Hvordan Instagram-påvirkere tjener femcifrede summer med deres egne fotoindstillinger

“Gør dine fotos lige så misundelsesvis smukke som mine”: det er det implicitte løfte, som nogle påvirkere og Instagram-aktive fotografer giver deres tilhængere, når de tilbyder dem deres forudindstillinger til køb, pris mellem $ 10 og $ 500 For nogle af dem virker dette som et lukrativt biprodukt, og OMR er dybt nedsænket i den forudindstillede forretning og har indsamlet numre.

En af de største væksthåndtag i Instagrams tidlige dage kan have været de tilgængelige filtre i appen. Udsigten til at kunne få dine fotos til at se bedre ud uden billedredigeringsevner har sandsynligvis fået mange brugere til at installere appen.

Influencere ønsker at forblive skelnen med deres billeder

Men hvis du vil skille dig ud på platformen med dine egne fotos i dag, i det ottende år efter Instagram’s eksistens, ville det være vanskeligt at opnå ved hjælp af standardfiltrene. Mange påvirkere, for hvilke udviklingen af ​​rækkevidde og ideelt set deres egen identitet er afgørende, arbejder derfor på deres billeder med ekstern software.

Et af de mest populære og mest anvendte værktøjer kan være Adobe Lightroom i denne sammenhæng. Billedbehandlingssoftwaren gør det blandt andet muligt at oprette dine egne forudindstillinger – dybest set selvdefinerede billedgrupper. Med forudindstillingerne kan Lightroom-brugere automatisere deres billeder automatisk og hurtigt i henhold til deres egne specifikationer. Sådan bygger mange influencere deres egne filtre. Forudindstillingerne kan ikke kun hjælpe Instagrammers med at male billederne, men også til at etablere deres eget unikke look i deres billedfeed for at være genkendelige på tværs af billeder – gennem lignende billedtemperaturer, farver osv.

udstilling

“Brugerdefinerede forudindstillinger” vekker påvirkernes forretningssans

Lightrooms brugerdefinerede forudindstillede funktion har klart vundet popularitet siden sommeren sidste år. Siden da er det muligt at bruge Lightroom-appen på din smartphone til at oprette dine egne forudindstillinger og gemme dem. Derudover synkroniseres forud for brugerne (softwaren styres via skyen i en abonnementsmodel) på tværs af enheder. For influencers og Instagrammer, som smartphonen sandsynligvis er et af de vigtigste eller måske endda det vigtigste arbejdsværktøj, burde softwaren være blevet endnu mere nyttig.

Men ikke kun det: Tilsyneladende har lettere brug af Lightroom Presets også stimuleret den kreative forretningssans for nogle påvirkere. Siden da har flere og flere Instagrammer tilbudt deres tilpassede forudindstillinger til deres følgere til køb. Det amerikanske magasin The Atlantic rapporterede denne udvikling for første gang i november sidste år. Kunderne på den respektive Instagrammer modtager normalt via mail et link for at downloade en dng-fil. Du kan nemt føje dem til Lightroom (på din smartphone med nogle omveje).

Du er måske også interesseret i dette: Influencer Marketing: Kom for at blive

Forudindstillinger i stedet for produktplaceringer

I mellemtiden har nogle Instagrammer tilsyneladende bygget deres karriere hovedsageligt på grundlag af deres forudindstillinger. For Jessica Turnquist (i øjeblikket 27.500 følgere på Instagram) er udviklingen af ​​forudindstillinger blevet et job, skriver The Atlantic. Alina Dinh har sat sit liv som en influencer på vent for bedre at kunne fokusere på hendes forudindstillede. Som “Drømmende forudindstillinger” har hun i øjeblikket 17.100 følgere på Instagram.

En af de formodentlig første tyske influencere, der sælger deres egne forudindstillinger, er Janine Jahnke, der kalder sig “Jolie Janine” (i øjeblikket 256.000 abonnenter) på Instagram. Jahnke lancerede sine egne forudindstillede pakker i februar 2018. I øjeblikket tilbyder hun forskellige sæt til priser mellem 40 og 139 euro.

Xjolie Janine Forudindstillinger Jpg Pagespeed Ic U Zjkic3 Tty
(Billede: screenshot / shopjoliejanine.com)

To tidligere veninder konkurrerer om forudindstillede købere

De tyske influencere, hvis forudindstillinger hidtil har genereret mest synlighed, kan være Ana Johnson (581.000 tilhængere) og Carmen Kroll (“Carmushka”, 428.000 tilhængere). Begge var venner i fortiden og havde deltaget i RTL2 daglige sæbe “Daily Cologne” sammen. Derefter grundlagde de modemærket “Oh April” sammen, men tilsyneladende gik deres separate måder kort derefter.

Ana Johnson var den første af de ex-forretningspartnere, der frigav sin egen forudindstillede pakke for kun fire måneder siden (her hendes Instagram-højdepunkt). I øjeblikket tilbyder hun i sin butik syv individuelle forudindstillinger til en pris på knap ti euro. Hendes shopper opfordrer hende til at mærke sine fotos på Instagram med hashtaggen #anajohnsonpreset. Instagram har i øjeblikket imponerende 37.000 indlæg til denne hashtag.

Du er måske også interesseret i dette: Influencer Marketing 2019: Hvad kommer der, hvad er der tilbage?

Næsten 50.000 indlæg med hashtaggen til den forudindstillede

Carmen Kroll tilføjede i oktober sidste år sin egen forudindstillede pakke, som i øjeblikket er tilgængelig for knap 30 euro. Ligesom Johnson viser hun i en Instagram-historie fremhævelse af eksempler på fotos, der er redigeret med forudindstillingerne sendt til sine tilhængere. Hashtaggen #carmushkapreset registrerer endda næsten 48.000 bidrag.

Omr Instagram
(Billede: skærmbillede)

Selvom ikke alle de markerede indlæg kommer fra betalte brugere (når alt kommer til alt bruger Kroll ofte hashtaggen selv og tilsyneladende har også været venskab med påvirkere som Farina Opoku alias. Nova Lana Kærlighed har promoteret deres forudindstillinger), og mange brugere har gentagne gange sendt fotos med hashtaggen I betragtning af dette antal bidrag er det ganske tænkeligt, at Kroll hidtil har implementeret et beløb i det lave femcifrede euroområde med sin pakke.

Egen butik eller salg via en markedsplads?

Foruden Kroll og Johnson tilbyder andre påvirkere med et endnu større antal følgere også deres egne forudindstillinger – for eksempel Deborah Flügge, hvis Instagram-konto “Debiflue” følges af en million brugere. Priserne for deres pakker ligger mellem 62 og 490 euro (for en pakke på 110 forudindstillinger i tre forskellige varianter). Den forudindstillede hashtag #presetsbydebifluekeeevsch har i øjeblikket 1.800 indlæg; en separat forudindstillet konto 24.300 følgere. Også aktive på markedet er den tidligere Köln-50667 skuespillerinde Yvonne Pferrer (892.000 Instagram-følgere), rejsebloggeren Simone Stelkes (331.000 Instagram-følgere) og modebloggeren Luisa Lion (309.000 følgere).

Enhver, der ønsker at sælge deres egne forudindstillinger som instagrammer, skal først komme på arbejde og udvikle deres egen online butik med funktioner som betaling, fakturering og automatiseret mailing med et downloadlink. Eller falde tilbage på det amerikanske marked Filtergrade: Via denne Instagrammer kan ikke kun sælge forudindstillinger uden deres egen butik, men kan også nå ud til potentielle købere, der ellers ikke er blevet opmærksomme på deres forudindstillinger.

Forudindstillingerne for tyske fotografer er populære

“Filtergrade har omkring 258.000 besøgende pr. Måned og registrerede mellem 600.000 og 700.000 sidevisninger,” sagde Filtergrade-grundlægger Mike Moloney skriftligt til OMR. Platformen har færre typiske påvirkere og flere fotografer repræsenteret, herunder mange tyske: Fabian Hübner, for eksempel, der linker til Hans Instagram-konto (124.000 følgere) og hans forudindstillede pakke til en pris af $ 34 i Filtergrade. I henhold til offentlig synlige klikstatistikker for linkforkorteren Bitly, den Hübner, der blev brugt her, er linket inden for ca. halvanden måned lige under 1.000 En gang klikket.

Sortering af de forudindstillede pakker efter filtrering efter popularitet, viser markedet to yderligere tyske fotografer på den første resultatside: Marvin Kuhr (216.000 følgere på Instagram) og Jannik Obenhoff (771.000 følgere på Instagram). ”For nogen tid siden kom den hurtigst sælgende og mest populære forudindstilling fra den tyske fotograf Max Münch. De solgte mere end 1.400 gange, før Max besluttede at stoppe med at sælge, ”afslører Moloney.

Mere end en halv million dollars salg med forudindstillinger

Prisen på Münchs forudindstillinger kan ikke længere bestemmes i dag. Men også i dette tilfælde antages en klar femcifret omsætning. ”Vores topsælgere har hidtil tjent $ 50.000 og mere på filtergrader. Siden vores start har vi betalt mere end $ 500.000 til vores salgspartner, ”sagde Moloney. For sælgeren er brugen ikke gratis; De giver 30 procent provision til platformoperatøren.

“De mest almindelige søgetermer på filtergrader i 2018 var ‘humørige’, ‘portræt’ og ‘bryllup’,” siger Moloney. Ud over atmosfæriske billeder og portrætter er mange forudindstillede købere på udkig efter en måde at forskønne bryllupsbilleder på. Når det kommer til den “smukkeste dag i en persons liv”, er det mere sandsynligt, at viljen til at forskønne fotos bliver brugt end på et simpelt feriefoto.

“Jeg er klar til at betale for mit bryllup”

En anden omstændighed peger på dette: En af de efterfølgende stærkeste forudindstillede konti på Instagram er “dirtybootspresets” med 152.000 abonnenter; Til hashtaggen #dirtybootspresets poster Instagram 26.000 indlæg. Bag det står “Dirty Boots and Messy Hair” (hovedkontoen på Instagram har 859.000 følgere), et samfund af fotografer og gifte par, der elsker bryllup på usædvanlige steder.

Mærkeligt nok giftede sig både Carmen Kroll og Ana Johnson sidste år – Johnson i juli (før frigivelsen af ​​deres forudindstillinger) og Kroll i oktober, efter at forudindstillingerne blev frigivet. Selvom Kroll ikke har forfremmet forudindstillingerne i forbindelse med deres bryllup. Måske hjalp den tidsmæssige forbindelse med marketing alligevel lidt. Således har både hun og Johnen muligvis opbygget et publikum, der er i en alder, der ligner deres, og som et bryllup derfor også kan være et emne for.

Denne tekst blev først vist på Online Marketing Rockstars.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *