android-operativsystemkugler og gjorde forretninger på begge sider. Huawei-enhederne løb under Android og rullede marken op i markedsandelene for smartphone. Virksomheden fra Kina var ikke kun en trussel mod Android-troskab Samsung.

Den amerikanske gruppe Apple blev også berørt. Dets iOS er et tæt kontrolleret system, der har lidt under defragmenteringen af ​​Android-markedet, som ikke kun har skabt dyre, men også meget billige Android-smartphones. Vi kan huske: Steve Jobs ønskede Google-chefer “helvede” efter Android’s første præsentation, som den amerikanske forfatter Fred Vogelstein beviste i sin strålende bog Dogfight: How Apple and Google went to.

Du er måske også interesseret i dette: Huawei: Kan erstatte Android i smartphones lige nu

udstilling

“Fremtidsbeskyttet og morgendagens forbindelse”

Men Samsung og Apple er ikke længere favoritfjender for den kinesiske gruppe, der styres i henhold til brancheinsidere fra den diktatorisk organiserede stat (selvom Huawei igen og igen mantelignende fremhæver dens uafhængighed).

Huawei’s Dogfight 2019 har den amerikanske administration af præsident Donald Trump som modstander. Hundehunde. På begge sider. “Fremtidssikkert og en forbindelse i morgen”, dette er de vigtigste meddelelser, Huawei i øjeblikket har til kunderne. Men denne sikkerhed er i fare.

Straffeafgifter, anklager for spionage mod Huawei, frygt for at miste adgang til Android fuldstændigt: ud af denne frygt har Huawei i øjeblikket præsenteret Harmony OS, sit eget operativsystem.

Harmoni i inharmoniske tider: hvad kan HarmonyOS gøre?

Indtil videre er enhederne fra den kinesiske producent kendt for at køre på Googles Android. Harmony OS er en fremadrettet masterplan, der bliver vigtigere end nogensinde for virksomheden i krisetider mellem USA og Kina.

Harmoni i inharmoniske tider: Udviklere får meget frihed. Således kan kode fra forskellige programmeringssprog såsom C ++ eller Java omformateres med en Huawei-compiler til OS. Et udviklingsmiljø gør det muligt at levere programmer direkte til flere typer enheder, ikke kun smartphones, men også tv’er eller smartwatches. Huawei vil være open source i fremtiden.

Huawei ønsker også at bruge de sikkerhedsforanstaltninger, der bruges i luftfartschipsættet. For bedre ydelse end Android-baserede eller Linux-baserede operativsystemer skubber Huawei en ny forenklet protokol “for at øge nyttelasteffektiviteten ved tilslutning af hardware såsom skærme, kameraer, højttalere osv.”.

HarmonyOS tillader ikke root-adgang. Ifølge Huawei er dette den største sikkerhedsrisiko for Android- og Linux-baserede operativsystemer. Helt sandt.

Derudover ønsker gruppen at tilbyde “præcis ressourceplanlægning med realtidsbelastningsanalyse samt prognoser og appfunktioner”. F.eks. Forbedrer HarmonyOS svarlatenstid med 25,7 procent og latency med så meget som 55,6 procent.

Den nederste linje: Harmony sikrer en afkobling af operativsystemet fra hardware. Udviklere vil hilse dette velkommen. Det muliggør for eksempel træk-og-slip-operationer og preview-orienteret visuel programmering.

Huawei taler om “et helt nyt operativsystem”, fordi HarmonyOS også tillader AI-funktioner i forskellige scenarier fra pc’er til tablets til andre enheder. “

En modulariseret #HarmonyOS kan bruges som en fleksibel enhed til at skabe en sømløs cross-device oplevelse. Økosystem # HDC2019 pic.twitter.com/2TD9cgtdG8 Udviklet via det distribuerede kapacitetssæt

– Huawei Mobile (@HuaweiMobile) 9. august 2019

Ikke kun takket være HarmonyOS hævder Huawei sig styrket trods handelskrigen i anden halvdel af forretningsåret 2019. Først den 30. juli havde virksomheden annonceret sine resultater for første halvdel af 2019: 401,3 milliarder kinesisk Yuanomsætning (50,7 milliarder dollars) Euro), en stigning på 23,2 procent i forhold til samme periode sidste år. Virksomhedens nettovinstmargin i første halvdel af 2019 var hele 8,7 procent.

Huawei-bestyrelsesmedlem Liang Hua sagde “ekspertise i alle finansielle indikatorer, glat drift, solid organisering og et robust halvår”.

Selvom Android forbliver for Huawei oprindeligt “Mobile to go”, som gruppen forklarede på sin udviklerkonference. Men hvem der stadig betragter HarmonyOS som en gnistrende udfordring under de nuværende omstændigheder, bør være overrasket: I 2020 ønsker Huawei at introducere den anden store version af systemet.I 2021 er version 3 planlagt. Alt planlagt på den kinesiske måde og ser fremad.

Det skal bemærkes: Med hensyn til reaktionsforsinkelse er HarmonyOS, der blev præsenteret i august 2019, allerede bedre end et andet operativsystem, der først blev introduceret i september 2008. Hans navn på det tidspunkt: Android.

På grund af de hurtige fremskridt, våger gruppen endnu nu at udstyre nye enheder med HarmonyOS. Stadig tager man højde for de nuværende Android-partnere, men:

“Vi kunne skifte fra Android til HarmonyOS om en dag eller to.”

HarmonyOS er netop blevet annonceret på # HDC2019! Hvordan skal du opbygge et smart-økosystem og -oplevelse med alle scenarier? Hvordan overvinder vi udfordringerne i det fremtidige operativsystem med hensyn til tilsluttede ting? Forblev tunet med os for at finde ud af. pic.twitter.com/x7ZbgcEy2d

– Huawei Mobile (@HuaweiMobile) 9. august 2019

Du er måske også interesseret i dette: Den britiske eks-efterretningschef styrker Huaweis ryg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *