Kunsten at lytte

Podcasts er blevet det store antal. Det er noget, du skal sige for dig selv, for for 15 år siden – den gamle idé om en podcast – kunne du ikke stole på det.

I lang tid nåede podcasts ikke status som et nichetilbud. Man kan pusle på, hvorfor dette pludselig har ændret sig, især i tider, hvor man f.eks. Ville gøre med virtual reality og videoer, selv på en gennemsnitlig smartphone, helt andre måder at høre på end et par audios.

Men det er ikke nødvendigvis teknikken, der gør podcasts så interessante (tværtimod, de er stadig normalt enkle mp3-filer). Måske er det bare denne lette håndtering, hvorfor podcasts har lavet sådan comeback. At ikke undervurderes er det faktum, at hørelse i modsætning til at se ikke distraherer os helt fra vores omgivelser – enhver pendler vil være i stand til at bekræfte det.

Podcasts charme, men også helt sikker på, at alle kan podcasten. Især i en alder af formaterede radioer er det meget behageligt, når en “udsendelse” ikke er baseret på nogen eksterne krav, men udelukkende på spørgsmålet om, hvorvidt det er en god historie eller ej.

udstilling

Det er også fordi podcasting dybest set er en enkel ting. Strengt taget er en mikro og en optageenhed tilstrækkelig. Scenen er dog mærkbart professionaliseret i de senere år. Mange podcasts i dag er absolut sammenlignelige i deres indsats med en radioproduktion.

Og som altid med digitaliseringen, så også her opstår spørgsmålet: hvorfor skulle især yngre generationer stadig bruge den analoge modpart (i dette tilfælde: radio)? Endelig vises podcast i stigende grad i forbindelse med musikstreaming; Det er her en app som Spotify hurtigt bliver den generelle udbyder af lydindhold.

LEAD Podcast: “Den digitale kvartal”

Digitalisering ændrer alle brancher, og dykkere er også gæster i LEAD-podcasten “Die digitale Viertelstunde”, som moderator Christian Jakubetz fortæller om effekterne.

Lead Wolf hovedtelefon Hg Blå Grøn Rgb 1600X900

Dog har noget ændret sig i forhold til de tidlige dage. I stedet for langsomt at vælge de podcasts, som de vælger, via ethvert feeds og websteder, er der nu en hel række apps og leverandører, som podcasts samles på ét sted i abonnementet og med behagelige søgefunktioner. Hvis du kan lide: Radio on demand. De klassiske radioudbydere finder dette muligvis kun moderat godt, men på den anden side: Hvorfor skal radioen gøre andet end fjernsynet?

Markedsleder: Apple

Fordi Apple meget tidligt erkendte, at podcasts er en magnet, er virksomheden markedsleder. Derfor er Apple-brugere nu godt udstyrede, når det gælder brugen af ​​podcasts. Egen app på de mobile enheder, et separat afsnit på iTunes.

Dette sikrer igen, at iTunes også har det mest omfattende podcast-tilbud. Sagt på en anden måde: Faktisk er der intet på iTunes, der ikke findes. I tal (fra Apple): Der er i øjeblikket 525.000 aktive shows med 18,5 millioner individuelle episoder til rådighed.

udbyder

Apple / iTunes Store

omkostninger

ingen

Offline-funktion

ja

Specielle funktioner

I mellemtiden kan brugbare analyser af brugerens lytteopførsel opnås med iTunes Connect. Omdesignet af appen 2017 blev ikke godt modtaget af alle brugere.

Eksklusivt indhold

Både ja og nej. Apple producerer ikke bestilte værker (“Originaler”). Men da en hel del, især mindre udbydere kun udgiver på iTunes, er der en slags eksklusivitet gennem bagdøren.

Alle oplysninger for at komme i gang

apple.com/de/itunes/podcasts

Kommende episoder: Google – Spotify – Soundcloud – Deezer – Hørbar

Lead 3 Apps 1200X1200

Hvad er app?

Digitalisering bringer forandringer – og ikke kun til fotograferingsverdenen, som omslagshistorien i LEAD 03 beskriver. Der er også sket meget i Apps-universet. I mellemtiden er de digitale applikationer og små hjælpere blevet en integreret del af virksomhedernes forretningsplaner – men de er ikke selvopfyldende. Hvad der skal overvejes før, under og efter implementeringen af ​​en app, lærer du i LEAD Bookazine 3/2018.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *