Sådan gør du: Brug lydfiler korrekt

Meget af det, der har med lyd at gøre, er tendensen. Hvis du har læst denne vejledning til afsnittet før, har du bemærket det, for eksempel her. Ikke desto mindre opstår spørgsmålet ofte, hvordan man finansierer podcasts, og hvilken mening det giver at være repræsenteret med et eget tilbud hos Amazon Alexa eller Google Home. Der er en hel serie, der hjælper lydfiler til flere applikationer. Og ofte er disse muligheder ikke for vanskelige.

Du er måske også interesseret i dette: Sådan gør du: Smartspeaker og Hearables

Tilpas strømme

Succesen med platforme som Spotify har en række grunde. En af dem: Apperne ved nøjagtigt, hvad deres lyttere kan lide at høre. Hvad kulturpessimister beklager, viser sig at være meget vellykket ud fra et kommercielt synspunkt. Dette gælder også for det talte ord. Med andre ord ville det være rigtigt, hvis personaliseringen af ​​sproget stadig ikke var så avanceret.

udstilling

Ligesom det giver meget mening at tilbyde sange af Helene Fischer til en heavy metal-fan, er det ikke særlig lovende at foreslå nogen, for eksempel podcasts om emner, der ikke interesserer ham overhovedet. Bortset fra det er de fleste audios ikke særlig fleksible. Du kan spille det eller forlade det.

Et muligvis banebrydende tilbud kommer lige fra en af ​​storerne på markedet: En slags Google Nyheder til lyd. Ligesom det tekstbaserede tilbud allerede fungerer, arbejder Google i øjeblikket på smarte smartpeaker-løsninger. Med alt, hvad der kan være nyheder for en højttaler: interaktiv og personlig.

Sådan skal det se ud:

Husk brugernes kritik

Så når du tænker på audios, skal du huske, hvad brugerne ofte kritiserer: “tekstblokkene” er for lange. Og: Der er ikke nok opdateringer. Du kan ikke springe mindre interessante emner over. Og vice versa: Ting, som man gerne vil vide mere, kan ikke findes.

Kort sagt, de fleste tilbyder de gode gamle radioformater. Du kan allerede gøre det, men så kunne du høre den samme radio. Og Smartspeakers burde være meget mere end radio.

I figurativ forstand er dette ikke kun tilfældet med klassiske journalistiske tilbud. Det er ikke en meget smart løsning at bare levere lydfiler, du kan lytte til. Ikke i en tid, hvor personalisering og kunstig intelligens er en del af brugernes hverdag.

I øvrigt er dette teknisk enklere end du tror: store udbydere som StreamABC eller RMS har personaliseret emnet fast i deres portefølje. I øvrigt var RMS Digital Director Frank Bachér allerede gæst i vores “Digitalen Viertelstunde”.

Gennem disse lytterindsigt lærer radio- og lydproducenter at kende deres publikum bedre. Som et resultat kan de bedre estimere, med hvilke reklamepartnere et samarbejde ville være en succes. På den anden side hjælper dataene marketingfolk med at skræddersy deres indhold og finde passende strømme til deres meddelelser.

Du er måske også interesseret i dette: Sådan: Audio i teksten

Adresserbar lyd

Som med andre onlinekanaler kan annoncering nu også afspilles på en målrettet måde til lyd. Jo flere data der er tilgængelige, for eksempel for sociodemografi eller interesser, jo mere effektive kampagner kan spilles ud.

Reklamepladser kan således udveksles fuldstændigt afhængigt af regionen eller de specifikke adressater. Da cookies ikke kan indstilles på lyd – medmindre indholdet forbruges på en browserbaseret måde – kommer såkaldte lytter-id’er i spil. Disse gør det muligt at identificere brugere på tværs af alle enheder og adressere dem på en datadrevet basis.

Nemmere og bedre søgning

Stemmesøgning efter filmprogrammer eller fødselsdage for berømtheder fungerer godt. Årsag: Dataene er både begrænsede i omfang og godt strukturerede.

Nyhedssøgningen er et meget større problem. Platformerne ønsker, at udgivere skal oprette læsbart indholdsuddrag, der besvarer aktuelle spørgsmål. Det kan derfor forventes, at platforme får udgivere til at bruge en ny metadataspecifikation kaldet “talbart skema”.

Dette skulle føre til en meget bedre stemmesøgning i 2019, hvor det vil være muligt at besvare spørgsmål som “Hvad er Brexit?” og “Hvad er de seneste nyheder fra Brexit?” at modtage.

Du er måske også interesseret i dette: Sådan gør du: SEO til stemmestyring

Indhold på tværs af enheder

Kombination af stemmelinje med smartphone-output – og vice versa: Det er okay nu og burde intensiveres. Eksempel: bede om biografprogrammet med Smartspeaker og afslutt derefter reservationen ved at sende en besked til mobiltelefonen. På samme måde kan du muligvis gemme artikler og derefter bede taleren om at læse dem.

Teknisk set er dette mindre kompliceret, end det lyder. Derfor gøres det ofte ikke, fordi mange ikke kender disse muligheder og derfor ikke konceptualiserer dem overhovedet.

Tip: Når det kommer til lyd, skal du ikke tænke alene i lydformater. Der er ingen de facto barriere mellem lyd, video, tekst, data og de forskellige slutapparater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *