Zuckerberg lover det højeste privatliv på Facebook

Facebook-direktør Mark Zuckerberg har annonceret efter den massive kritik af de seneste måneder at online-netværket skal fokusere mere på beskyttelsen af ​​privatlivets fred.

“Jeg tror, ​​at kommunikation i stigende grad vil skifte til fortrolige, krypterede tjenester i fremtiden, hvor folk kan stole på, hvad de siger hinanden til at forblive sikre,” skrev Zuckerberg. Facebook ønsker at arbejde på denne fremtid.

Verdens største online netværk blev kritiseret især for håndteringen af ​​brugerdata, især efter udbruddet af dataskandalen, der involverede Cambridge Analytica. “Jeg forstår, at mange mennesker ikke tror, ​​at Facebook ville eller ønsker at opbygge en sådan privatlivsfokuseret platform,” sagde Zuckerberg. Onlinetetværket er ikke kendt for at udvikle privatlivsorienterede tjenester.

Også interessant: Undersøgelse: Halvdelen af ​​tyskerne ved ikke værdien af ​​deres egne data

En komplet kryptering som WhatsApp

Meddelelsen om onsdag betyder faktisk en kategorisk gentænkning sammenlignet med Zuckerbergs holdning i de første Facebook-år. På det tidspunkt havde han sagt, at tendensen er, at folk gør mere og mere offentligt om sig selv. Facebook var gentagne gange kommet i konflikt med fortalere og tilsynsmyndigheder for privatliv, da virksomheden testede grænserne for privatlivets fred.

udstilling

Nu meddelte Zuckerberg, at flere tilbud fra gruppen ville få en komplet kryptering modelleret på chat-tjenesten WhatsApp. I såkaldt ende-til-ende-kryptering kan indholdet af en samtale kun ses af afsender og modtager. Det forhindrer andre – “inklusive os – i at se, hvad folk i vores service deler,” skrev Zuckerberg.

Andre tjenester såsom videochats, e-handel tilbud, betalingstjenester ville bygge videre på denne sikre base. Han forventer, at WhatsApp i løbet af få år forudsagde Zuckerberg, at WhatsApp og gruppens anden chat-service, Facebook Messenger, den centrale måde at kommunikere om folk på platformen på.

Det var ikke klart, hvad den nye kursus for Facebook-forretningsmodellen vil betyde. Online-netværket er i øjeblikket afhængigt af at vide så meget som muligt om interesserne, synspunkter, planer og levevilkår for brugerne – for at formidle målrettet reklame. Med en konsekvent implementering af ende-til-ende-kryptering ville Facebook ikke have adgang til brugerens indhold.

I sin Facebook-post var Zuckerberg ikke enig i et interview med New York Times Han signaliserede, at Facebook kunne finde nye ideer til at tjene penge. “Der er masser af forretningsmuligheder, især i udviklingslande, og der kan udvikles flere private værktøjer omkring folks opholdssted,” sagde han.

Også interessant: WhatsApp med lærere: Conference of Ministers of Education insisterer på databeskyttelse

Formidling af falske nyheder og ulovligt indhold

En bredere brug af ende-til-ende-kryptering på Facebook-platformen kan også blande problemet med at sprede forkert information og ulovligt indhold. Fordi selv Facebook’s hold, der gennemgår og sletter indlæg, ikke ville have adgang til dem. I Indien og Myanmar er private WhatsApp-grupper allerede blevet brugt til hadekampagner. Zuckerberg skrev, at Facebook arbejder på at opdage konti med dårlige intentioner, selv uden adgang til indholdet, for eksempel til adfærdsmønstre.

Zuckerberg understregede også, at Facebook havde besluttet ikke at bygge datacentre i lande, der krænkede menneskerettighederne eller begrænsede ytringsfriheden. Denne erklæring skulle blandt andet være en markedsindtræden i Kina, som de senere år spekulerer igen og igen fra bordet.

Et andet aspekt af planen er, at brugerdata på Facebook automatisk kan slettes efter en bestemt tid.

“Det ville reducere risikoen for, at meddelelser dukker op senere og pinlige dig,” skrev Zuckerberg. Den automatiske sletning kan også være slukket – eller indstilles til noget indhold, selv til et par minutter.

I tilfældet med Cambridge Analytica, som lægger et enormt pres på Facebook, blev data fra Facebook-brugere ulovligt overført til et dataanalysefirma af udvikleren af ​​en undersøgelsesapp for mere end fem år siden. Facebook vidste om det siden slutningen af ​​2016, men var tilfreds med forsikringen om, at dataene var blevet ødelagt og ikke informerede brugerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *