Kunstig intelligens i PR – en status quo

Den venlige chatbot i kundens hotline, Alexa, der læser de vigtigste nyheder, og Siri, der ikke kun minder os om opkaldet til svigermoren, men også ringer hendes nummer. Mange kommunikationselementer i hverdagen bliver mindre komplicerede gennem kunstig intelligens – teknologien håndterer ting, så vi har vores sind fri for andre ting. Og det er ikke længere ufatteligt uden AI fra virksomhedsinterne processer – ikke underligt, at det i det mindste gør en lille del lettere, hurtigere og slankere i en stadig mere forvirrende verden. Ifølge en statistisk undersøgelse fra 2017 bruger 41 procent af de tyske virksomheder kunstig intelligens, at mestre den voksende oversvømmelse af data.

Kunstig intelligens bruges også i stigende grad i PR- og kommunikationsbranchen. KI er ideelt egnet til at påtage sig flid – men kan hun også være kreativ? For hvilke områder teknologien er uundværlig, og hvad i sidste ende man skal beslutte: et overblik.

Hvordan bruges AI i kommunikationsbranchen?

Ud over færdighederne som kommunikator i form af chatbots og virtuelle assistenter er AI primært aktiv i baggrunden: I marketing har KI etableret sig som en digital identifikation af potentielle kundegrupper og deres målrettede tilgang. Frem for alt i sociale kanaler hjælper KI med at identificere tidligere definerede målgrupper og give dem passende reklame. Ifølge Statista bruger 67 procent af marketingledere allerede automatiseringsplatforme til deres virksomheds marketingaktiviteter.

udstilling

En undersøgelse foretaget af Jean Valin for Chartered Institute of Public Relations fra 2018 viste, at “12% af en PR-praktiserendes samlede færdigheder (ud af 52) kunne suppleres eller erstattes af AI i dag med forventningen, at dette ville være inden for fem År kan stige til 38%. ”

Andre eksperter, såsom grundlæggeren af ​​Marketing AI Institute, Paul Roetzer, i samtale med Cision forudsiger endda, at om tre til fem år vil 80 procent af PR-aktiviteterne i vid udstrækning blive automatiseret. I øjeblikket er KI stadig stort set ubeskyttet territorium i branchen, men inden for få sekunder kunne PR-fagfolk få indsigt i kampagner, målretning og rapportering – og overtage arbejde, der er nødvendigt, men også irriterende og tidskrævende.

Mere om: Kunstig intelligens i kundekommunikation

AI i PR: Forskning og medieanalyse

Hvor teknologiske fremskridt finder sted, processer strømline, strømline og opgaver omfordelt. Som et resultat udfører KI ofte massedatabaserede opgaver i PR, for eksempel inden for forskningsområdet. Udbydere af medieanalyse som Cision tilbyder muligheder for procesoptimering og databehandling i form af automatisk tonalitetsbestemmelse.

Også specielle databaser, der med KI analyserer artiklerne efter forfattere og foreslår passende journalister til et ønsket emne, falder inden for dette interval. Det lyder som en masse arbejde og detaljerede resultater – der ville binde enorme menneskelige ressourcer uden AI. AI-optimeret medieovervågning ønsker at identificere mønstre i rapportering og udføre markeds- og emneforskning på grundlag af store datamængder – en uundværlig informationsgevinst for brugeren.

Mere om: “Kunstig intelligens demokratiseres”

AI i PR: Krisestyring

Når det kommer til at genkende kriser, kan tingene ikke gå hurtigt nok – og ikke kun kan AI hurtigt opdage kriser, men de kan også forudsige dem korrekt. Allerede i 2017 blev hashtageanalysefirmaet Keyhole hyldet takket være kombinationen af ​​sine egne enorme Optegnelser med AI Clouds for Machine Learning forudsiger centrale tendenser på sociale medier.

Real Time Crawling af sociale medieindhold får et smart filter gennem KI, der registrerer trusler tidligt og holder brugerne informeret. Panik-søgende og menneskelig scanning af utallige indhold erstattes af en afslappet døgnåbent service kaldet KI. Alt dette giver den menneskelige krisestyrer tid, som han kan bruge så værdifuldt, at det til sidst måske ikke opstår nogen reel krise.

I mindre akutte tilfælde kan AI bruges til at overvåge brandets opfattelse. Marketingteknologiske værktøjer identificerer mønstre i sociale medieindlæg og bestemmer den underliggende tonetone – værdifuld for medarbejderen for at styre sit brands omdømme og påvirke brandmærkebevissthed i den offentlige sfære – for eksempel ved at ændre deres egen tonalitet på sociale medier eller undgå omstridt indhold.

Mere om: Med KI til “Programmatic Everywhere”

AI i PR: rapportering og oprettelse af indhold

AI bruges allerede som tekstforfatter inden for sportsdækning, i varme eller korte nyheder, nyhedsbureauer som AP har brugt teknologi i årevis for at omdanne kvartalsrapporter til artikler inden for få sekunder. Korte eller kortfattede tekster, selv som indlæg til sociale medier, er ikke noget problem for AI.

I længere eller mere detaljerede historier kan AI se gennem store mængder kilder. Selv produktbeskrivelser i e-handel genereres ofte automatisk – selvom en automatisk ansvarsfraskrivelse à la “Denne artikel blev genereret automatisk” mangler. Hvor tilfredsstillende disse tekster lykkes fra et menneskeligt perspektiv, er naturligvis i betragtningens øje – og i de kriterier, der tidligere er defineret i algoritmen.

AI i PR: Influencer Marketing og Public Relations

Hvad der fungerer for journalister, er endnu bedre for påvirkere: Så AI kan unerringly bidrage til bestemmelsen af ​​de i øjeblikket vigtigste opinionsdannere for et brand. Eller identificer emner og tendenser, der er vigtige i en overskuelig fremtid og skal udfyldes af en virksomhed. I fremtiden handler det helt sikkert om en kontinuerlig finjustering fra AI, mens de endelige beslutninger fortsat vil blive truffet af mennesker.

Mere om: Når AI fortæller historier

Omkostninger og fordele for AI i PR

AI løser specifikke opgaver – mange af dem. Enhver, der beregner i mindre størrelser, vil senest bemærke den komplekse implementering af AI, at omkostninger og fordele for ham ikke er i nogen forbindelse. En opgørelse over eksisterende processer og tilbagevendende opgaver set ud fra hvilke ressourcer der er bundet til hvilke omkostninger og til hvilke omkostninger er bestemt nødvendigt for at verificere AI’s rentabilitet for virksomheden.

KI vil ikke erstatte mennesker i en overskuelig fremtid – hvad så meget mere i en branche, der blandt andet skinner gennem deres kreative sind og følelsesmæssige intelligens. Jean Valins undersøgelse for Chartered Institute of Public Relations siger passende: “Grundlæggende menneskelige egenskaber som empati, tillid, humor og relationsopbygning kan ikke automatiseres.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *