Sådan gør du: Websteder

I dag, hvordan man gør: hvordan man redesigne et websted, eller hvordan man renoverer det gamle til at passe på 2018.

De syv vigtigste trends på et øjeblik (valg naturligvis strengt subjektivt):

1. Https: Af sikkerheds skyld skal du …

Strengt taget er https ikke rigtig et nyt emne. Men i mellemtiden en tolerabel stor. Der er en række meget gode grunde, især for at ændre et ældre websted til https.
I dag lægger du ikke en ny side anderledes (hvis du gør det, gør du noget essentielt forkert).

Google Chrome giver senest en “ikke sikker” advarsel, hvis en side ikke bruger https. Og hvis du har en ikke-krypteret kontaktformular på webstedet, risikerer du at fange dig med en ret irriterende advarsel.

Glem ikke: i tider med DSGVO siden maj er et SSL-certifikat obligatorisk for hver side!

udstilling

2. Flere interaktioner og animationer

Væk med statiske: Interaktive og animerede websteder bliver stadig mere populære. Som altid er dette mulighed og risiko på samme tid. Når designere bruger animationer korrekt, kan de guide besøgende til at bemærke bestemte ting på bestemte tidspunkter, hvilket fører brugerne til det relevante indhold.

Det er den gode mulighed. Den dårlige mulighed er: Brugeren er irriteret, fordi et eller andet sted blinker meningsløst.

3. Flytende navigation

Indtil videre er dette ofte tilfældet: De fleste websteder har en navigation, der er fast et sted øverst på siden. Ny trend og temmelig smuk: websteder med “flydende” eller “flydende” navigationsmenuer. Menuen er let løsnet fra toppen af ​​vinduet og flyder et par centimeter lavere.

Ideen bag det er at få brugeren til at føle, at navigation er et universelt emne, der ledsager ham under hele hans ophold. Navigationen, din ven og hjælper, så at sige.

4. Multimedia lang form

Var faktisk for et par år siden, en tendens, som mange har løbet efter. Det skyldtes sandsynligvis det New York Times legendariske “Snowfall”. At bommen derefter aftaget igen, skyldtes også “snefaldet”. Fordi mange hurtigt indså, at multimedie lange formater ser godt ud, men samtidig udfører et stort stykke arbejde, hvilket næppe er værd, i det mindste i den daglige forretning.

I mellemtiden kommer næsten den anden bølge om dette emne. Fordi man ærligt må sige: Lange stykker er altid udmattende og kræver tid og kræfter. Selvom det er “kun” et langt stykke med et par fotos.

Brugeren smager mere modsat og indhold såvel som visuelt attraktivt: Longform, Scrollytelling eller hvad du end vil kalde det. Og endelig: Det er internettet, og det er 2018!

5. Intet foto? Tegn en!

For en gangs skyld er jeg nødt til at fortælle dig noget om det trykte afsnit. Der er det blevet bemærket i nogen tid, at illustrationen med disse ubeskrivelige “symbolfotos” er noget vrøvl. Ser ikke ud som noget og er også forbundet med risikoen for, at det ufrivilligt kan være sjovt.

På den anden side: intet billede? Ser heller ikke godt ud. Derfor er princippet længe for mange magasiner i den analoge verden: Du har ikke noget billede? Mal en! For nylig i nettet. Mere og mere opdager du en ny slags billede på websider: Illustrationer.

Bare rolig, jeg taler ikke om tegninger, der på en eller anden måde er aktive som pladsholdere. Meget flot eksempel på illustrationer og også de forrige emne-animationer, som I alle kender: Dropbox.

6. Skub det!

Pushing? Ja, det lyder ikke nyt nu. Teknologien er næsten fra Brontosaurus-tiderne på Internettet. Stadig oplever det også et comeback: push-meddelelser bliver bestemt mere fremtrædende, og der er mange websteder, der nu (gen) integrerer dem i deres design. De er – stadig – et rigtig godt passivt engageringsværktøj.

I øvrigt kan du også bruge relativt enkle til sider, der er bygget med WordPress. Fordi ja, den halvvejs erfarne WordPress-bruger ved det, at der næppe er noget, der ikke findes i WP-plugins.

Og efter push-meddelelser er bare en mulighed, som ingen behøver at bruge, hvad forhindrer dig i at øjeblikkeligt installere noget sådan?

7. En personsøger

Et websted er en hovedside med mere eller mindre mange undersider. Eller? Når alt kommer til alt er den traditionelle tilgang til opbygning af et websted stadig at placere hvert emne på sin egen side. Dette er også nyttigt for de fleste websteder.

Med udviklingen i, hvordan folk læser Internettet, er det dog vigtigt at holde indholdet på et minimum for at forbedre konverteringsfrekvenserne. Eller tror du virkelig, at nogen i dag stadig kan lide at gider at navigere gennem tre eller fire navigationsniveauer, og så måske støder på en interessant historie?

Det ligner Google-søgningen: Det kan være, at du også opdagede noget godt på side 7 i søgeresultaterne. Kun det, der ikke finder nogen derude mere.

Mulig løsning og genkendelig tendens: Webdesign-tilgange, der letter let rulning, samtidig med at man sikrer, at navigationshyperlinks ikke udgør nogen brugbarhedsproblemer.

Dette betyder, at individuelle sider er skjult og har kort, rullbar sektioner – i. ensidige webdesign – er til stede. Så næsten som den gode, gamle destinationsside. Kun hurtigere, mindre klikbare – og alligevel med alt, hvad brugeren skal have. Det lyder enkelt, men det er ikke så let, som du måske tror ved første øjekast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *