Kom nærmere fans med historier

Intet format vinder i øjeblikket fart som historier. Allerede bruges de af hundreder af millioner mennesker hver dag. For mange er historier som et virtuelt tidsskrift. En platform, hvor de deler de mest interessante og bemærkelsesværdige eller endda hverdagslige uddrag fra deres liv. Og ofte flere gange om dagen. Historiens forbigående – efter 24 timer forsvinder indholdet automatisk – udøver sin egen charme. Indhold føles meget mere autentisk i historier end de redigerede billeder, der er uploadet til mange feeds. Historier erstatter ikke det aktuelle feed, men komplementerer det med et hurtigt tempo, meget fordybende fuldskærmsformat, som legende kan skabe ekstra opmærksomhed og interaktion.

Historier er dog ikke længere kun et rum til interaktion mellem mennesker og mennesker eller fra influencer til fan. De er også et fremragende kommunikationsværktøj til mærker og direkte adgang til målgruppen, uanset om bevidsthed, overvejelse eller konvertering – historier og historier annoncer kan lige så godt understøtte mærker i at nå deres mål langs hele tragten. Dette vil dog kun lykkes, hvis virksomheder åbner det nye kommunikationsrum, historierne åbner, bevidst og kreativt for sig selv.

udstilling

Det giver gode historier

  • Gode ​​historier er kreative: Historier kan designes og kommenteres med adskillige værktøjer. Således kan konteksten af ​​en situation via emoji, hashtags, placering og temperaturbestemmelse, men også med tekster og baggrundsmusik fanges følelsesmæssigt og med et øjeblik. Den specielle collagelignende karakter i formatet, der inviterer dig til at spille og prøve, bør bestemt udforske mærker.
  • Gode ​​historier arbejde anderledes: Historier tilbyder en helt ny brugeroplevelse. Annoncører, der er fortrolige med de nye funktionaliteter, kan bruge disse til vellykket historiefortælling. Man bør også være opmærksom på historiens helt egen oprindelige æstetik. Mærker, der ønsker at score, skal finde deres eget visuelle sprog inden for deres historier. Tro mod dit DNA – men ikke desto mindre autentisk og legende nok til at underholde brugere, der er engagerede i interaktion.
  • Gode ​​historier er interaktive: Kreativt forberedte historier har et meget personlig præg og kommunikerer direkte med publikum. Det er således ikke overraskende, at de normalt forårsager mange reaktioner. På Instagram ser vi for eksempel, at hver femte historie, de ser i gennemsnit, reagerer på en direkte besked – det vil sige at sende en personlig besked til skaberen af ​​historien. Mærker kan drage fordel af denne høje interaktionshastighed ved at involvere deres målgrupper, reagere på community og undertiden individuelle brugersvar. Interaktive funktioner såsom undersøgelser, opfordring til handling og swipe-up giver yderligere muligheder.
  • Gode ​​historier er auditive: I de fleste tilfælde rådgiver vi mærker om at optimere deres digitale indhold til en tavs overvejelse. Historier er undtagelsen her. I modsætning til de fleste andre formater dominerer brugere, der har aktiveret lyden (60%) her. Dette giver mærker yderligere muligheder for at nå deres fans med en ekstra mening.
  • Gode ​​historier fortæl historier: Visuelt stærke historier, tutorials, et kig bag kulisserne, personlig indsigt, varme nyheder, produkt introduktioner, rabatter, konkurrencer, kortfattede informationsstykker … Historier kan være fyldt med forskellige indhold. Du skal dog altid fortælle en interessant historie eller på anden måde give brugeren en åbenlyst merværdi, ellers bliver de hurtigt kedelige og irrelevante.

Multifacetteret format

BMW Group bruger en lang række Stories Ads til målrettet at samle potentielle bilkøbere på forskellige punkter i deres kunderejse og for at nå dem til forskellige mærker med forskellige kommunikationsmål.

For eksempel skal en annonce være opmærksom på den magtfulde BMW M. En rykende hastighedsnål og prompten ‘Tryk for at starte’ inviterer seeren på en hurtig tur. Hvis du trykker på, ser du bilen susende gennem historien og lære de karakteristiske ydelsesværdier som “Power” og “Precision” at kende.

Med en anden historie appellerer BMW til folk, der allerede har en brandpræference for Mini. De bør lære mere om bilens funktioner. Stories-annoncen forklarer, hvordan den personaliserede service “Mini Concierge” hjælper chaufføren med at finde en konditori til en kommende fødselsdag. Legende forvandles en rund kage til den runde portner, transponeret over en historielinie, der glider til højre og visualiserer overgangen charmerende.

En tredje historie er rettet mod mennesker, der allerede er overbevist om BMW som et mærke og en bestemt køretøjsmodel. De skal nås i konverteringsfasen med konkrete emner med lavere tragt, såsom finansieringsmodeller. Historier er også meget gode til dette. Mens BMW X2 kører gennem det lodrette rum, forfølger den en slående typografi, der fremhæver forskellige hjørnestener i finansieringen. Svejningen op fører til finansieringsoplysningerne på hjemmesiden.

Christina Keller Facebook
Foto: Facebook

Christina Keller leder Creative Shop for Facebook og Instagram i Centraleuropa. Sammen med sit team støtter hun virksomheder og agenturer i udvikling af innovative ideer til Mobile First-miljøet. Før hun kom til Facebook i august 2015, arbejdede hun for adskillige reklamebureauer – inklusive Jung von Matt, TBWA og DDB – og senere for Deutsche Bahn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *