Om interaktion mellem mennesker og mærker

På platforme på sociale medier deler folk og dyrker deres lidenskaber, de udveksler meninger, kommenterer, vurderer og nyder samvær. Ikke sjældent danner de samfund efter deres præferencer for at tale om deres interesser. De vil sige noget, de vil blive spurgt, og de vil se, hvad andre synes om de spørgsmål, de taler om.
Præcis hvorfor integration af kommuner kan være meningsfuld også for mærker. Hvis du gør det klogt, kan du få ret succes med integrationen af ​​dit eget brand community via platforme som Facebook. Hvad kræver det? Frem for alt viden om folks lidenskaber og interesser og målrettet anvendelse af forskellige muligheder for samfundsinddragelse.

Mærker kan bruge lokalsamfund, såsom Facebook-grupper, på forskellige måder. Du kan selv oprette nye grupper og indlede en ny “engageret fanbase” med en unik, kreativ idé. Du kan invitere medlemmer af deres sider. Og de kan henlede opmærksomheden på deres gruppe via konkurrencer og Facebook-annoncer. Grupperne skal dog altid have en merværdi for medlemmerne og desuden give aktiverende elementer, så der virkelig sker noget der.

udstilling

Kontoovertagelse

Den digitale guru Gary Vaynerchuck kaldte med rette Kontoovertagelser et godt eksempel på en værdiudveksling på 50/50, et partnerskab mellem brand og influencer, der faktisk tjener begge sider lige. Og han har helt ret. Og det er netop derfor, at så mange virksomheder (inklusive AboutYou) i øjeblikket eksperimenterer med det. Kontoovertagelse henviser til den midlertidige “kapring” af en markedskonto af en influencer eller af et samfundsmedlem, som tidligere blev valgt til f.eks. En lodtrækning. Kontoovertagelser er også en god måde at opbygge et stærkt samfund, fordi de gør virksomheden særlig tilgængelig.

Brugergenereret indhold

På sociale medier-platforme som Facebook eller Instagram drager virksomheder fordel af deres samfunds aktivitet, især deres indhold og engagement med forretningsindhold. For mærker, der ønsker at give et samfund en ramme for åben udveksling, betyder dette: stærkt fokus på at stimulere brugergenereret indhold – i form af historier, videoer og fotos. Der er nu mange fine eksempler på kampagner, der er afhængige af denne type indhold og bruger det til deres egne kanaler.

Undersøgelsesværktøjer

Undersøgelser om indlæg eller historier er en fantastisk måde at aktivt involvere dit samfund i beslutningsprocessen eller bede om deres mening. I historier kan billeder behandles via klistermærker og GIF’er, der er ekstremt underholdende. De begrænsede svarmuligheder polariserer, øjeblikkelige resultater afspejler en meget direkte mening. Begge er perfekte triggere til yderligere interaktioner.

Live spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar sessioner, for eksempel via Facebook Live, er et vigtigt værktøj til at stimulere direkte udveksling med samfundet. Vel forberedt, autentisk modereret og startet med gode icebreaker-spørgsmål, medbring sådan spørger masser af trafik. Derudover kan rækkevidden til disse liv skubbes via kendte moderatorer eller deltagere såvel som konkurrencer.

Red Bull viser, hvordan det fungerer

Typisk for et brand, der altid er lidt væk fra den slagne vej, opfordrede Red Bull til en elevudfordring, der inkluderede ‘Can You Make It?’ -Udfordringen. Målet: at inspirere unge studerende til Red Bull-mærket. Ideen: Deltagende hold skal rejse over hele Europa – uden kontanter og kreditkort. I stedet blev 24 Red Bull-dåser brugt som valuta, som skulle byttes til mad, søvn og transport med meget charme og forhandlingsevner. Udfordringen: Undervejs skal holdene opleve så mange eventyr som muligt med videoer, fotos og co-dokument og i bedste fald toppen af ​​de andre hold med deres egne eventyr. Studentteam fra hele verden kunne ansøge.

27 millioner videovisninger og 4,3 millioner unikke seere

I april 2018 startede mere end 200 hold fra 60 lande deres syv dages eventyrrejse. Hele udfordringen blev ledsaget af videoer på Facebook. Undersøgelser og livevideoer involverede aktivt samfundet. Deltagelsen var betydelig: mere end 27 millioner videovisninger og 4,3 millioner unikke seere – dette er kun to af succeshistorierne fra Red Bull ‘Can You Make It?’ Udfordring.

Aktiveringen af ​​samfundet blev forberedt i tre faser: En bred oplysningskampagne henledte elevernes opmærksomhed på udfordringen. I en videokampagne på Facebook og Instagram opfordrede Red Bull samfundet for unge studerende til at møde udfordringen ‘Can You Make It?’. En Messenger Bot hjalp med applikationen som coach og understøttede også under konkurrencen. Endelig i delingsfasen # Kan du gøre det? delte alle studerendes interessante, europæiske dækkende eventyr. Fra dette brugergenererede indhold oprettede Red Bull adskillige ‘Bedste af: Kan du lave det?’ Samlinger om Red Bull ‘Kan du gøre det?’ I slutningen af ​​udfordringen. Facebook-side blev offentliggjort.

Christina Keller Facebook
Foto: Facebook

Christina Keller leder Creative Shop for Facebook og Instagram i Centraleuropa. Sammen med sit team støtter hun virksomheder og agenturer i udvikling af innovative ideer til Mobile First-miljøet. Før hun kom til Facebook i august 2015, arbejdede hun for adskillige reklamebureauer – inklusive Jung von Matt, TBWA og DDB – og senere for Deutsche Bahn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *