Vinderne af Blockchain-æraen

Løftet om den digitale verden er global grænseløshed. Faktisk er e-handelssektoren som verdenen under den kolde krig. De store spillere som Amazon, Google, Facebook og Alibaba har bygget deres egne vægge i haven – med individuelle log-in-data, betalingsmetoder og brugervejledninger. Derudover er der webstederne for producenterne, de utallige mindre markedspladser og fremover IoT-enheder. Forbruget finder kun sted inden for det respektive økosystem – men ikke overordnet. Ligesom dengang: Du kunne nemt rejse gennem Forbundsrepublikken Tyskland, men ved grænsen til DDR var det forbi med sjov – eller omvendt.

Hvor meget bedre ville det være for forbrugerne at kunne lægge produkter i deres indkøbskurv på tværs af flere portaler og betale for dem engang? Det ville være forbrugercentrisk og en konsekvent god brugeroplevelse. Hvad hvis virksomheder let kunne sælge nogen af ​​deres produkter gennem en hvilken som helst grænseflade til enhver tid gennem kun en interface? Enten på en markedsplads som Amazon, gennem et smart køleskab, gennem shoppingportaler som Google eller i virtuelle verdener.

udstilling

Ubegrænset e-handel takket være Blockchain

Marcel Hollerbach Productsup2-kopi
Marcel Hollerbach er CMO hos Productsup

Et sådant scenario er nået inden for rækkevidde takket være den teknologiske udvikling og ville vende e-handelsmarkedet fuldstændigt til venstre: Det, der ville være nødvendigt, er en slags Universal Shopping Cart, en universel indkøbskurv, der indeholder kontakt-, forsendelses- og betalingsdata fra forbrugeren og fungerer på tværs af sider. Hver eneste forbruger kunne lægge produkter i sin indkøbskurv på tværs af forskellige portaler og placere en ordre en gang i slutningen.

Kun hvem skal udvikle denne universelle indkøbskurv? En markedsplads som Otto vil næppe bruge en løsning fra konkurrenten Amazon. Google ingen løsning fra Alibaba osv. Blockchain-teknologien kunne afhjælpe denne situation, da den perfekt bruges på markeder, hvor flere spillere ikke har tillid til hinanden. En Blockchain-teknologibaseret Universal Shopping Cart kunne individuelt sikre alle brugerdata, der er relevante for en tværsidetransaktion, hvilket muliggør cross-portal- og tværøkosystemordrer – uden at kræve, at kunder omregistrerer sig med hver side.

Lyder nemt. I praksis vil infrastrukturen dog ændre sig i markedet: Indtil videre fungerer e-handel stort set bilateralt mellem virksomheder og den respektive handelsplatform – behandlingen foregår ikke så sjældent via Excel-filer eller pdf-dokumenter, om produktinformationen og ordremængder skubbes frem og tilbage. Branchen fungerer stadig meget som online-reklamemarkedet for ti år siden – før den programmatiske revolution brød ud.

Timen for produktindholdsnetværk

Ved hjælp af Blockchain kan e-handel nu indhente kæmpe trin. Og ligesom på markedet for onlineannoncering ville tekniske fremskridt skubbe en ny klasse af tjenesteudbydere mellem virksomhederne og deres respektive salgsplatforme. På reklamemarkedet er dette annonceudvekslingen, der bundter DSP’er (annoncører) på den ene side og et stort antal SSP’er (udgivere) på den anden. På e-handelsmarkedet gøres dette i fremtiden af ​​såkaldte produktindholdsnetværk. I lighed med annonceudvekslinger opretter disse mærker eller produkter problemfrit forbindelse til det bredeste udvalg af distributionskanaler over hele verden gennem en enkelt grænseflade. Disse nye produktindholdsnetværk skaber således en infrastruktur, hvor data ikke kun flyder i retning af markedet, men også i returkanalen – især når ordrer fra kunder dirigeres centralt til handelssystemet for mærket. Kun på denne måde kan mærker etablere og opretholde direkte kontakt med kunden på lang sigt.

Produktindholdsnetværk skaber et nyt økosystem – et, der problemfrit integrerer produktdata og lister, ordrer, logistik og CRM-data for forbrugere, hvilket giver mærker mulighed for at gøre hvert af deres produkter tilgængelige på ethvert forbrugers touchpoint til enhver tid. Derudover vil de nye tjenesteudbydere påtage sig analyse- og rapporteringsfunktioner om ydeevnen på de respektive kanaler og give konkrete henstillinger til optimering af salgsstrategien.

En ny formidler, der skubber ind i værdikæden for e-handel? Ja, fordi det sikrer større prisgennemsigtighed, bedre tilgængelighed af produkter og lettere håndtering af sortimentskontrol. Det betyder mere konkurrence. Mærker og forbrugere drager fordel af denne udvikling. Til gengæld betyder det, at konkurrencen mellem de enkelte handelsplatforme bliver sværere – den, der tilbyder den bedste brugeroplevelse, vinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *