Hvad der fungerer i influencer marketing – og hvad der ikke gør

Influencere bruger mærket, ikke nødvendigvis salget

Det internationale symbol for influencere kan være en svejse-gestus. Sådan kender vi henvisningsmaskinerne: opbevar produkter i kameraet og link Instagram-historier som poster til onlinebutikken. Influencer Maria Astor (@masha) tvivlede i panelet, om tilhængere virkelig handler direkte, når produkter annonceres af hende. Hun tror, ​​at folk bliver nødt til at gå tilbage til butikken, før de køber og ser på produktet, inden de beslutter sig for at købe det.

Mange andre brancheeksperter er enige om: påvirkere er ikke en salgskanal, men snarere branding, opmærksomhed og oprettelse af indhold. Hvordan dette skal måles håndteres forskelligt. Collabary af Zalando har udviklet sin egen KPI, som de kalder “andel af stemmen” – det vil sige, hvor mange der taler om mærket, udsætter det, interagerer med det efter influencer-kampagnen.

Agenturet LA RED nærmer sig omkostningsberegningen. En stor del af budgettet strømmer delvis ind i deres gebyrer i tilfælde af influencer-kampagner, da agenturer overleverer indholdsoprettelse til påvirkere og kun fungerer som mæglere. Med alle præsenterede modeller skiller det sig ud: Den nøjagtige værdi af en influencer-kampagne kan endnu ikke beregnes specifikt, og begrundelsen for det lyder stadig vagt. Ikke desto mindre er alle enige: Influencere er blevet en solid søjle i marketingmixen og bringer meget klare fordele for mærker.

udstilling

Du er måske også interesseret i, hvordan Instagram-påvirkere tjener femcifrede summer med deres egne fotoindstillinger

Influencer Marketing Day3
Panel med ApeCrime, Moritz Garth, Maria Astor og Silvi Carlsson (Foto: Lisa Geiger)

Influencere skal betales, i bedste fald selv med mediabudget

Som en tvivlsom praksis er det generelt tilfældet at sende en uopfordret meddelelse til en influencer uden forventning. Ligesom mails fra påvirkere om gratis tjenester eller produkter. Stridsfyr-strategien for mærker til at sende så mange produkter til mindre påvirkere kan dække udbydere som INFLURY. Influencere og mærker kan registrere sig via en online platform, behandlingen er helt automatisk. Dette er mere velegnet til mikroinfluencører, som undertiden giver en produktanbefaling uden betaling. Hvor også et mindre gebyr giver mening, da der leveres en forestilling (fotografering, tekstforfatter, række), hvilket ville have kostet lidt internt.

Med ægte sociale medier skal agenturer og mærker handle direkte og omfattende. Opretterne af ApeCrime rapporterer, at de bedste kampagner med mærker er kommet i timevis med brainstorming. Selv år senere husker deres fans episke produktioner, som mærket havde mere budget for end de sædvanlige ApeCrime-videoer. Cengiz siger: ”Vi ønsker ikke at gøre reklame fed.” Så virkelig meningsfuldt, underholdende indhold for velhavende fans, der kommer alle parter til gode.

Nicole Buck, klientpartner Facebooks Transformational Retail and Fashion DACH, viser klart, at organisk indhold kun bør være en lille del af influencer-kampagnen. Den største del består af mærket indhold, som naturligvis er baseret på Facebook, mediebudget. I praksis ser det sådan ud: influencen betaler ikke kun for sin præstation, men for det offentliggjorte indhold og mediebudgettet er også planlagt. Til dette formål leverer Facebook allerede værktøjer, som mærker selv kan overtage kontrollen af ​​disse annoncer på influencer-platforme, inklusive den ønskede målretning. Således får indholdet produceret med kræfter og lidenskab den rækkevidde, det fortjener, og mærket bruger det maksimalt effektivt.

Influencere skal også rapportere negativt for at være autentiske

Ingen vil fortsætte med at køre reklamekolonner. Ikke desto mindre har mange såkaldte influencere naturligvis en tendens til at rose et mærke, der betaler dem penge. Tilhængere ser dette imidlertid på lang sigt, og en influencer, der altid roser og aldrig siger noget kritisk, er ikke rigtig autentisk. Fordi en ven, der fremsætter en anbefaling, også vil nævne et negativt aspekt.

Influencører Maria Astor og Silvi Carlsson er blevet mere og mere kritiske over for deres miljø i de senere år, ikke kun taler om mode, men også om politik. Succesen beviser dem rigtige: Tilhængere er følsomme og kræver ægte meningsledere i bogstavelig forstand. For at gøre dette, skal mærker opgive kontrollen og endda forvente, at deres påvirkere kritisk skal tackle deres problemer og produkter. For da er anbefalingen virkelig autentisk og kører måske den ene eller de andre tilhængere ind i online shop.

Du er måske også interesseret i dette: Den perfekte influencer briefing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *