“Kunstig intelligens gør verden mere menneskelig”

David Shing er en blændende figur i den kreative scene. Han siger om sig selv: ”I løbet af dagen er jeg den digitale profet for Verizon Media (Redaktørens note: Verizon Media er paraplymærket for AOL, Yahoo og Tumblr)på udkig efter nye forretningsmodeller overalt i verden. Om aftenen er jeg sanger og sangskriver – ved en fejltagelse. ”

Fra 2015 til 2017 har han blandet Dmexco som en højttaler. Men ikke kun der deler han sin viden. På AI Masters-konferencen behandlede han spørgsmålet om, hvordan alle hørbare, taktile og bærbare nye teknologier vil påvirke forbrugernes adfærd, og hvad vi kan gøre for at sikre, at disse teknologier gør vores verden lidt mere human.

LEAD forfatter Yvonne Göpfert talte med David Shing under AI-mestrene.

LED: Hvilken sang kommer i tankerne, når du tænker på digitalisering? En sang, der beskriver de aktuelle ændringer.

udstilling

David Shing: Det er næsten for åbenlyst, men “Ændringer” af David Bowie er selvfølgelig den perfekte sang til at beskrive nøjagtigt, hvad der sker i branchen lige nu.

Er der nogen færdigheder fra Alexa eller Google Action, der har overbevist dig indtil videre?

For tiden spiller jeg rundt med Alexa, Google og Apple. Min første konklusion: Google vinder. Ved at bygge videre på nye teknologifunktioner med tjenesteudbydere som IFTTT (Hvis dette, så det) gør programmering af flere handlinger til en leg. Men også Google Wonder’s indlæringsevner er virkelig imponerende. Jeg prøvede enhederne intenst og testede. Alle tre af dem formår at se mere menneskelige ud med deres frække funktioner.

Hvorfor bruges så mange færdigheder én gang og aldrig igen?

For at give plads til nye vaner, er vi mennesker nødt til at bryde væk fra gamle vaner. For eksempel er talegenkendelse en teknologi med et stort potentiale. Men indtil det faktisk kommer ind i brugernes daglige liv og ændrer vores brugsadfærd på de respektive enheder, er der stadig en lang vej at gå. Indtil da vil vi mennesker fortsætte med at udforske og udforske alle de nye muligheder, som nye teknologier tilbyder os.

Kunstig intelligens er baseret på algoritmer og statistikker. Du siger, at teknologi vil gøre mennesket mere menneske. Hvordan kan det være i en så modstridende konstellation?

Jeg forstår, at dette i første omgang lyder som en modsigelse. Men hvis vi ser nærmere på kunstig intelligens og dets merværdi, bliver det klart, at så vidt jeg får de oplysninger, som jeg ønsker i forbindelse med Smart Services, føles det mere menneskeligt og personligt for mig. KI kan tage folk et skridt videre og få dem til at opdage nye ting – det være sig visuelt, auditivt eller audiovisuelt. Hvis hun så forstår min situation og forstår mine behov, hjælper det mig virkelig – ligesom mennesker, der omgiver mig.

Det er overvældende at se, hvor meget AI – i teorien – kan bevæge sig. På samme tid er det også frustrerende, fordi det ikke er så modent lige nu, tjenesterne er ofte langsomme, og de skræddersyede resultater kan være bedre. Der er stadig plads til forbedringer – men det er en del af det.

Når man ser på lyd igen, bliver det hurtigt klart, at dette teknologifelt udvikler sig dynamisk. Fra denne udvikling er vi nødt til at trække læring og trække de relevante data fra dem for at være i stand til at tage yderligere skridt fremad. Selv med den naturlige talegenkendelse er vi endnu ikke ankommet til destinationen. Med min australske hybrid-accent fungerer teknologien kun i cirka 60 procent af tiden. Det kan til tider være frustrerende.

“Nye teknologier skulle give mig tjenester, der er tilgængelige for mig, når det er nødvendigt og på det rigtige tidspunkt og i andre tilfælde umærkelig.”

Hvilken rolle spiller lyd i fremtiden for markedsføring?

Her er vi i øjeblikket stadig i en proces med at finde ud af, hvordan man bedst kan bruge lyd til markedsføring. Men mærker kan i første omgang se det som en mulighed for at udvide deres mærkeikonografi. Stærke mærker kan genkendes med auditive midler på få sekunder. I nogle tilfælde bruger mærker allerede det med succes i dag. Så lyd giver et stort potentiale for brandets succes.

Også interessant: Stemmemarketing: Brand loyalitet bliver den højeste god

Hvordan ser hørbare og mærkbare produkter ud i fremtiden? Hvilke kriterier skal du opfylde?

Uanset formålet skal alle teknologier ikke kun være smukt designet, men også integreres problemfrit i det menneskelige miljø. Materialet skal også føles mere organisk. Nye teknologier skulle give mig tjenester, der er tilgængelige for mig, når det er nødvendigt og på det rigtige tidspunkt og i andre tilfælde umærkelig.

Allerede i dag er der adskillige eksempler på sådanne produkter – fra Bose AR solbriller, der bruger stemme og lyd for at give mig en informativ kontekst, via Mui, træskærmen, der hænger på væggen for at kontrollere et smart hjem, til det konverterbare LG Signature TV.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Teknologi i kroppen – er det en mulighed for dig?

Ideen i sig selv er god. Den menneskelige krop er dog organisk, men teknologier som RFID eller NFC-chips er det ikke. De tjenester, disse teknologier tilbyder, er i øjeblikket meget begrænsede. F.eks. Lyder teknologier i kroppen oprindeligt som en god idé, men du skal stadig overvinde et par forhindringer før det.

Et godt eksempel på dette leveres af medicin: Med teknologier i kroppen bliver undersøgelser for eksempel en risiko i MR. Følgelig ville det udgøre, at den medicinske behandling på grund af den indlejrede teknologi kun delvist kan garanteres. Derudover har jeg også bemærket i mig selv, at kroppen ofte afviser tatoveringer og piercinger og reagerer i overensstemmelse hermed. Dette kan også ske med implanterede teknologier.

Endelig er der diskussionen om databeskyttelse, som skal sikres til enhver tid. Der er stadig nogle forhindringer at overvinde, inden dette emne virkelig kan etablere sig.

Også interessant: hoteller, hvor fremtiden er flyttet ind

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *