Crazy Stuff: Innovative julegaver fra nystartede virksomheder

Kinderkiez bringer dit eget kvarter på tæppet

Uddannelse af gymnasiet, selv før skoletilmelding: Legematten “Kinderkiez” kan designes individuelt, så børnene leges kendskab til deres eget kvarter. En online konfigurator genererer gaderne omkring den ønskede adresse baseret på ægte geodata. Forældre og andre Sim City-fans tilføjer deres egne detaljer til kortet. Hvert hus, hvert trafiklys og hver parkbænk kan flyttes og ændres. Derudover er kærlige detaljer som låse, drager og piratskibe tilgængelige i online-byggesættet med over 300 elementer. Den detaljerede genopbygning af kvarteret, inklusive familie og venner, skaber sjov for de voksne. Grundlægger Felix Stock arbejder også som kreativ direktør og engagerede børnebogillustratøren Laura Bednarski til den børnevenlige gadescene. ”Jeg tager til enhver tid forslag og forslag til nye objekter for at give børnene den mest personlige spiloplevelse,” siger Felix Stock.

Faderen til to børn realiserede ideen i hans anden forældreorlov. Han har sine vaskbare børnetæpper til 99 til 149 euro (afhængigt af størrelse) produceret i Tyskland. Det kønsneutrale design er beregnet til at appellere til alle køn, og polyester filtteppet med lav bunke er velegnet til børn over to år. Som inspiration er nogle af de allerede designede tæpper på Instagram-kanalen, herunder UFO på en Berlin-fodboldbane.

udstilling

FEMNA understøtter naturligvis den kvindelige cyklus

Gør helbredende urter sexede og bryde tabuer rundt om den kvindelige krop – dette er målene for de to stiftere Maxie Matthiessen og Emily Casey. Hendes Berlin-start “Femna Health” sælger urtete, cremer og olier til alle cyklusfaser i online shop. Fra fertilitet til overgangsalder er urteblandinger, der er valgt af et team af eksperter, designet til at lindre almindelige symptomer, såsom menstruationskramper.

Femna Health
(Screenshot Femna / YouTube)

Med en online test finder kunderne ud af, hvad der hjælper mod deres problemer. Spa-produkterne passer visuelt i enhver hipster-husholdning og ligner ikke bedstemors medicinskab. “Naturlægemidler og naturprodukter er meget på mode, men de er ikke rigtigt ankommet i den digitale verden,” siger Maxie Matthiessen, der grundlagde starten, mens hun var gravid med tvillinger. Den multi-prisvindende grundlægger kender sin vej rundt med kvinders sundhedsprodukter. Hun har allerede startet opstarten “Ruby Cup”, der distribuerer silikone menstruationsbægre og er engageret i Afrika. Dette sociale engagement fortsætter hende også hos Femna: for hvert produkt, der sælges på graviditetslinjen, donerer virksomheden ti procent til den kenyanske jordemødreforening for at give jordemødre de nødvendige forsyninger.

Der er også mere spændende nysgerrigheder i den aktuelle LEAD-udgave

Atmotube gør det let at trække vejret i storbyen

Tykk luft kan ikke altid opfattes af menneskelige sanser. Derfor udviklede den californiske opstart “NotAnotherOne” en bærbar sensor, der måler luftkvalitet. Fastgjort til rygsækken med en karabinhoved sender den palmestørrede titaniumcylinder “Atmotube” målte data til den tilsvarende smartphone-app i realtid. En alarm i appen og et LED-lys på enheden viser, hvor dårlig den omgivende luft i øjeblikket er.

Atmotube

Grundlæggerne Vera Kozyr og Igor Mikhenko rejste verden rundt meget og manglede et værktøj til at måle luftforurening på hvert sted. I kvælende opvarmningsluft eller nitrogenoxidbelastede byer skal sensoren beskytte dens bærer mod virkningerne af dårlig luft. Nogle triggere af hovedpine, astma, allergier og luftvejssygdomme kan således undgås. Allerede i 2015 blev lommeføleren crowdfunded, nu kommer den nyeste version “Atmotube Plus” for $ 99 på markedet. Med en længere batterilevetid og en integreret vejrstation ved hun, hvornår det er tid til luft.

SENS forsyner madbevidste mennesker med grillprotein

Insekter betragtes som fremtidens mad. Mange atleter supplerer deres diæt med protein fra små crawlere. Derfor udviklede opstarten “SENS Foods” energi- og proteinbarer fra grill. Sammenlignet med køer eller svin har de brug for mindre mad, vand, plads og tid til at forberede sig på “høsten”. Drivhusgasser gemmes også. De færdige søjler fås i smag som ananas & kokosnød eller jordnøddesmør & kanel.

Hvordan proteinbarrene er lavet af crickets kan ses i denne video:

For at holde produktionsomkostningerne lave og prisen for snacks på to til tre euro produceres søjlerne i Thailand. Medstifter Radek Husek producerer sit råmateriale direkte på sine egne crickets “Cricket Lab”. Der opdrættes, afkøles hopperne og sættes derved i en naturlig søvn og dræbes derefter ved frysning. Da insekter ikke er lige så intelligente som grise, er en sådan grillbar også velegnet til nogle etisk motiverede vegetarer. Uanset om crickets føler smerter og har en bevidsthed, argumenter dyre rettighedsaktivisterne. En ny EU-regulering har imidlertid for nylig anerkendt insekter, da fødevarer og markedsundersøgelser har identificeret en tendens for spiselige insekter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *