TechDaily: Til det bedre! Den første kunstigt intelligente whisky

Til det gode! Den første kunstigt intelligente whisky

Mackmyra whisky
Den første AI-whisky: Et kind til maskinlæring! (Foto: Mackmyra)

Det slår bunden af ​​tønden! Den kendte svenske whiskyproducent Mackmyra har samarbejdet med Microsoft og finske forskere for at destillere en whisky ved hjælp af kunstig intelligens for første gang. Destilleriet håber, at “nye opskrifter, som de aldrig ville være kommet til mennesker”. De centrale processer i produktionen af ​​whisky kontrolleres ved hjælp af AI – inklusive valg af ingredienser, malting, mosning, gæring og udvælgelse af gamle tønder til modning. Til dette har Mackmyra destilleret alle sine opskrifter, procedurer og kundepræferencer til én software. Maskinlæring skal understøtte destilleriet og hans kolleger. Væsentlig involveret er Microsofts skyplatform Azure.

Ifølge Mackmyra kan kunstig intelligens skabe mere end 70 millioner forskellige typer whisky – og endda foreslå, hvilke opskrifter der lyder mest lovende. AI opretter opskrifter og forslag til den videre proces, men selve produktionen overvåges stadig af menneskelige eksperter. ”Vores medarbejdere beholder deres job, og de har altid den sidste beslutning,” siger det svenske destilleri. For tiden griber softwaren kun ind i en type whisky. Dog bør whiskyelskere ikke have for meget håb om en god drink. Fordi Mackmyra inviterer dig til den første smagning dette efterår. Det kan ikke hentes for langsomt efter kun et par måneders modning – på trods af noterne fra anis, ingefær, hvid peber og citrus, som AI kom med.

Microsoft: Hvorfor nødopdateringen til Windows XP er så bekymrende

Windows XP blev frigivet i 2001, og for fem år siden afbrudte Microsoft officielt support til operativsystemet. Siden da – faktisk – er ingen sikkerhedshuller lukket. Allerede i 2017 har Microsoft imidlertid udstedt en ikke-planlagt XP-patch på grund af “WannaCry” -virussen. Og nu er det tid igen. Microsoft har frigivet en opdatering til XP såvel som for Windows Server 2003, Windows 7 og Windows Server 2008 på grund af en ny alvorlig sikkerhedssårbarhed. Fejlen, det amerikanske firma, findes i Remote Desktop Services til fjernadgang til computere. Lækagen sikrer, at disse adganger fungerer uden samtykke fra brugeren. Federal Office for Information Security (BSI) advarer også mod “mulige ormlignende angreb” og anbefaler at opdatere de berørte computere.

Selv 18 år efter udgivelsen bruger mange millioner computere over hele verden stadig XP. På grund af den stadig store spredning har Microsoft nu besluttet om nødrettelsen. Sikkerhedseksperter betragter processen som forstyrrende. Fordi ifølge Jean Taggart fra Malwarebytes: “Kun ved at nævne Remote Desktop Services, ved angribere nu, hvor de skal starte.” Og fordi Microsoft – forståeligt nok – ikke længere regelmæssigt opdaterer det forældede system, kan det føre til yderligere huller. XP-computere ville så være mere sårbare end før. Windows 8 og Windows 10 påvirkes ikke. Bedste beskyttelse mod angreb er således opdateringen til de to nyere systemer.

iOS 13: Kopier det venligst, Apple!

“The Final Concept” – så selvsikker, designer og Apple-ekspert Nicholas Ghigo har kaldt sine ideer til iOS 13, som han nu præsenterer i en spektakulær video. Den italienske viser i det mange nye funktioner, som mange Apple-fans vil have – et helt redesignet Control Center, klarere beskeder, hurtig adgang til nøgleemoji på tastaturet eller frit definerbare knapper i låseskærmen. De to og et halvt minut er fascinerende. Og det ville være at ønske brugerne, at Apple endelig vove sig sådan en pause i iOS moderne tid. Om det i det mindste vil gøre nogle af Nicholas Ghigos ideer til virkelighed, lærer vi den 3. juni på WWDC i San José.

Galaxy Fold: Disse ændringer Samsung planer

For første gang siden Galaxy Fold-katastrofen i slutningen af ​​april er der information om, hvordan Samsung vil gemme sin foldetelefon. Ifølge oplysninger fra det sydkoreanske nyhedsagentur Yonhap News planlægger producenten at placere den problematiske beskyttelsesfilm, som amerikanske testere uforvarende havde rystet af skærmen under skærmen. Det ville beskytte dem mod skader. Flere åbninger på huset, hvor fremmede genstande kunne komme under skærmen, skal lukkes – såvel som det kun er muligt med en bevægelig skærm. Den opdaterede version af Fold testes derefter først i det koreanske mobilnetværk. Det officielle comeback og lanceringen kunne ifølge Yonhap News derefter i juni (2019) verserende. Men denne dato er ifølge Engadget langt fra sat i sten.

Drømmen om Gamecube Classic

Der er tre nylige nyheder fra Nintendo: I Japan overvågede Switch-konsollen for første gang PlayStation 4 – som er der, men ikke så populær som i resten af ​​verden. To år efter lanceringen har omskifteren overgået hjemmemarkedet med 8.125 millioner eksemplarer solgt PS4, som krævede fem år for 8,077 millioner stykker, ifølge spilmagasinet Kotaku.

Også ny for Nintendo er Pokémon-appen Rumble Rush, som allerede blev annonceret i 2017 under navnet Pokéland, og nu optrådte for første gang i den australske Google Play Store. Dette skulle også være i Tyskland, starten af ​​spillet for iOS og Android forestående. Desværre er ikke nyt fra Nintendo den funktionelle Gamecube Classic, som blev bygget af designer Madmorda og nu vises i en video. Nintendo-fans ville næsten dræbe for en mindre version af 2001-konsollen. Forbliver håbet om, at japanerne på et tidspunkt stadig trækker ud af hatten over den forfaldne Gamecube Classic.

Afslutningen på LEAD: Ville Donald Trump være bedre som præsident?

Det nye Snapchat-filter, der gør kvindebilleder til mænds billeder – og omvendt – holder sociale medier i spænding. Mange brugere indrømmer, at de for nylig har geninstalleret Snapchat for at deltage i fotojok. Et af de foretrukne ofre er Donald Trump. Twitter: “Haha, han ligner Hillary.” Om den amerikanske præsident som en amerikansk præsident ville gøre et bedre tal?

Hvem er dette #snapchatfilter @Snapchat #Trump @realDonaldTrump # Gorgeous pic.twitter.com/b6j9wBBQcs

– Xandras tanker (@XHollanders) 14. maj 2019

Forresten: TechDaily er også tilgængelig som et nyhedsbrev og som en færdighed (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *