En (alb) drøm går i opfyldelse: strømme endelig uendeligt

Siden slutningen af ​​2017 er de inkluderende mængder i Tyskland virkelig på mode. Næsten alle større telekommunikationsudbydere har introduceret en ekstra funktion, der gør det muligt at bruge apps på farten uden at udtømme værdifulde mobildata. Lyder godt til at begynde med – fordi ingen kan lide beskederne om, at du kun surfer, smurt. Dette udløste imidlertid en farlig proces, der kunne gøre internettet til et to-lags system på lang sigt.

Mere frihed, mens du surfer

Intet spørgsmål, telekommunikations- og Vodafone-brugere drager fordel af at være i stand til at streame videoer, musik og spil efter eget ønske uden det øgede dataforbrug på den månedlige regning, der er synlig. Med Telekom-kontraktindgåelse betyder det ikke noget, for eksempel, hvor meget man streamer mobil med Netflix, Prime-video eller også ARD Mediathek. Hos Vodafone beslutter du på den anden side en gruppe apps (video, musik, social eller chat), som derefter kan bruges kontinuerligt uden at blive debiteret for dataforbrug.

Du er måske også interesseret i dette: Kartelkontoret har skylden for, at Tyskland endnu ikke har et supermedia-bibliotek

udstilling

Ufordelagtig prisudvikling

I jargonien omtales denne praksis også som “nulvurdering”. Udbydere af mobiltjenester skelner således mellem fritaget datavolumen for specifikke tjenester og en månedlig volumengrænse for resten af ​​Internettet. Ifølge en undersøgelse foretaget af NGO Epicenter af grundlæggende rettigheder.Works og Mozilla tilbyder 186 ud af 225 netværksoperatører alene i Europa tilsvarende tjenester – fire ud af fem udbydere og kun i Finland og Bulgarien. Den foruroligende detalje: Kun i lande uden nul-rating faldt mobiltelefonprisen med otte procent, mens den steg med to procent overalt ellers. Ikke underligt, fordi en tilsvarende told fører til en påskønnelse, som kan markedsføres godt.

Med al din magt

Fortrolighedsadvokater og netaktivister kritiserer i deres undersøgelse, men endnu et punkt: Blandt de tjenester, der hyppigst hører under regimet til fri brug, er alle de store platforme, der kunne forventes på en sådan liste (WhatsApp, Netflix , YouTube & Co.). Så de bruger alle deres markedskraft til at forhandle gode tilbud og få brugerne mere tilsluttet. Manglen på klart har små udbydere, der ønsker at give et navn endnu og muntert krediteres datavolumen.

Du er måske også interesseret i dette: I 2019 omarrangeres streaminglandskabet

20190401 Netværksneutralitet
(Skærmbillede: epicenter.works)

Af de 20 tjenester, der hyppigt er involveret i Zero Rating-programmet, er kun tre EU-virksomheder. PDF-filen er her.

Netneutralitet, nogen?

Med deres nulklassificeringstilbud overtræder derfor telekommunikationsudbydere klart det vigtige princip om netneutralitet. De har oprettet et forbrugersystem, der stadig får højere priser, så brugere med lav indkomst marginaliseres og stadig favoriserer store indholdsudbydere. Dette har ikke meget til fælles med en klassisk fast sats. Og det europæiske princip om ligebehandling af data, tjenester og enheder på Internettet ses bort fra.

Europa er skruet op

Dumt har EU kun sat kursen for tilsvarende tilbud. Til gengæld for afslutningen af ​​roamingafgifter er det mobiloperatørerne, der i denne sag tager imod. Desværre bliver transmissionshastighederne under tilbudet med nul-rating tilskyndet, og princippet om “Rejse som hjemme” er blevet undermineret. Fordi kreditering af partnertjenesterne på det inkluderende volumen naturligvis skal “ende af økonomiske grunde” ved de nationale grænser. Det var ikke planlagt på den måde. Federal Network Agency er derfor i årevis i den retlige tvist med Telekom, Vodafone & Co. – uden virkelig at komme videre. For sanktioner håndhæves enten ikke eller er andet end afskrækkende.

Ryd vej for informations-motorvejen

Vi bør også se nærmere på skyudbydere som AWS fra Amazon. I modsætning til den offentlige infrastruktur for mobilkommunikation er private udbydere med deres eget globale net overhovedet ikke reguleret. Og AWS har for nylig annonceret en dataprioritering for at bringe film, musik og spil endnu bedre og mere pålideligt – selvfølgelig mod et gebyr. Spørgsmålet er nu, hvor meget længere vil vi nyde højere datahastigheder og lavere belastningstider med stigende priser og mindre valg på Internettet.

Du er måske også interesseret i dette: Sådan fungerer anbefalingsalgoritmen til Netflix

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *