Survival of the Fittest i “Amazon World”

Piotr Stach og Waldemar Moss grundlagde deres firma Expondo i Berlin i 2007 – Moss ‘lejlighed fungerede som et kontor, der blev brugt af hans partner som lager. Begge bragte kun 5.000 euro ind.

I dag har Expondo, B2B-leverandøren af ​​fødevarer og håndværk online, over 300 ansatte, et årligt salg på over 40 millioner euro og eksport til 27 markeder.

I et interview med LEAD taler de to grundlæggere om deres tidlige dage og hvordan man kan overleve som et lille firma uden kapital udenfor.

LEAD: Hvordan kom du til fundet expondo?

Piotr Stach: Under vores studier købte vi kun varer via eBay og videresælger dem med fortjeneste. Denne forretningsmodel blev imidlertid udtømt relativt hurtigt. Derfor besluttede vi at tage det næste skridt og sælge vores eget udstyr.

I 2007 grundlagde vi Expondo og ledte efter en producent i Kina, der fremstiller måleskalaer. Vejeskalaer var det første produkt, vi distribuerede gennem Expondo. Ved hjælp af en speciel algoritme var vi i stand til at identificere de mest rentable produkter på eBay og gradvist udvide vores produktsortiment til over 3.000 varer. For nylig var vi i stand til at generere en årlig omsætning på næsten 40 millioner euro med dette koncept.

udstilling

LEAD: Hvordan kan du få succes med e-handel uden risikovillig kapital?

Waldemar Moss: Først og fremmest skal du være omkostningsbevidst og være parat til at leve fra hånd til mund i flere år og lægge hver krone i virksomheden. Billigere er dog ikke altid bedre; I begyndelsen reddede vi alt, og ethvert tilbud og partner blev forhandlet så vidt muligt. Vi betalte derefter for det med lærlingeuddannelse og f.eks. oprindeligt også modtaget underordnede kvalitetsvarer og betalt to gange i sidste ende.

Et andet vigtigt punkt er prioritering – at fastlægge prioriteter og gennemføre dem er af enorm betydning. Disciplineret arbejde er vigtigt, hvis du vil have succes, og især i begyndelsen er du nødt til at tackle opgaver, der ikke altid er sjove. Så snart man bemærker, at nogle projekter ikke længere er effektive eller vanskelige at realisere, skal man være i stand til hurtigt at fokusere på sine prioriteter og være i stand til at trække ripkablet i tide.

StachSelv hvis du begynder kapitalløs uden en venture, har du også brug for motiverede og talentfulde mennesker om bord, der deler din vision. Generelt derfor: give dine medarbejdere tillid og give dem ansvar.

I slutningen af ​​dagen skal du sejre på arbejdsmarkedet med andre point end lønnen. Vores erfaring viser, at du kan “ansætte” meget erfarent toppersonale, hvis du bare er anderledes end standardfirmaer. Nogle af vores vigtigste værdier er direkte, ærlighed og åbenhed. Dette er ikke altid den nemmeste måde, men det er den vej, mange mennesker sætter pris på. Derfor er vores motto som en ejerstyret virksomhed: Mere som en familie.

Et andet vigtigt punkt er viljen til at begå fejl. Lad os indse det: ingen vil begå fejl, men man skal heller ikke være bange for det. Vi ser os selv som gørere, men som man siger så smukt: hvor spåner laves, falder spåner. Det vigtige er, at du lærer af hans fejltagelser og gør dem en anden gang.

LEAD: Har du tip til små virksomheder, hvordan man overlever i “Amazonas verden”?

Waldemar Moss: eBay, Amazon og Co. er ikke virksomheder, du vil eller kunne konkurrere med. Derfor satte vi os målet lige fra starten og ikke at blive den 1000. elektronik-leverandør. Vi søgte direkte efter den niche, hvor der var stor sandsynlighed for, at vi kunne blive nummer et – hvilket vi allerede har opnået i forskellige kategorier, såsom kranvægte, popcornmaskiner, og så videre.

Vi har været afhængige af produktkompleksitet, prisstabilitet og lav konkurrence. Idet strategien stod, arbejdede vi i 10 år med at opbygge en meget stærk værdikæde og levere den bedst mulige service til vores kunder.

For yderligere at differentiere os fra de store markedspladser, ønsker vi at starte med det punkt, som vi mener, at Amazon ikke kan betjene i øjeblikket: kundeservicen er faktisk meget imødekommende, men den store mængde produkter her mangler købsrådgivning fra eksperter.

Piotr StachIsær med dyre maskiner, der muligvis endda skal købes i store mængder, skal du stå ved dine kunder og sørge for, at de køber det produkt, der imødekommer deres behov.

For eksempel ønsker vi at give eksperterne magten til at teste produktet så godt de kan – gennem testvideoer, 360 ° -visninger, live-chats og nogle andre metoder, vi i øjeblikket arbejder på. Vi har allerede implementeret nogle af disse funktioner med synlig succes og planlægger nu de næste trin.

Hvis du vil have succes i en verden af ​​store online markedspladser, kan vi bestemt anbefale at finde en lukrativ niche og blive markedsleder der med kundeorienteret service.

LEAD: Hvilken strategi ligger bag virksomheden?

Moss: Vi er fuldt ud forpligtet til bæredygtig vækst; Derfor investerer vi størstedelen af ​​vores indtægter tilbage i virksomheden. En virksomhed står og falder først og fremmest med sine ansatte, derfor strømmer en stor del af vores indkomst til medarbejderledelse.

Vores medarbejdere er meget dygtige og personlig motiverede til at holde Expondo fremad. Vi ønsker at bevare dette momentum med træning, mange fordele og et højt personligt ansvar, selvom det ikke medfører ubetydelige omkostninger. Dette er ikke kun vores medarbejdere til gavn, men også vores kunder, hvilket afspejles i omsætningen i slutningen af ​​dagen.

LEAD: Hvordan angriber du etablerede grossister og andre internetvirksomheder?

Piotr Stach: Gennem fleksibilitet forsøger vi altid at være et skridt foran store virksomheder. Vi er meget åbne for nye ideer – og hvis vi kan lide en idé, implementerer vi den også. Ikke alle antænder, men at begå fejl er en del af vækstprocessen. I sidste ende kan vi gennem denne “gør” mentalitet tilpasse os dagens krav meget hurtigere og mere fleksibelt end nogle grossister, der har mestret markedet i mange år og ofte sidder fast i veletablerede strukturer.

På grund af de kortere beslutningskanaler har vi også muligheden for at skræddersy vores service til kundernes behov. For eksempel, hvis en håndfuld kunder anmoder om længere kabler til svejseudstyr, videregiver vi informationen til Kina, og vores ingeniører justerer enheden. Dette gjorde Expondo til det første marked, der tilbyder svejseudstyr med en kabellængde på 8 meter.

LEAD: Hvilken mission har du for fremtiden?

Waldemar Moss: Vi ønsker at være verdens første ressource for eksperter ved at levere de bedste ekspertrådgivning, overkommelige professionelle værktøjer og fremragende kundeservice.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *