Sådan gør du: Twitter

Angiveligt sender de daglige lovsang til Donald Trump i Twitter-hovedkvarteret: Hvem ved hvad der ville ske med den allerede halvdødelige kanal i dag, ville Trump ikke være blevet USAs præsident? Men i dag ved alle, hvem og hvad Twitter er. Fordi Trump er kendt for at være den der skal ud derude, og den daglige læsning af hans tweets for journalister og andre interesserede i politik er vigtigere og produktivere end nogen pressekonference i Det Hvide Hus.

Hvis du har været på Twitter i et stykke tid, ved du det alligevel – hvis du overvejer at komme i gang igen, skal du vide, at Twitter ikke kun er Trump, selvfølgelig. Og i modsætning til hvad du læser, er Twitter også nogle gange et sjovt, sjovt og inspirerende sted. At det nogle gange kan komme til at komme i gang her, mere om det senere.

Senest siden Trump indser den kommunikerende person, at det ikke er en dårlig ide at dukke op på Twitter også.

Det var ikke altid tilfældet. I lang tid er Twitter blevet latterliggjort som mekka for krigsførende samtidige, selvindgivende journalister og formidlere, der mener, at de skal slippe af med noget for ingenting. Selvom dette ikke er helt forkert som en grundlæggende vurdering, men kun en del af sandheden. Men da Facebook ikke længere betragtes som den eneste kongelige vej inden for kommunikation på sociale medier, har Twitter igen fået en betydelig betydning. Men fordi vi er på Facebook lige nu:

udstilling

Hvad er der præcis forskelligt ved Twitter?

Om alt. Med Copy & Paste kommer du ikke langt. Ikke engang med katteindhold, der stadig fungerer godt på Facebook. Selvfølgelig har den gennemsnitlige bruger også et par minimale menneskelige egenskaber, lejlighedsvis kan han endda lide kattebilleder. Men grunden til, at nogen bruger Twitter, er normalt forskellig fra Facebooks. Twitter er hurtig, realtidsdrevet, kort og kortfattet. Et ideelt sted til mere informative, seriøse emner. Eller nogle gange for hurtige, overdrevne, spidse meninger (du behøver ikke at gøre det på samme måde som Trump).

Twitter er som et slags termometer i det digitale samfund, humørmeter og trendbarometer i et. Undtagelser bekræfter reglen som altid – men dine billeder fra frokost fra kantinen eller kalendervisdom er du bedre på Instagram og Facebook, ingen ønsker at se her.

Derudover er Twitter meget mere ustabil end de andre netværk. Mere som en nyhedstikker. Ingen algoritmer, ingen lange opholdstider. Langt de fleste tweets er ex og hopp. Du skal ikke lade det irritere dig.

Hvordan bliver jeg stadig bemærket på Twitter?

Twitter er udholdenhedstræning. Du kan allerede skrive et godt følgende, men hvis du ikke bare er Donald Trump, skal du først gennem flyets problemer. Især da konkurrencen er stor: I en gennemsnitlig Twitter-tidslinje løber så mange meddelelser igennem hvert minut, at du skal tilbyde en smule for at blive læst. Men der er også et par twitter-specifikke tricks, som man kan øge opfattelsen på.

Brug hashtags

Ved du allerede om Instagram, men her er endnu vigtigere: hashtaggen (#) er en vigtig funktion på Twitter. Og muligvis den største opfindelse, som Twitter har gjort for nettet. Med “hash” Twitter-brugere mærker deres indlæg, så tweets kan findes bedre senere. Hashtaggen betyder også, at brugere kan deltage i debatten om et specifikt emne.

I mellemtiden er hashtags allerede indstillet inden for Twitter. Grundlæggende skal du altid undersøge før en tweet, hvis der ikke allerede er en eller flere hashtags om emnet. Brug af den rigtige hashtag sikrer, at du finder interesserede brugere i emnet, og at din egen tweet ikke går ned.

Hvis du selv ønsker at placere et emne, anbefales det generelt at opfinde din egen hashtag og sætte det i bidrag.

Jo mere intuitivt og lettere en hashtag, desto bedre

Omvendt kan en hashtag også bruges til at undersøge meget godt, hvad brugerne synes om et bestemt emne i netværket. For en målrettet søgning anbefales det imidlertid at specificere hashtaggen eller emnet. Jo mere generel hashtaggen er, jo mindre nyttige bliver resultaterne.

Bliv ikke afskrækket: hashtag-tinget kræver enten en vis tålmodighed i søgningen eller en tilsvarende Twitter-rutine (undertiden begge dele). Der er ingen regler for hashtags. Og nogle gange er der flere tags i omløb i begyndelsen af ​​et emne. Det meste af tiden fremkommer imidlertid det mest populære relativt hurtigt.

Brug @

Den såkaldte “edderkop-abe” har en meget speciel betydning på Twitter. Ikke kun er det en fast del af hvert alias, det bruges også til at tagge twitterers i indlæg. Som et resultat kan hver mærket Twitterer se, at de taler om ham – og at der kan være behov for svar.

Det tilrådes derfor at bruge edderkoppeaber med vilje, hvis du vil henvende dig til nogen. For at finde ud af, om en bestemt person eller organisation overhovedet er på Twitter, er en enkel forespørgsel i søgefunktionen tilstrækkelig.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Synes godt om hjælp …

Den Facebook-kendte Like er symboliseret på Twitter af et hjerte. Mistede indlæg gemmes automatisk på brugerens konto og kan hentes der når som helst. Således kan lignende også bruges til at oprette et arkiv med favoritbidrag. Bortset fra det, logisk: Med et lignende hjerte signaleret på en eller anden måde også godkendelse, skønt der er Twitterere, der skriver deres biograf udtrykkeligt, svarer en lignende ikke til godkendelse. Lidt Rumschnöseln hører til DNA Twitters.

… gentvækkes også

En særlig funktion ved Twitter er retweeten. En eksisterende tweet duplikeres praktisk talt og sendes til din egen tidslinje. Retweets har potentialet for virusformering, fordi retweetprincippet fungerer som en sneboldeffekt.

I tilfælde af retweets er det uden betydning, om du personligt følger den faktiske afsender af tweeten. Den anden vej rundt: Uden retweets er ingen tweet viral. Yderligere observation: Uanset om din tweet er viral eller ej, genkender du normalt meget hurtigt. Hvis du har fem retweets efter en time, skal du antage, at du ikke har fået et stort hit. Ligegyldigt, du har hver dag flere nye forsøg.

I øvrigt er en speciel del af Twitter-kulturen, at du også kan kalde retweets (populær forkortelse: Pls. RT). Dette fungerer dog kun, hvis du har en forståelig bekymring.

Hvorfor og hvorfor en Tweet på et tidspunkt er særlig populær, bliver ofte spurgt og spurgt. Men der er ingen rigtig forståelige regler (i det mindste ved jeg ikke, om tip fra det tilbøjelige læserskare er jeg altid glad).

Vedhæft fotos og videoer

Der er stadig sådanne monologer som “short message service”, når journalister skriver på Twitter. Bortset fra omfanget af disse vilkår, er dette heller ikke længere relevant med hensyn til indhold. Fordi Twitter også er blevet en multimediekanal, er fotos og videoer blevet en del af hverdagen der.

Og overraskende nok har det i forskellige undersøgelser vist sig, at du potentielt kan øge dit sortiment, når det kommer til noget multimedia. Twitter er muligvis mindre afhængig af fotos og lydbånd end andre steder. Men hvis du har godt materiale: hold det op, er tiderne for den minimalistiske teksttjeneste forbi.

Opret lister

Twitter er i sig selv en usorteret nyhedsstrøm, ufiltreret og tilgængelig 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Dette gør undertiden Twitter til et forvirrende sted, især hvis du hurtigt og klart vil blive informeret om et specifikt emne.

I sådanne tilfælde er det udover brugen af ​​hashtags også muligt at oprette manuelt kuraterede lister. Hver bruger kan oprette et vilkårligt antal lister til ethvert antal emner.

Lyden skaber musikken

Twitter er ikke en panderskole. Da det allerede er lidt til det punkt. Fordi Twitter er et medium i realtid, og fordi du har begrænset plads, selv i mellemtiden 280 tegn, er lyden ikke altid som i en salon. Men snarere som i en salon. Du kan fortryde det, men du kan også hjælpe, hvis du vil diskutere civiliserede med hinanden.

Og sluk undertiden en spontan vrede, før du råbte et svar, du altid har ønsket at slippe af med. Grundlæggende, NetzDG frem og tilbage, Twitter er en butik, hvor der skal ske en hel del, indtil de griber ind eller slettes.

Opkald til handling 1200X1200 fører september

Fokuser på dig!

LEAD-udgaven 3/2018 bringer dig ind i fotografiens verden. Hvilken rolle de og deres digitale genbrug spiller i dag, og hvilke muligheder der er, lærer du i 3 spændende historier i magasinet. Men emner som e-sport, kunstig intelligens og marketingteknologier er også en del af det aktuelle emne.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *