Hvis innovation ikke længere er en højeste prioritet

I mange virksomheder er innovation et anliggende for cheferne, drivkraft til forandring kommer fra ledelsen, og investeringerne er hovedsageligt rettet mod at øge effektiviteten. Men for at overleve i global konkurrence, for virkelig at ændre måder at arbejde på og bringe nye produkter og tjenester på markedet, skal ændringer komme fra organisationen selv.

Forudsætningerne for dette er normalt der allerede: Intrapreneurs er iværksætteraktive medarbejdere, hvis personlighedsstruktur er mere iværksætter. Hvorfor ikke starte din egen virksomhed da? Fordi de følelsesmæssigt er forbundet med deres forretning og også værdsætter miljøet i et velkendt brand, adgang til ressourcer og kunder og sidst, men ikke mindst, den tilknyttede sikkerhed, der følger med et fast ansættelsesforhold.

udstilling

På grund af deres stærke forståelse af markedet og kunden forudser intrapreneurs allerede de afgørende udviklingsstadier i branchen. Og ikke kun det; Desuden er de også parat til at etablere de nødvendige strukturer og processer, der ændrer den måde, deres virksomhed fungerer og fungerer på.

Deres trang til at gøre det rigtige for deres virksomheds fremtid er stærkere end bekymringen over manglende færdigheder. De tilegner sig ny viden undervejs eller inspirerer kolleger til deres projekt. I personlighedsprofiler for intrapreneurs har jeg identificeret to egenskaber i mit arbejde: høje sociale og kommunikationsevner på den ene side og høj ekspertise på den anden.

Førstnævnte arbejder ofte i grænsefladen med kunder, for eksempel inden for salg eller marketing. De oplever mest imponerende, hvordan deres kunders verden ændrer sig, og hvilke nye behov opstår. Intrapreneurs med en professionel baggrund, på den anden side genkender fra deres kompetence nye teknologiske muligheder eller lever allerede morgendagens livsstil.

Også interessant: den digitale reklamebranche og “Krigen for talenter”

Intrapreneurs blev afskediget som uroligheder

Disse træk ved intrapreneurs burde synes at være meget populære i ledelsen i betragtning af vores nuværende flygtige, uforudsigelige, komplekse og tvetydige verden (VUCA).

Desværre, under antagelsen af ​​effektivitetsoptimering i de senere år, har et andet mønster manifesteret sig: intrapreneurs blev udstemplet som kompliceret og undertiden endda mobbet, da de leverede deres ideer til yderligere slibning i projekter og yderligere arbejde for kolleger. Virksomheden som organisme afviser simpelthen forvirrende faktorer og tvinger dem til ensartethed.

Nu er det tid til at vende denne tendens: hastigheden, hvormed ændring sker, øges konstant, såvel som dynamikken i markeder og målgrupper – virksomheder er nødt til at handle, og intrapreneurer kan give det nødvendige momentum for udvikling. Ja, de forårsager også smerter. Og det er netop deres merværdi. De er den motor, der kan skabe kontinuerlig innovation – faktisk forankret i virksomheden.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Virksomheder har simpelthen ikke råd til at hvile på effektivitetsgevinster i forretningsmodellen og moderate fremskridt i årtier af produkter. Dette er i modstrid med de gennembrud, som forstyrrende startups har i traditionelle brancher, såvel som det markedsdrevne forventning hos kunder.

Disse kræver i dag en innovativ videreudvikling af tilbud og migrerer væk, hvis virksomheder ikke klarer det. Loyalitet over for gamle mærker med skuffende produkter og tjenester findes ikke længere.

I stedet for at blokere for intrapreneurs, bør ledelsen fejre dem sammen med deres måde at arbejde på. Men dette kræver en kulturel ændring, der skal bevidst formes. Organisationen skal rystes ovenfra, processer og strukturer nedbrydes og effektivitetsoptimering i det mindste midlertidigt forhindres.

I denne intervention er budskabet til intrapreneurs, at pladsen til nye og radikale løsninger er åben for at åbne stien brolagt med uvidenhed og usikkerhed over for bæredygtighed. Dette kræver etablering af en klart struktureret og hurtig innovationsproces eller – hvis organisationen er for stiv og kaget – at få ekstern hjælp, så intrapreneurs kan vise sig selv.

Krav til intraprenørskab

Den beskrevne personlighed kan vi ikke lære nogen. Hun er der eller ej. Hvad ledelse imidlertid kan gøre er at støtte disse mennesker; At bringe dem frem, give dem mulighed for at producere resultater og skabe rum langs processen, såvel som komplementere holdkonstellationen til at orkestrere en resultatorienteret måde at arbejde på. Tre ting er nødvendigt for specifikt at fremme aktiviteterne inden for intrapreneurs:

1. De nødvendige frie rum

Intrapreneurs er nødt til at udforske nye måder at arbejde væk fra alfarvej og omdanne antagelser om markedet og brugerne til viden. De bør ikke hæmmes af længe etablerede processer og strukturer – såsom rapporteringsforpligtelser, mellemstyringskrav eller vedholdenhed i værktøjer, der altid er blevet brugt.

2. Reelle perspektiver

I betragtning af de nederlag, som intrapreneurs oplever ved at fremlægge deres ideer i fortiden, er det kun logisk, at de har nye perspektiver at vise. De skal kunne fortsætte med de næste trin i deres projekter uden at blive afværget af virksomheden. “Vores firma er ikke klar endnu” er en af ​​de sætninger, der ikke bør falde i denne sammenhæng.

3. Det rigtige hold

Intrapreneurs er ikke ensomme kørere. De har brug for mennesker til at hjælpe dem med at nå visionen. Det ideelle team kombinerer tre funktioner:

1) Intrapreneurs som producenter og drivere af et projekt

2) Netværk med høje sociale og kommunikationsevner

3) Power promotors som en beskyttende skærm og for at sætte politisk kurs

Vejen til intrapreneurship og en høj grad af modenhed i virksomhedens evne til at innovere involverer massive ændringer. Han skal være betænksom – med metodologi og åbenhed. Metodologi til nye måder at arbejde og roller på. Og åbenhed, som virksomhed til konstant at lære nye ting om sig selv, at reagere på feedback og tilpasse processen i overensstemmelse hermed.

Også interessant: “Medarbejdere vil tro på noget større”

Om forfatteren:
Lukas Golyszny er en af ​​grundlæggerne og administrerende direktører af Service Innovation Labs. Berlin innovationsrådgivning udvikler innovative tjenester med innovative forretningsmodeller og understøtter virksomheder i transformeringen af ​​deres organisation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *