Det er den nye superhjerne

eHan er en følsom sjæl. Selv jordens magnetfelt kan forstyrre ham. I det iskolde, luftløse rum står han, kvantecomputeren. Ingen lysstråle kan forstyrre den bulbøse mirakelmaskine. Meget ståhej omkring en smule lommeregner?

På ingen måde: EU er prinsessen på ærter, der er et forskningsbudget på en milliard euro. Også Google, IBM, Intel, NASA, NSA og adskillige industrielle virksomheder undersøger inden for kvanteberegninger.

Hvad kan supercomputeren faktisk gøre?

Først og fremmest kan selv fysikere, matematikere og computerforskere ikke engang forklare ud af boksen, hvordan det fungerer. Men det er ikke meningen. Det er vigtigt, at ægte superheltekræfter i ham sidder fast. Kvantecomputere er utroligt hurtige og derfor kraftige nok til at knække alle online adgangskoder i verden.

Simpelthen fordi de arbejder efter et andet princip end vores pc’er i dag. Detekteringsbitene – dette er målingerne af data – i to tilstande: nul og en. Selvom normalerne fungerer pålideligt, når de deres grænser, når det kommer til komplekse opgaver og hastighed. Der er qubits i kvantecomputere. De kan være enten nul, en eller begge på samme tid. Og de kan låse sig sammen.

udstilling

Som en frossen pizza, der er frosset og crunchy frisk i samme øjeblik. Således gør en kvantecomputer intet mindre end at piske de fysiske love, der får vores verden til at fungere.

Han er hurtige, stærke og krakende adgangskoder på et øjeblik

Det spændende ved qubits ‘underlige opførsel er imidlertid, at takket være dem arbejder computere parallelt på flere løsningsstier og kan derfor løse meget mere komplekse opgaver end normale computere. Allerede 34 qubits er tilstrækkelige til samtidig at repræsentere mere end 17 milliarder værdier.

Ekstrapoleret, en model med 50 qubits fungerer hurtigere end noget andet, vi har nu. En faktura, som en normal computer ville tage millioner eller endda milliarder af år til, kunne løse en kvantecomputer på få minutter.

For eksempel gør disse funktioner supercomputeren mulighed for at knække al den online kryptering, vi udfører, fra bank, e-mail, Amazon-kontoen til blockchain.

Fordi i modsætning til vores computere i dag, dissekerer det et stort antal ekstremt hurtigt i primære faktorer. Ifølge varsleren Edward Snowden arbejder NSA også med et projekt kaldet “Quantum”, som efterretningstjenesten har til hensigt at aflytte data med. Så meget for hans skurkagtige potentiale. Men faktisk skulle han gøre gode ting.

Sortering og evaluering af ubalancen i eksploderende datamasse og således udvikling af kunstig intelligens, for eksempel. Derfor eksperimenterer teknologigiganter som IBM og Google eller industrivirksomheder som Volkswagen eller Bosch på området. 2018 er året, hvor de konkurrerer om den øverste placering inden for forskning. Længe havde IBM foran, lavet en test i slutningen af ​​2017 med 50 qubits og havde allerede forberedt en skybaseret model med 20 qubits til eksperimentering.

Intel sender nu 49 qubits ind i løbet med Tangle Lake. Google har også fulgt efter og introduceret sin model i marts. Bristlecone, hans navn siges, er at overskygge alle andre med sine 72 qubits. Kvantecomputere kan behandle enorme mængder data, grundlaget for udviklingen af ​​AI, såvel som for infrastruktur, konstruktion af køretøjer eller medicin. Praktisk set er regnemaskinerne stadig meget fejlagtige.

”Kvanteberegning er i dag, som det var den klassiske computing i 70’erne. På det tidspunkt tænkte forskerne ikke engang på mobile apps eller VR-briller. Det samme er tilfældet med kvanteberegning: vi er lige begyndt at indse, hvor stort dens potentiale virkelig er, ”siger Walter Riess, europæisk leder for IBM Q. I IBM Q Network arbejder virksomheden med JP Morgan Case om handelsstrategier eller for at optimere risikoanalyser.

“Den nuværende udviklingsfase af kvanteberegning markerer en vending: computerteknologi er fuldstændigt genovervejet”
Walter Riess, IBM

Han beregner trafikpropper i realtid i megaciteter

Volkswagen bruger for eksempel kvanteberegning til at løse overbelastningsproblemerne i megaciteter. I et eksempel med 1000 taxier i Beijing har bilproducenten testet, hvad supercomputeren gør. Han skulle fordele køretøjerne, så der ikke er nogen trafikpropper. Det tager et stykke tid at beregne: Hvis man antager, at der er tre alternative ruter til rådighed for hver af 500 køretøjer, resulterer dette i tre høje 500 mulige ruter. Ja, selv normale computere filtrerer den optimale løsning ud. Til sidst.

Dog har VW brug for det inden for højst fem sekunder, fordi i dette tidsrum sender bilerne deres positionsdata. Kvantecomputeren holder denne tidsfrist og skaber trafikoptimering næsten i realtid. Også i fremtiden et team af medarbejdere fra VW og Google med Google-kvantecomputeren til yderligere forskningsprogrammer; Materialer til e-køretøjer eller nye metoder til maskinlæring til kunstig intelligens er på deres liste.

Kvanteberegning er stadig i begyndelsen. I betragtning af de økonomiske ressourcer, hjerner og innovative virksomheder, der er involveret i forskning, kan de nuværende quirks snart være en saga blott.

oversigt:

  • En kvantecomputer kan være “2-høj
    Prøv antallet af qubits-løsninger på samme tid
  • Googles kvantecomputer Bristlecone skal arbejde med 72 qubits. Han kunne derefter 4722366482869645213696, så 4 billioner 722 billioner 366 quadrillion 482 billioner 869 billioner 645 millioner 213.000 696 løsningsstier samtidig
  • En normal computer kan kun arbejde på en løsning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *