Virksomheder drager fordel af nye perspektiver

Du er en kandidat og erfaren computer videnskabsmand, medie designer eller advokat. Krigen gjorde dem til flygtninge. I nogle tilfælde venter de måneder eller endda år på arbejdstilladelser.

Vi ved alle, at – uden noget perspektiv bliver man modløs. Og ikke kun flygtninge vil arbejde, virksomheder har også brug for ansatte. At få en buschauffør til BVG er et hårdt job. Den uddannede advokat Nawar Al Jairudi fra Syrien vil alligevel gøre det. Han ser tilbage på en lang karriere i hjemlandet og er klar til at starte igen i Tyskland.

“At være en del af dette initiativ har drastisk ændret mit liv”

Mohamad Mustapha kom til Hamborg i april 2014. Han var lige færdig med skolen i sin hjemby Damaskus, da krigen drev ham ud. Han er nu på vej til reklamebranchen som lærer fra Miami Ad School. Sammen med administrerende direktør Ina Behrendt, initiativet “Papel & Caneta” og et voksende team, grundlagde han “Kreativitet har ingen grænser”.

udstilling

”At være en del af dette initiativ har drastisk ændret mit liv: Fra at skrive store drømme på papir er jeg kommet til at arbejde med internationale kreative agenturer,” siger Mohamad. Agenturer som elbkind deltager med deres ekspertise og pro bono tager sig af de sociale mediekanaler. Mohamad – “Mo” – fungerer som en figurhoved og som det bedste eksempel på, hvordan de nye perspektiver fra andre verdenshjørner ankommer til Tyskland.

Grundlæggeren Ina Behrendt siger: ”Denne platform er en absolut hjertets affære for mig. Min grundide på det tidspunkt var: Wow, der er så mange talentfulde og lidenskabelige kreative flygtninge. De vil gerne bidrage med deres ekspertise og erfaring, og på den anden side har den kreative industri desperat brug for talentfuldt nyt blod. “

Også interessant: konstruktiv mod højreorienteret agitation

Hvad Mo kan gøre, kan mange andre kreative fra Syrien og verden også gøre.

Poster21
(Billede: “Kreativitet har ingen grænser”)

I øjeblikket udformes webstedet og teamopsætningen. Ikke kun i Tyskland skal agenturer bruge platformen til at finde unge kreative mennesker. Ideen: Reklamebureauer uploader små kreative udfordringer på hjemmesiden.

Flygtninge indsender deres anonyme porteføljer. ”Alt, hvad der betyder noget, er det store arbejde. Dette er den eneste måde, hvorpå reklamer måles, uden ‘grænser’, det vil sige fordomme, “siger Ina Behrendt.

Enhver, der overbeviser på grund af sin kreativitet, bliver inviteret til et interview. ”Hvordan samarbejde kan se ud efter det skal afklares fra sag til sag”, siger Creative Director Andy Tran fra elbkind. Det multikulturelle team bag det fungerer som mægler mellem flygtninge og agenturer. Fordi hvad Mo kan gøre, kan mange andre kreative fra Syrien og verden også gøre.

For alle virksomheder, der ikke er en del af den kreative industri, er “NETWORK-selskabet integrerer flygtninge” et godt kontaktpunkt.

Med information om juridiske spørgsmål, praktiske tip og erfaringsudveksling understøtter “Welcome Pilots” små og store virksomheder i hele Tyskland. De transporterer flygtninge gennem Jobcenteret.

Netværket inkluderer også initiativet “ZukunftPlus”, som også giver arbejdssøgende hjælp og rådgivning. Så for virksomheder, der ønsker at arbejde med flygtninge, er der nok kompetente guider til rådighed.

I Østrig er initiativet “Uddannelse i stedet for deportation” forpligtet til at finde job til flygtninge.

Derudover er der også online jobsteder for flygtninge, der viser de nuværende ledige stillinger: “Karriere4 Flygtninge” og “Workeer” giver “dedikerede arbejdsgivere” mulighed for at annoncere deres ledige stillinger. “Work for Refugees” arrangerer job efter personlig konsultation.

I mellemtiden har 25 procent af de flygtninge, der er ankommet til Tyskland siden 2015, et job. Hvis det fortsætter sådan, ville cirka halvdelen af ​​alle indvandrere have et job om fem år.

Mange flygtninge er nye, fordi kvalifikationerne fra deres hjemland ikke anerkendes her.

De flygter fra krig, kommer til et fremmed land som advokat, lærer et nyt sprog og prøver at være buschauffører. Så meget engagement kan kun berige ethvert tysk firma.

Også interessant: initiativer mod højreorienteret tilskyndelse: Ingen forretning med nazister

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *