JobTeaser: Rekruttering til generation Z

Nicolas Lombard og Adrien Ledoux er to succesrige grundlæggere, der aldrig rigtig ønsket at blive en. En af dem drømte (og i hemmelighed gør det stadig) at blive gartner og grave i sengen, den anden så sig selv som en pilot i cockpiten. Ikke desto mindre kom de unge franskmænd med ideen til JobTeaser – i dag den førende rekrutteringsplatform for studerende og kandidater i Europa, som landede i 2019 på listen over 40 højtydende start-ups, der blev offentliggjort af La French Tech og Bpifrance ,

“Vores mission er at styrke den nye generation til at finde det rigtige sted i samfundet,” forklarer Adrien Ledoux i et interview med LEAD om den samlede idé om sit firma. Målet med JobTeaser er “at forberede den nye generation til at nå deres fulde potentiale, realisere sig selv og sætte deres præg på verden.” Placeringer som Next40Index med et så højt mål er naturligvis et vigtigt signal for, at alle ansatte er på rette spor med forretningsidéen og arbejdsmåden.

Unge mennesker i Europa er positive til fremtiden

Deres egne visioner om fremtiden var ikke altid så klare for de to grundlæggere: I 2008 lærte Adrien Ledoux og Nicolas Lombard at kende hinanden i et konsulentfirma – i job, der så godt ud på deres CV, men ikke opfyldte begge dele. Denne oplevelse fik dem blandt andet til at finde JobTeaser: de ønskede at oplyse unge mennesker, så de er bedre forberedt på deres karriereopstart og kan finde ud af mere præcist, hvad de vil have.

udstilling

Elleve år senere har arbejdsverden ændret sig radikalt: ifølge nogle undersøgelser findes 85 procent af de job, der bliver tilgængelige i 2030, ikke i dag. Unge mennesker i Europa er positive til fremtidens arbejde: “Det, de er optimistiske med, er nye teknologier, nye ledelsesmetoder og virksomhedsværdier,” siger Ledoux, der trak denne indsigt fra en WISE-undersøgelse udgivet af JobTeaser med Ipsos.

Mere om: Moderne rekruttering – Big Data til store talenter

Grundlægger foto
De to stiftere Nicolas Lombard og Adrien Ledoux (Billede: JobTeaser)

Lønen er stadig det vigtigste kriterium

Uanset hvad fremtiden måtte medbringe, er målsætningerne for Gen Z på nogle måder forskellige fra de for ti, tyve eller tredive år siden – da deres fremtidige chefer netop tog deres første skridt i arbejdslivet: ”I modsætning til hvad man almindeligt synes om denne generation I henhold til vores undersøgelse forbliver lønnen i hvert land det vigtigste kriterium – efterfulgt af en personlig balance mellem arbejdsliv og liv, ”siger Adrien Ledoux. “Dette efterfølges af karriereperspektivet for den unge generation, der deler tredjepladsen med meningslivet i arbejdslivet.”

I dag bruges JobTeaser af omkring 2,5 millioner unge fagfolk i 19 lande. For studerende og kandidater tilbyder den skybaserede platform muligheden for at lære passende arbejdsgivere at kende baseret på muligheder, værdier eller fremtidige ambitioner. Derudover kan de forberede sig med interview- og karriereeksperter og opfordres til at komme i kontakt med virksomheder.

Kandidaterne mangler ikke fleksibilitet: ”De fleste unge mennesker er villige til at arbejde i en anden by end deres egen, og franskmændene og spanierne er i øjeblikket den mest mobile: hvert sekund ville være villige til at arbejde uden for deres eget land og endda uden for EU. Engelskmenn og tyskere er mere tilbageholdende her. “

Hvad der mere mangler for kandidaterne er erfaring – for eksempel at korrekt vurdere kravene til et job og bestemme, om stillingen kan være den rigtige på lang sigt: “Én ud af to unge føler sig ikke klar til at komme ind på jobmarkedet efter eksamen ”siger Ledoux. Og endnu mere: “88 procent ønsker bedre støtte i deres karrierevalg, erhvervserfaring er nøglen til at hjælpe studerende med at komme ind på arbejdsmarkedet, og 97 procent af studerende finder det vigtigt at forberede dem til fremtidens arbejde.”

Mere om: Tidsskiftede interviews er den nye HR-tendens

Det er en match: 70.000 virksomheder er repræsenteret på platformen

Mere end 600 partneruniversiteter arbejder nu med JobTeasers gratis Career Center-platform, som er integreret med intranettet for at maksimere studerendes engagement. På den anden side er der 70.000 virksomheder, blandt dem Deutsche Bahn, Zalando, BASF, Lufthansa eller L’Oréal, der er repræsenteret på deres JobTeaser-profil med deres ledige job.

Ved at samle data fra unge fagfolk såsom placering, studieprogram, interesser osv. Kan de bruge live messenger og video til at udveksle information med kandidater og dermed modtage applikationer der passer dem. En ganske slags Tinder til at finde et job, som ifølge Ledoux kan give kampe på mange områder: “Vi rekrutterer til alle stillinger, fra IT til kundeforhold, markedsføring til forskning og innovation, og vi modtager mange applikationer fra talentfulde mennesker fra alle områder der selv havde orienteringsvanskeligheder, og ofte blev jobbet besluttet efter et møde eller en praktikplads. “

Der er i øjeblikket 250 ansatte, der arbejder for JobTeaser

Ledoux og hans kolleger hos JobTeaser ønsker at videreudvikle og skalere orienteringsemnet for valg af en karriere – og ikke begrænse sig lokalt:

“Generelt bygger vi europæiske hold, der matcher vores ambitioner.” Naturligvis binder denne ambition ressourcerne: “I dag har vi 250 ansatte, hvoraf 50 arbejder uden for Frankrig, og vi planlægger at have et team på 400 inden udgangen af ​​2020 og tredobbelt størrelsen på vores team uden for Frankrig.”

Hvor vanskeligt er det at holde sig til en fælles grundide med en sådan virksomhedsstørrelse spredt over hele Europa? “To ting er meget vigtige for os: vi har en mission for at hjælpe unge talent med at finde deres karriere, et fokuseret team og stærke værdier, som vi deler i vores teams, som begge er dybt indlejret i vores DNA,” siger Ledoux , “Hos JobTeaser har vi udviklet et værdiakronym: HEAT, der står for ydmyghed, engagement, smidighed og entusiasme. At sikre, at vores team legemliggør disse værdier og kan videregive dem til vores kontorer i udlandet er en vigtig succesfaktor.”

Mere om: Leder du efter et job? 7 tip til årtusinder

Hvordan investeres de friske 50 millioner?

JobTeaser modtog for nylig en finansiering på 50 millioner euro fra investeringsfonden Highland Europe for yderligere at etablere sig inden for karriererådgivning og rekruttering af unge talenter i Tyskland.

Denne investering bør bidrage til yderligere milepæle: ”For det første at fortsætte med at demokratisere praktikophold og beskæftigelsesmuligheder ved at styrke vores økosystem i Europa: flere colleges til at nå så mange studerende og unge kandidater som muligt, flere virksomheder til at give dem endnu flere muligheder ved rekruttering. “

For det andet forsøger teamet ledet af Lombard og Ledoux at genopfinde karrierevejledning for unge talenter og hjælpe dem med at tage bedre beslutninger: “Dette starter med at hjælpe unge mennesker at lære hinanden bedre at kende og definere deres professionelle mål og målsætninger,” forklarer Ledoux.

”Dette er vigtigt, fordi det arbejde, du udfører, er en stor del af det, du er, du arbejder otte timer om dagen, og det er det første spørgsmål, du stiller nogen, du lige har mødt Dog er beslutninger ofte standard eller endda blinde, og for mange unge mennesker starter deres første job i autopilottilstand uden at tænke over, hvad de virkelig elsker, og hvad de er bedst til. “

Forskning og udvikling til sikkerhed i orienteringsfasen

Den tredje milepæl investerer i forskning og udvikling til at bruge innovative værktøjer til at hjælpe unge mennesker at blive bedre bekendt med sig selv og arbejdsverdenen. Et af disse værktøjer er allerede i brug: Marco-værktøjet identificerer værdier, interesser og drivere for karrieremotivation og er i øjeblikket i beta-test.

Inden for en måned rapporterede Ledoux-platformen, at der var mere end 10.000 deltagere uden reklame, hvoraf 92 procent udfyldte spørgeskemaet og fik adgang til deres fulde rapport. Ledoux er stolt af denne udvikling: “For os viser dette behovet for at give så mange mennesker som muligt gratis værktøjer til at lære hinanden bedre at kende og træffe bedre beslutninger for deres egen fremtidige karriere.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *