TechDaily: Facebook nu med nyheder til den afdøde

Facebook nu med nyheder til den afdøde

Facebook Memorial
Zuckerbergs virtuelle kondolencebog. Facebook ønsker at hjælpe med at sørge (Foto: Facebook)

Vi hos LEAD står over for karnevalet tirsdagens lykke med beslutsomhed – og starter med en virtuel kondolensbog, der introducerer Facebook. I de afdødes konti, som Facebook kalder “Memorialised Accounts”, kan overlevende og venner nu efterlade deres sidste hilsener og tanker i deres eget område. Så at sige: “Meddelelser til Sam” i stedet for “Meddelelser fra Sam”. Disse “hyldester” er adskilt fra den faktiske tidslinje og skal fungere som et modstykke til en rigtig kondolensbog. Ifølge TechCrunch har Facebook allerede informeret de første brugere om nyheden – med den noget bisarre hilsen: “Hvis din Facebook-konto er en påmindelseskonto …” Lad os håbe, at beskeden har nået adressaterne i live og ved godt helbred.

Afspil, indstil og bøj: skærmglas til den sammenklappelige iPhone

Bøjningsglas
Vil det bøjes? Her kommer glasset til den sammenklappelige iPhone (Foto: Corning)

Hvis Apple nogensinde bygger en sammenfoldelig iPhone – så burde teknologien være meget mere overbevisende og moden end i de “meget flot” første forsøg fra Samsung og Huawei. Apple-leverandøren Corning, med sin “Gorilla Glass” -pioner inden for smartphoneskærme, ønsker at yde sit bidrag. Amerikanerne har nu introduceret et fleksibelt glas, der kunne være perfekt til en kinky iPhone i fremtiden. Glasset er 0,075 millimeter tyndt og kan bøjes ca. 200.000 gange i en radius på 5 millimeter. Selv med 50 åbninger om dagen, ville det være nok i omkring elleve år. Ifølge CultofMac ville bøjningsglaset være overlegent med plastopløsningerne fra Samsung og Huawei i alle henseender. Dog alt for tidligt er det usandsynligt, at en bøjende iPhone med Corning-glasset rammer markedet. Fordi der stadig er en stor fangst: Mirakelglaset er indtil videre ekstremt følsomt over for fald.

Hvorfor “ji32k7au4a83” er sådan en populær adgangskode

Kina tastatur
Halvbløde adgangskoder oprettes også på kinesiske tastaturer (Foto: Amazon)

Hjemmesiden “Have I Been Pwned” (HIBP) viser millioner af krakkede adgangskoder fra hele verden. Mens han gennemsøgte dataeksperten, bemærkede Robert Ou, at den ganske komplekse adgangskode “ji32k7au4a83” er usædvanligt almindelig. Ou fandt den gådefulde adgangskode 141 steder og bad sine Twitter-tilhængere om en mulig forklaring. Og det skete hurtigt: I det såkaldte Zhuyin-Fuhao-system, der oversætter det kinesiske nationalsprog Mandarin til vestlige tegn, står “ji32k7au4a83” simpelthen for det engelske “My Password”. Den antatte salat med antallet af bogstaver er således ikke for smart adgangskode. Og vi lærer: Kineserne er ikke smartere end os.

LOL DET ER “我 的 密码”.

Bogstaveligt talt “Min adgangskode”.

– Peter Barfuss (@ bofh453) 1. marts 2019

Hastighedsgrænse: Volvo er på 180

Volvo
Ikke mere græsplæne! Denne chauffør ser grumpy ud, fordi Volvo indfører en hastighedsgrænse på 180 for sikkerhed (Foto: Volvo)

Hvis den føderale regering ikke er i stand til det på trods af alle gode argumenter, sætter Volvo sig selv og sine kunder en egen hastighedsgrænse. Nye køretøjer fra den svenske bilproducent lukkes i 180 km / t i fremtiden – de kører ikke hurtigere længere. Foranstaltningen er en del af Volvos “Vision 2020”, hvorefter der fra næste år ikke vil dø nye mennesker eller blive alvorligt såret i nye svenske modeller. Under alle omstændigheder er sikkerhedsforanstaltningen kun relevant for Burundi, Somalia, Afghanistan, Nepal, Nordkorea og Tyskland – de eneste lande, der endnu ikke har indført en hastighedsgrænse på verdensplan. Volvo-chef Hakan Samuelsson fortalte Reuters: “For at nå vores mål, er vi også nødt til at tage os af førernes opførsel.” Hans håb om det fristende tyske marked: ”Vi kan ikke glæde alle, men jeg tror, ​​at vi også tiltrækker nye købere, og jeg tror også, at Volvokunder i Tyskland sætter pris på, at vi holder af sikkerhed . “

De bedste ideer til det næste Apple Watch

Se Os 6
Klokken vises altid – en af ​​ideerne til Apples næste Watch-software (Foto: Matt Birchler)

I øjeblikket spooker utallige halvbagte koncepter til at folde iPhones og folde iPads på nettet. Ideerne til watchOS 6, præsenteret af designer Matt Birchler, er meget mere realistiske og sofistikerede. Apple viser det næste operativsystem til sit ur, selvom det kun er ved WWDC om sommeren. Men hvis i det mindste nogle af Birchers ideer implementeres, kunne Apple tiltrække mange nye ur-købere. Blandt dem er en ny lilla fitnessring til god søvn og velvære, opkald som tredjepartsapps og en tilstand, der viser tid og nøgleinformation “Altid tændt” på skærmen. Det vil koste batteriets levetid, men bør ikke være for dramatisk takket være OLED-skærmen og mørk baggrund. Den valgfri varighedsvisning vil rumme brugere af ure, der altid ønsker at læse tiden, som på et almindeligt ur.

Afslutningen på LEAD: Kvindernes verdens kvindedag

Twitter griner af det på Shrove tirsdag: Ifølge Tweet taler bestyrelsen for den Hamburg-baserede ejendomsgruppe Engel & Völkers om verdens kvindedag “om kvindelige forbilder”. Og på billedet er fem kedelige, hvide ensartede mænd – ingen spor af kvinder eller endda kvindelige forbilder. Til den kvindefrie Verdens kvindedag er det rigtigt at sætte en masse Twitter-latterliggørelse. For eksempel: “Del 2 af serien: Direktionen for udvikling af dieselmotorer forklarer fordelene ved # elektrisk mobilitet” Del 3: Hiroshima atombombe-rapport om fordelene ved atomenergi. # Kan ikke tænke “

#Weltfrauentag @engelvoelkershq – bestyrelsen taler om kvindelige forbilder. # 8M https://t.co/ld4lIaphfo pic.twitter.com/t7pZtCKqeF

– Engel & Völkers (@EVSHNord) 4. marts 2019

Forresten: TechDaily er også tilgængelig som et nyhedsbrev og som en færdighed (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *