Hvordan kunstig intelligens ændrer forsikringsverdenen

For de fleste mennesker er forsikringsemnet ikke en behagelig oplevelse. Når du har rummet gennem tariffen Jungle, føler du dig i det sjældne tilfælde af skader ofte svigtet. Grundlæggende er kommunikationen med forsikringsselskaberne stort set ikke forskellige fra myndighedernes. Kunden føler sig bevidstløs og ikke fuldt informeret. Definition er forsikring en forsikringsforsikring fra forsikringsselskabet mod betaling af en præmie for at modtage erstatning for skader i tilfælde af skade fra kollektivet. Konkret betyder dette faktisk for begge parter, dvs. forsikringstagere og forsikringsselskaber, at komme i en situation, som man af mange grunde forsøger at undgå. Faktisk et paradoksalt system.

Digitaliseringen af ​​den private banksektor, FinTech for kort, har vist, at brugen af ​​teknologi gør tidligere kedelige processer i banker kundevenlige – i dag “brugervenlige”. Men ikke kun UX (“brugeroplevelse”) er forbedret: Små banker, der helt er afhængige af digitale værktøjer, overhaler de største aktører i den eftertragtede detail- og udlånsvirksomhed. Brug af DeepTech skaber gennemsigtighed, fair kreditkontrol og bekvemmelighed. Omkostningsbesparelserne i bankernes operationelle forretning er selvforklarende. I mellemtiden er bankerne allerede bekymrede over, hvem der bringer den yngre direkte bank på markedet med mærket ‘hipperen’?

udstilling

Også interessant: kunstig intelligens i kundekommunikation

Paradigmeskiftet finder sted allerede i dag

Bit for bit finder digitalisering nu også vej ind i den ofte uigennemsigtige forsikringsbranche. Kunstig intelligens (AI) og algoritmer bestemmer risikovurderinger “live” under hensyntagen til hundreder af variabler og datapunkter. Begyndelsen på bilforsikring kom ind: telematik-takster.

Den månedlige forsikring er baseret på effektiv køretøjsbrug og ikke kun konventionelle statiske determinanter. Inden for ejendomsforsikring bliver det imidlertid lidt mere kompliceret. Forsikringstagers kollektiv består af mennesker i forskellige “risikoklasser”, livsstil og mobilitet. Uanset om han er ujævn eller asketisk, betaler alle det samme. Er det fair? Indtastningen af ​​DeepTech skulle hjælpe. Grundstenen her er et unikt joint venture mellem München Re og GoogleMaps-skaberen Axon Vibe. Princippet om telematikafgifter er indrejse i ejendomsforsikringens verden.

En forsikringstagers smartphone bruges til anonymt at sammenligne og analysere hans bevægelses- og placeringsdata med Munich Re’s metadata om risici. AxonVibe fungerer som en ‘data-efterforsker’ og sender foruddefinerede triggeroplysninger til forsikringsudbyderen efter godkendelse af forsikringstageren. Dette skifter igen sin AI og dens algoritmer imellem og “lærer” fra forsikringssager. Forsikringspolitikker kan beregnes og tilbydes kontekstfølsomme i realtid.

Også interessant: Forbannelse og velsignelse: Hvad vi kan forvente af kunstig intelligens

Forsikring 3.0

Modulære kortvarige forsikringer er i den sidste fase kort før markedsadgang for forskellige udbydere. I forsikringssjargonen kaldet UBI (Usage-Based Insurance) kommer snart det første UBI-produkt til rejse, hvor kunderne dagligt tager deres bagage, smartphones eller laptops mod tyveri, tab eller skade på grundlag af den respektive destination forsikret. Automatiske underretninger fra appen eller smartwatch er åbenlyse her. Tilbage i lufthavnen hjemme afsluttes forsikringsdækningen automatisk.

Et andet eksempel er en ulykkesforsikring baseret på UBI: Ved indrejse i et skisportssted aktiveres og deaktiveres forsikringsdækningen automatisk efter at have forladt denne zone og, hvis det ønskes, uden nogen handling fra forsikringstageren.

Ovennævnte UBI-forsikringer gør brugen af ​​kunstig intelligens relativt let med deres “pay as you use” -princip. For eksempel er en maksimal af Max Planck-instituttet, at for at acceptere beslutninger af selvlærende maskiner som “fair”, skal deres beslutninger have en klar årsagsforbindelse til vores juridiske og moralske krav. Inden for ejendomsforsikring har kunder de samme startbetingelser. Og mere.

Kunstig intelligens vil annullere netop fordi kunder for eksempel “lever under den forkerte postnummer” vil være fortiden. Systemet lærer, at personer X med livsstil V også kan bære den samme risikoklasse i postnummer Z-området. De resulterende fordele ligger imidlertid ikke kun i en passende design af politiske bidrag. Forsikringsselskaber kan identificere risici i den nærmeste fremtid, inden de opstår. De kan gå ud af deres rolle som oprydning og give deres kunder forebyggende beskyttelse.

Om gæsteforfatteren

Alexander Huber er medstifter og Chief Marketing Officer af ONE Insurance, Europas første fuldt digitale forsikringsselskab. Han elsker salgstragt, digitale forretningsmodeller, men frem for alt er han kendt for sin sorte humor og sarkastiske kommentarer til den etablerede konkurrence.

Én Cmo U Co-grundlægger Alexander Huber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *