Chokerende undersøgelse: Hvad vores smartphone-batterier fortæller os om os

Designeren Karl Lagerfeld har altid været for et ordsprog. Nogle af dem gik lige ind i historien. Hans mest kendte talte joggebukse langt væk fra gymnastiksalen fra enhver raison d’être. “Hvem der bærer et par svedbukser, har mistet kontrollen over sit liv,” sagde modeikonet i 2012 på ZDF-talkshowet “Markus Lanz”.

Hvad Lagerfeld, der døde i februar, ikke mistænkte på det tidspunkt: Hans tejre om sweatpants kan nu også anvendes til smartphones. Eller rettere: tomme smartphone-batterier. I det mindste var dette resultatet af Cass Business School-undersøgelsen, der blev udført på pendlere i London.

Batterier under 50 procent fremkalder følelser af dyb angst

”Folk husker ikke længere, at deres destination er ti kilometer eller ti metrostationer langt væk,” siger Dr. Thomas Robinson, lektor i marketing og hovedforfatter af undersøgelsen. ”De estimerer for eksempel afstanden til 50 procent Batteri. “Følgelig tager batteriet på smartphonen ikke kun vurderingen af ​​tid og afstand, men er endda en slags” Feel-Good “-målingsenhed eller bare det modsatte. En indikator for fuld batteristatus gav respondenterne” en positiv følelse ” siger Robinson, som giver dem indtryk af, at de kan og gøre alt, hvad der er muligt, men batterier, der var mindre end halvfulde, producerede “følelser af dyb angst og ubehag.”

udstilling

En respondent i undersøgelsen, der blev interviewet i 60-90 minutter, fortalte historien, at han en dag måtte vente på et forsinket tog: ”Jeg så, at batteriet kun var 57 procent og tømte Da jeg endelig kom på toget, havde jeg kun 15 til 20 procent tilbage og tænkte, ‘Shit!’ Hver gang der blev vist en procent mindre, noterede jeg mig virkelig. “

Du er måske også interesseret i dette: Undersøgelse – Digitalisering skaber job

“Når det går fra 100 til 0 procent, er du nøgen og fryser”

Er det allerede så langt, at mobiltelefonbatterierne bestemmer vores følelsesmæssige tilstande? Lejlighedsvis synes dette virkelig at være tilfældet. En 25-årig beskrev det i sit interview: “Et fuldt batteri betyder ‘godt at starte dagen’ på 50 procent. Jeg tror, ​​’Åh Gud, jeg stopper bedre opdateringerne i baggrunden, aktiverer økonomitilstand og Deaktiver Instagram og e-mails, for ellers vil det sandsynligvis snart opgive spøgelset. ‘På 30 procent ville jeg ikke have det sjovt mere, og alt det der bare ville være’ AHHHHH ‘. “

En 35-årig manager går endnu længere: “Hvis du står i brusebadet på en kold dag og nogen slukker for hanen, er det sådan, det føles, tror du: ‘Drej det op, slå det op’, fordi du er kold Det er hvad der sker, når du går fra 100 til 0 procent – du er nøgen og fryser, du oplever en masse følelser. ”

Batteristyring strukturerer de daglige aktiviteter for mange mennesker

Respondenternes svar fører forfatterne af undersøgelsen til den erkendelse, at batteristyring strukturerer folks daglige aktiviteter – fra tvister om, hvem der kan oplade deres enhed ved siden af ​​sengen til at beslutte, hvor de skal shoppe, for at få adgang til yderligere ladestationer.

“Jeg sagde:” Hvor skal vi hen nu, ved du hvad, lad os tage til Westfield. ” Og hun spurgte: ‘Hvorfor?’ Fordi jeg kan oplade min smartphone i Westfield Shopping Center, kæmpede det, at mit batteri blev død, mig, ”sagde en 33-årig, der tog en lang omvej på en shoppingtur med sin ven at oplade smartphone-batteriet.

De, der er parate til at foretage næsten enhver omvej og finurlig handling for at holde batteriniveauet så højt som muligt, kalder sig selv “kontrolfreaks” ifølge undersøgelsen eller hævder at være “belastet af en eller anden tvangslidelse”.

Du er måske også interesseret i dette: Medieundervisning – “Den vanedannende effekt kan sammenlignes med ethvert materielt stof”

Tomt batteri? Det betyder forstyrrede og hensynsløse mennesker

Men undersøgelsen bringer helt forskellige aspekter frem i lyset. Hun konkluderer, at folk identificerer sig selv og andre med hensyn til at opretholde deres batteritilstand. For eksempel klassificerede respondenter de mennesker, der lader deres mobiltelefonbatterier være tomme regelmæssigt som “uorden” og “hensynsløse.” Ifølge Robinson betragtes disse mennesker som ”uden for den sociale norm for at være forbundet”.

De er ikke i stand til at være “kompetente medlemmer af samfundet” for andre. Hans konklusion: “Telefoner er blevet et så altomfattende knudepunkt, at en manglende evne til effektivt at styre batteriets levetid står for manglende evne til at styre livet.”

Hvad der engang var Karl Lagerfelds sweatpants er i dag det tomme smartphone-batteri. Man kan kun håbe, at ønsket om ikke konstant (kun) at være tilsluttet den digitale verden – og at fokusere på den analoge nu og da, hurtigt oplevede en genoplivning så overraskende som de gode gamle svedbukser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *