Det kan være den næste version af Android Q

Den nye version af det mest anvendte smartphone-operativsystem er baseret på de mobile innovationer i 2019 – med nye teknologier fra 5G til kant-til-kant-skærme og foldeskærme. Det annoncerede Google i en blogindgang til lanceringen af ​​den første beta-version af Android Q.

Android ønsker at hjælpe smartphone-brugere med at drage fordel af de nyeste innovationer. Samtidig skal brugernes sikkerhed og privatliv altid have den højeste prioritet. Ud over Google Play Protect- og runtime-tilladelser på Android Q er der en række ekstra privatlivs- og sikkerhedsfunktioner til brugere samt udvidelser til sammenklappelige smartphones, nye kamerafunktioner, NNAPI-udvidelser, hurtigere opstart og mere.

Android er forpligtet til mere privatliv

Android har allerede mange funktioner til at beskytte brugernes privatliv, såsom: filbaseret kryptering, OS-kontroller, der kræver tilladelse fra apps, før de får adgang til følsomme ressourcer, tapetlås til kamera og mikrofon, låstilstand, krypteret sikkerhedskopi Google Play Protect (Over 50 milliarder apps scannes dagligt for at identificere og fjerne potentielt skadelige apps).

udstilling

Android Q har foretaget yderligere forbedringer af privatlivets fred, som Google opsummerer i sit projekt Project Strobe.

Smartphonebrugere vil i fremtiden have mere kontrol over apps med Android Q. Den nye version kontrollerer adgangen til delte filer. Brugere kan kontrollere appadgang til fotos og videoer eller lydsamlinger gennem nye runtime-tilladelser. Brugeren kan selv bestemme, hvilke downloadfiler de enkelte apps har adgang til.

Mange mennesker har klaget over for Google, at der nu og da kommer apps uventet frem. For at hjælpe med at forhindre disse problemer forhindrer Android Q, at apps starter en aktivitet i baggrunden. Hvis en app er i baggrunden, men kræver et hurtigt brugersvar for indgående opkald eller alarmer, for eksempel, kan du nu indstille “Alarmer med høj prioritet”.

Kontroller placeringen bedre

I fremtiden, som med Apples iPhone, vil brugerne være i stand til at specificere, at en app kun kan få adgang til deres placering, mens den er i brug.

Skærmbillede 2019 03 13 kl 10 42 10 am
(Billede: Google)

Derudover vil apps stadig kun kunne hente placeringen, hvis brugere tidligere har givet tilladelse.

Et eksempel: En app har brug for placeringen til levering af mad. Vi vil gerne tillade dette som en smartphone-bruger muligvis. Men da appen ikke har brug for en placering uden for den aktuelle placering, ønsker vi ikke bedst at give denne adgang.

Du er måske også interesseret i dette: Samsung ønsker at indstille en ny smartphone-trend med flip display

Funktioner til foldbare skærme

Google har annonceret, at det vil understøtte foldbare smartphones med forskellige funktioner for bedre at styre visningen af ​​apps på både foldbare og store skærme.

I princippet skal Android understøtte to helt forskellige koncepter af Auffalt-smartphones: Samsungs Galaxy Fold har to skærme: den ene kan foldes op som en bog til tabletstørrelse og er ikke synlig i den foldede tilstand, mens en anden lille skærm på ydersiden overtager smartphone-funktionerne. Når Huawei’s konkurrencemodel Mate X forbliver skærmen på ydersiden, når den foldes, og den kan bruges skiftevis fra begge sider i halv størrelse

En lille sneak peak, som det skulle se ud på Android Q:

Billede5
(Billede: Google)

Deling af filer nu hurtigere

Hvis du vil dele en fil som et foto eller en video med nogen i en app, skal processen køre så hurtigt som muligt. Med Android Q lover Google at udvikle funktioner, der giver dig mulighed for at springe direkte til en anden app for at dele det indhold, du ønsker. Sådan ser det ud:

Billede6
(Billede: Google)

Dynamisk dybdeformat til fotos

Mange kameraer på mobile enheder kan simulere en lav dybdeskarphed ved at sløre motivets forgrund eller baggrund. Android Q har et dynamisk dybdeformat til fotos og specielle sløre- og bokeh-indstillinger samt 3D-billedoprettelsesmuligheder.

  • Image2
  • image3
  • Billede8

Flere detaljer om Android Q forventes på Google I / O-udviklerkonferencen i maj, før softwaren rulles ud senere på året.

Med materiale fra dpa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *