Anbefalinger er meningsløse, når du leder efter en partner

LEAD: Christiane, Du du er en psykolog og sociolog. Hvordan definerer du kærlighed: sommerfugle i maven, en dyb følelse af sammenhæng, eller er det simpelthen en dataligning?

Christiane Lénard: I det heldige tilfælde begynder et kærlighedsforhold med at være forelsket og føle sommerfugle i maven og derefter indgå i en dyb følelse af sammenhæng. Det betyder ikke noget, om kærligheden startede online eller offline. For at kærligheden skal vare, er der dog brug for mere: forståelse, empati, respekt og frem for alt god kommunikation mellem begge partnere.

BEDRE: Hvordan kan kærlighedens mysterium dekodes?

Christiane Lénard: Parshipprincippet bringer matchende partnere sammen i to trin. For det første skaber vi på baggrund af vores spørgeskema en profil af partnerskabsrelevante personlighedstræk. Derefter finder matchningen sted: Baseret på personlighedsprofilerne foreslår Parship partnere, med hvem der er en afbalanceret blanding af ligheder og tilføjelser. At dette fungerer afspejles i vores succesrate. 38 procent af vores Premium-medlemmer fandt en partner under deres medlemskab.

udstilling

LEAD: Hvad er din algoritme, og hvordan fungerer det for at få det perfekte match til at gå?

Christiane Lénard: Vores princip er: så meget lighed som muligt og så meget forskel som nødvendigt. Vores fokus er på funktioner, der virkelig er relevante for et partnerskab. Du kan spørge dig selv, om det er mere vigtigt for et opfyldt partnerskab, om din partner har brunt, blondt eller sort hår, eller om de begge har det samme behov for nærhed og aktivitet, eller hvor godt de lytter og deltager i konfliktsituationer kan. Disse centrale funktioner, vi kalder dem partnerskabsrelevante, kan findes på baggrund af vores spørgeskema udfyldt i din profil. Dette fortæller dig først, hvordan du “krydser” i et partnerskab. Funktionerne evalueres derefter på basis af 136 regler i en matchende algoritme, hvilket resulterer i matchende punkter. Jo højere matchningspunkter, jo større er chancen for et lykkeligt partnerskab.

LEAD: Hvilke kriterier evalueres i testen?

Christiane Lénard: Vores test måler 32 partnerskabsrelevante karakteristika. Dette resulterer i den individuelle personlighedsprofil, den indeholder således f.eks. Udsagn om hvor stort deres ønske om kontakt med partneren eller kontakten, hvordan de håndterer frustration eller hvor meget de ønsker et regelmæssigt liv, og hvordan de kommunikerer og bare meget flere funktioner. De individuelle resultater af personlighedsmåling af partnersøgende sammenlignes og sammenlignes eller evalueres. Dette er matching, dvs. baseret på 136 algoritmer, for eksempel er karakteristika for partner A i en karakteristik af det individuelle udtryk i denne egenskab sammenlignet med partner B og evalueret med en tilsvarende score. F.eks. Kan denne vurdering se godt ud på en bestemt egenskab, hvis begge partnere er ens, hvilket giver dem en tilsvarende høj score i denne egenskab. For andre egenskaber er det imidlertid fordelagtigt med et harmonisk partnerskab at supplere hinanden. Endelig opsummeres, vægtes og opsummeres point til det samlede kampresultat.

LEAD: Hvordan kontrollerer du, om denne algoritme er den rigtige?

Christiane Lénard: Det af professor dr. Hugo Schmale udviklede procedurer til identifikation og sammenligning af personlighedskarakteristika, der er relevante for partnerskabet, baseret på erfaringer, som han og hans team fra det psykologiske fakultet ved University of Hamburg har samlet i mere end 40 års forskningsarbejde. Vi er nu på markedet siden 2001. Vi beder jævnligt også vores medlemmer og vores par. Vi bruger den indsigt, der er opnået til regelmæssigt at tilpasse og opdatere vores system.

LEAD: Baseret på hvilken teknologi er algoritmen baseret? Spiller kunstig intelligens eller maskinlæring en rolle?

Christiane Lénard: Vores matchmaking-system er skrevet på Java-programmeringssprog. Vi kan ikke fortælle dig vores nøjagtige formel. Fordi det er – ligesom Coca-Cola-opskriften – selvfølgelig tophemmelighed. Vi bruger ikke maskinlæring eller kunstig intelligens, fordi anbefalinger fra store online detailhandlere “andre kunder også køber XYZ” giver ingen mening, når de leder efter en partner. I modsætning til en online-forhandler, der ved nøjagtigt, hvor mange par af de bestilte sko, der er returneret, får vi ikke så meget feedback om, hvilke singler der fandt hinanden og blev et par. Imidlertid ved vi allerede fra flere sammenligninger mellem online og offline par, at forhold, der er oprettet af Parship, er lykkeligere, par trækker sig sammen og gifter sig hurtigere – selv uden maskinlæring og kunstig intelligens.

Parship Christiane Lenard Leder af videnskabelig udvikling og matchmaking
(Billede: Christiane Lénard)

LEAD: Hvad er dine visioner: Vil folk i fremtiden stole på en maskine, der beregner deres perfekte partner? Hvordan ville det ændre samfundet? Kan det tænkes, at du leder efter venner og kolleger i fremtiden?

Christiane Lénard: Det er allerede tilfældet i dag, at de fleste singler bruger internettet til dating. I henhold til en repræsentativ afstemning fra Parship og Innofact 2017 er 53 procent af de tyske single med deres ønske om et forhold ikke længere bare på udkig efter venner eller sportsklubber, men banker på de meget større muligheder for netværket. Og de er gode til det. Så de har det største udvalg og den bedste chance for succes. Tre fjerdedele af alle Parship-par er meget tilfredse med deres nuværende forhold. Det samme gælder kun for halvdelen af ​​de tyske par, der ikke har mødtes på Internettet – det vil sige offline. Det er gode nyheder og kan betyde langsigtet samfund, lykkeligere par og mindre skilsmisse. De nuværende tal fra det føderale statistiske kontor angiver under alle omstændigheder i denne retning.

LEAD: Hvad er det?

Christiane Lénard: Som med alle ting er de behov og intentioner, folk medbringer, dog afgørende. På udkig efter en hurtig dato bruger singler andre platforme end dem, der har et seriøst ønske om at finde en partner til at “vokse sammen” med. I øvrigt gælder dette både online og offline. Så jeg kan helt sikkert finde gode venner på de sociale netværk, det er afgørende, hvordan jeg giver mig selv, og hvad jeg vil have. Og hvis det passer med min modpart. Men for at skabe reelle relationer, skal du gå ud af den virtuelle verden ind i den virkelige verden. “Maskiner”, som du kalder det, udvider kun vores muligheder. For det første har det ingen indflydelse på vores grundlæggende behov for for eksempel kærlighed og sikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *