Sådan gør du: Filmic Pro

I teorien er tingene enkle: En god smartphone er i dag normalt et godt videokamera. I det mindste hvad hardware angår. En lægmand ser næppe forskellen mellem en mobilvideo og et skud med et professionelt kamera. Hvad softwaren angår, ser den normalt meget anderledes ud. De inkluderede apps er – uanset hvilken producent der er – til professionelt arbejde, der næppe er egnet.

I stedet er de tænkeligt beregnet til lægfolk: Tryk på record-knappen, resten gør maskinen. Så pæn, at du kan leve halvvejs med resultatet. Og så moderat, at du hurtigt når grænserne, for eksempel hvis miljøet og forholdene på stedet afviger fra standarderne.

Det kan du hurtigt ændre med god software. I det mindste teoretisk. Tilbudet om rigtig gode apps er håndterbart. Ikke underligt, at du stødt på FilmicPro igen og igen, når du leder efter et professionelt værktøj i ganske lang tid.

Hvad er forskellen med en “normal” app?

Dette forklares hurtigt: I en standard-app gør teknologien næsten alt, lægmanden behøver ikke at bekymre sig om noget undtagen hans motiv. Med Filmic Pro kan han styre alle indstillinger manuelt. Sikker på, du skal ønske det og frem for alt: du kan.

udstilling

Hvis du antager et par basale færdigheder, åbnes appen ganske intuitivt. Handlingen er designet, så smartphonen holdes i vandret og styres med en tommelfinger i venstre og højre kant.

Du kan indstille næsten alt, hvad du kan forestille dig. Appen kommer så tæt på mulighederne for et professionelt kamera.

Hvem er Filmic Pro egnet til?

Sjældent er det muligt at identificere en målgruppe så tydeligt: ​​FilmicPro er beregnet til mennesker, der har professionelle krav, når de optages, og derfor ønsker at have alt i deres egne hænder. Omvendt er lægfolk og semi-fagfolk utilfredse med appen og bruger også unødvendige penge. Hvis du kan justere meget manuelt, kan du gøre meget forkert.

Hvad koster det?

Med € 16,99 (iOS) eller € 12,99 (Android) er appen et af de dyrere tilbud (køb i appen er muligt). På den anden side: Hvem ønsker at filme professionelt, har normalt en avanceret smartphone. Og til priser ud over de 1.000 euro for en mobiltelefon er de få euro for en app ikke længere betydningsfulde. Under alle omstændigheder ville det være misforstået økonomi, hvis man blev afskrækket af prisen.

Brug FilmicPro sammen med Gimbal

Et ret smart træk fra begge sider er samarbejdet mellem FilmicPro og gimbalproducenten Zhiyiun. For de fleste gimbals skal du bruge apps leveret af den respektive producent. Andre apps håndterer ikke de fleste af en gimbal-funktion, og derfor er du nødt til at få adgang til skærmen relativt ofte, når du bruger dem. Dette er ikke sjovt og kan koste i tvivl, også værdifuld tid, i stedet for at tage gode billeder, et sted på telefonen vandrer rundt.

FilmicPro og producenten Zhiyun har derfor slået sig sammen. Med det resultat, at du med Filmic-appen også kan kontrollere alle gimbalens funktionaliteter. Dette gør arbejdet sjovere og giver dem begge en unik salgsproposition. Strategisk er dette forståeligt. Endelig kan man antage, at blandt brugerne af FilmicPro er en forholdsvis høj andel af mennesker, der også bruger en gimbal.

Derudover arbejder Filmic også med DJI Osmo og Movis køn. (Jeg prøvede det kun med Zhiyun).

Komplement med Filmic Remote

I lang tid har Filmic tilbudt appen “Remote”. Som navnet antyder: Det er en fjernbetjening, med en anden smartphone kan billederne af den aktuelle optageenhed kontrolleres. (10,99 Euro).

To begrænsninger: Appen er kun tilgængelig til iOS, så begge mobiltelefoner skal logisk set være iPhones. For det andet: I iTunes Store har “Fjernbetjening” dårlige ratings, men meget få. For mig fungerer appen fint.

Jakubetz anbefaler

Webstedet, der tilhører FilmicPro, er ikke kun produktannoncer. I stedet har den en række gode tutorials, der hjælper dig med at lære appens forviklinger at kende. Hvis du tager dig tid, kan du få virkelig gode resultater senere.

Du er måske også interesseret i dette: Sådan: Video

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *