For bedre forhold adfærd på Internettet

Hvis du har lyst, kommer vi digitale fra en dating-æra, bag os er år med berygtede one-night stands. Opmærksomheden blev forvirret med kærlighed og vandt med højlyd. Man antog, at Internettet var noget som en ny tv-kanal, hvor man kun skulle være iøjnefaldende og farverig nok for at få opmærksomhed.

Nyhedslokaler fyldte internettet og Facebook med hårde clickbait-overskrifter gennem mange år, så så mange par øjne som muligt ville lande på de støjende displayannoncer og autoplay-videoer. Klik, klik, klik – hvilket tidspunkt at være i live! Det var en-nat-stand-era.

Men efter 20 ikke rigtig gode Tinder-datoer indser du, at det måske ikke er kanalen for evig kærlighed. Og inden for digital marketing og nyhedslokaler, er det gryende, at opmærksomhed, der er opnået på kort sigt, ikke er en opskrift på langsigtet brugerloyalitet. Brugere er kun mennesker, og folk vil som regel ikke råbe, ikke engang fra autoplay-videoer. Og de straffer dårlig dressing – med adblockere og dårlige klikfrekvens.

Så vinden snurrer. Spørgsmålet i digital marketing og nyhedslokaler er ikke længere: “Hvordan får vi så mange par øjne og så meget hurtig opmærksomhed som muligt?”. Spørgsmålet er, “hvordan bygger vi rigtige forhold til brugere og publikum, hvordan får vi reel relevans, hvordan kommunikerer vi med vores målgrupper, hvordan får vi loyalitet og tillid?”

udstilling

Det er en temmelig radikal ændring af tempoet:

Billede 1

Kun parringsadfærden i digital marketing minder stadig relativt ofte om en akavet 20-årig, der nu desperat ønsker et forhold. Så her er et par dating tip.

1. Tålmodighed og udholdenhed

Relationer i det virkelige liv bygger ofte på lignende mønstre, såsom:

Bild2

User Journey, der fører fra det første klik til den loyale og livslange kærlighed, alias kundelojalitet, er muligvis ikke så forskellig som i det virkelige liv. Nogle gange tager det tid at opbygge et reelt forhold til en bruger.

Billede 3

I deres entusiasme for loyale, livslange kunder bliver en anonym, første gangs besøgende på et websted stadig ofte spurgt, om de vil tilmelde sig et abonnement – på det første niveau i datingtragt. Efter det første klik for at spørge, om du vil blive abonnent eller klubmedlem, kommer det til det ægte kærlighedsliv, noget som dette:

Billede 4

Svært. Forhold tager tid.

2. Diverse kontaktpunkter

Der er nogle få virksomheder, der er ekstremt gode til at opbygge dybe forhold til deres brugere og tjene en masse penge på dem. Apropos #GAFA. Og det er så let at stole på ekspertisen fra disse spillere som et mindre erfarent firma. Så det meste af det digitale overskud er stadig tilsluttet Facebook & Co. Det er som at møde din partner i en klub ad gangen. Du har intet telefonnummer, ingen adresse – hele forholdet livet foregår i klubben.

Jeg tror ikke, at et sådant bæredygtigt forhold kan opbygges. Facebook kan være fantastisk som et af mange kontaktpunkter, men for at holde styr på et forhold kræves det at bevæge sig og møde i forskellige indstillinger.

3. kommunikation

Tilbage til datingtragt: Det, der forbinder stadierne i denne tragt i den analoge verden, er normalt tusinder af tekstbeskeder, samtaler, verbale og ikke-verbale udvekslinger. Kommunikation. Mange digitale virksomheder har allerede forstået dette, men er afhængige af isolerede sociale netværk som en interaktionskanal alene. Det er vanskeligt, se ovenfor.

Især udgivere har kæmpet siden Internetets fødsel med det faktum, at brugerne faktisk ønsker at kommunikere med dem. I skrækhed har mange lukket deres kommentarsøjler – hvilket ganske vist ofte er et ressourcespørgsmål. Ikke desto mindre begynder ethvert forhold med en samtale. Det er en dårlig idé at nægte brugere af denne samtale, hvis du vil opbygge et forhold til dem. I øvrigt er der også mange teknologier, der hjælper med at etablere samtaler med brugerne og gøre dem skalerbare.

Billede 5

4. Relevans

Hvis du vil tiltrække en persons opmærksomhed, hjælper det normalt med at sige noget relevant. ¯ \ _ (ツ) _ / ¯. Men hvad er relevant? Journalistik forkynder et par faktorer, der bestemmer, om noget betragtes som interessant af mennesker. Ikke alle skal overholdes, men et par relevante aspekter er, um, relevante.

5. Online + offline

“Offline” har stadig et støvet billede for mange digitale entusiaster. Men møder, levende og i farver, er det mest effektive kontaktpunkt, du kan oprette. F.eks. Kan Red Bull gøre det ret godt. Eller Campfire-festivalen i Düsseldorf, med journalister og real Personer. Tidligere havde udgivere læserkontorer for deres abonnenter. Kald mig gammeldags, men jeg tror, ​​at forhold har brug for offline-møder.

Der er mere at sige, men desværre er denne artikel ikke et livslangt forhold, men måske bare en første date. Men vi kan fortsætte med det online eller offline. Ring til mig!

Denne tekst er en del af det nuværende LEAD Magazine 03/2018.

Til forfatteren: Pia Frey er medstifter og chef for udgivere af udtalelses- og marketingværktøjet Opinary. Frey arbejder på siden med udgivers opstart for at forbedre og tjene penge på forholdet mellem brugere og nyhedsrum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *