Hvad betyder en … Audience Development Manager?

Navn: Marius Bortolusso

Alder: 34

Position: Head of Audience Development

Uddannelse: Forretningsmand for audiovisuelle medier, MBA i iværksætteri og innovationsledelse

Virksomhed: Bauer Xcel, Hamborg

Hvad laver du?

Som chef for målgruppeudvikling er jeg ansvarlig for den bæredygtige rækkevidde af Bauer’s digitale mærker hos Bauer Bauer sammen med mit team såvel som for udviklingen af ​​et indholdsøkosystem, der fokuserer på brugere og deres behov. Vores mål er at tiltrække nye brugere til vores digitale tilbud og bevare dem for vores mærker på lang sigt.

Vi er strategisk intern rådgivning og informationsgrænseflade i en. Ved hjælp af en stabil database optimerer vi produkterne til alle brugere af Bauer Xcel Media. Ud over vedligeholdelse og udvidelse af vores egne mediekanaler handler det primært om spredning af trafikken og identificering af rækkevidde potentialer. For at opnå det bredest mulige interval på det store antal forskellige berøringspunkter, skal vores indhold også behandles på en kanalspecifik basis. Naturligvis er vi ikke kun nødt til at holde øje med og analysere vores objekter, men vi er også nødt til at analysere markedet og dets tendenser. Derudover er uddannelse og konsultationer af vores redaktionelle teams inden for SEO og sociale medier en central del af vores arbejde.

udstilling

På nuværende tidspunkt er vi også intensivt involveret i standardisering af vores datainfrastruktur og netværk mellem de forskellige datakilder. Vores mål: at etablere vores eget datavarehus. Tilpasning af indhold er også på vores liste over prioriteter.

En mangfoldig række opgaver kræver også en særlig organisation: I modsætning til mange virksomheder hører områderne Business Intelligence, Audience Engagement og Performance Marketing til afdelingen Audience Development.

Hvordan kom du til denne opgave?

Mit hjerte har altid været at opbygge og udvikle digitale forretningsmodeller. Som uddannet audiovisuel merchandiser besluttede jeg efter korte ture til forsikringsbranchen og managementkonsulent efter min MBA i iværksætteri og innovationsledelse 2015 at vende tilbage til mine professionelle rødder. Mit første stop: en socialjournalistisk opstart i Schweiz. Kort derefter fulgte en tur til selvstændig virksomhed. Sammen med en partner har jeg implementeret mit eget projekt i forlagsmiljøet.

Jeg stødte tilfældigt på positionen hos Bauer Xcel. Udfordringen med at bringe min viden til et af de førende mediefirmaer var straks meget spændende.

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig.

Grundlæggende inspirerer mit job mig igen og igen, fordi han er alsidig og hurtig. Diversificeringen af ​​vores rækkevidde-kanaler og den tilknyttede brugercentrering i forbindelse med frigørelsen af ​​nogle dominerende kilder til trafik er dog et tilbagevendende tema, som mit hjerte slår til. Et konkret eksempel er bestemt omdirigering af vores sortimentstrategi 2016.

Facebook var vokset utroligt hurtigt i årene før og ændrede det globale medieforbrug markant. I 2016 positionerede Facebook endda for første gang verden over før Google som den vigtigste rækkevidde kanal for udgivere. Resultatet: et stort antal udgivere tilpassede i stigende grad deres egen strategi til Facebook. På det tidspunkt lancerede vi også to websteder med vores mærker, Männersache und Liebenswert, der eksplicit adresserer behovene hos sociale netværksbrugere som sociale mærker.

Allerede i 2016 var der første tegn på kommende ændringer på Facebook, som indebar en rækkevidde for udgivere. Da ændringerne af Facebook-algoritmen og det tilhørende rækkefald kom i 2017, var vi forberedt, fordi vi allerede var begyndt at tilpasse vores strategi med fremsyn. Takket være datadrevet rækkeviddeoptimering, et stærkt fokus på diversificering af vores dækningskanaler og et par andre foranstaltninger kompenserede vi ikke kun tabene på Facebook, men øgede også vores rækkevidde markant i samme periode. Naturligvis er dette eksempel repræsentativt for alle eksterne trafikkanaler for udgivere, hvilket især vises af de mange algoritmejusteringer foretaget af Google i 2018.

For os i publikumsudvikling er det vigtigt at forudse en sådan udvikling så tidligt som muligt og tage modforanstaltninger med passende foranstaltninger. Selvom det var tilstrækkeligt for udgivere for kun få år siden at distribuere indhold primært via deres egne distributionskanaler, er det i dag vigtigere end nogensinde at give brugeren så mange berøringspunkter med mærket og indholdet som muligt. Indholdet skal forberedes til hver kanal. Til dette er et uundværligt stabilt datagrundlag såvel som en dyb målgruppe og markedsforståelse.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

Jeg er en meget nysgerrig person og elsker at møde skiftende udfordringer, der kræver kreative tilgange og tankegang. Dette fører til, at jeg konstant er nødt til at stille mig selv i nye spørgsmål. Jeg stiller stort set spørgsmålstegn ved og nyder at prøve nye ting. Ud over fleksibilitet og et konstant ønske om videreudvikling er det især vigtigt ikke at blive styret af sikkerhedsmæssige hensyn og ikke at være bange for at begå fejl. Det er her, den åbne fejlkultur og den smidige måde at arbejde i landmanden Xcel kommer godt med. Når alt kommer til alt er den afgørende ting i sidste ende at drage de rigtige konklusioner fra fejl og rette dem så hurtigt som muligt.

Grundlæggende er jeg mere af en rolig og afslappet type – kvaliteter, der gavner mig i lyset af det hurtige tempo i livet og det stadigt skiftende markedsmiljø. Især i stressede situationer og i komplekse situationer er det vigtigt at holde styr på og opdele problemet i dets individuelle dele. Derefter fungerer det godt med de passende foranstaltninger.

Hvad er det vigtigste for dig ved dit job? Hvad er det sjoveste?

Den positive arbejdsatmosfære og det kollegiale samarbejde er to afgørende faktorer for mig. Dette gælder både internt og på tværs af afdelinger.

Med hensyn til indhold sætter jeg især pris på det varierede og varierede udvalg af opgaver. På den ene side er vi ansvarlige for en datadrevet optimering af rækkevidde og processer i virksomheden. Dette kræver et højt niveau af analytiske færdigheder og intensiv fortrolighed med hurtigt skiftende fagområder.

På den anden side er vi som konsulent og muliggør konstant kommunikation med alle afdelinger i virksomheden såvel som eksterne tjenesteudbydere. Dette kræver særlige kommunikationsevner, empati og formidlingsevner. Fordi succesfuld publikumsudvikling ikke fungerer alene, men primært er forbundet med en god del teamwork.

Sidst men ikke mindst, som en interfaceafdeling, har vi et holistisk syn på virksomheden og kan derfor udvikle løsninger til en række forskellige udfordringer. Det er vores opgave at overføre indsigt i virksomheden og sikre en aktiv overførsel af viden samt at samle og forbinde interessenterne fra de forskellige afdelinger. Dette kræver en høj grad af åbenhed og gennemsigtighed.

Derudover synes jeg det er spændende at arbejde i et så dynamisk markedsmiljø, hvor vi konstant er nødt til at tackle de nyeste tekniske og sociale tendenser. For kun på denne måde kan vi inspirere vores målgrupper i fremtiden til vores tilbud. Som et resultat fortsætter jeg med at udvikle mig selv både professionelt og personligt.

Mit job er uundværligt, fordi …

… brugere i den digitale verden i dag har adgang til et uendeligt udbud af interessant indhold – og det på et stadigt voksende antal berøringspunkter. For at fortsætte med at nå dem med vores egne tilbud, er vi nødt til at forstå, hvordan de tænker, og hvad de ønsker. For at gøre dette, skal vi analysere de mange data, der er tilgængelige for os, og udlede meningsfulde mål fra dem. Disse skal primært være baseret på brugernes behov og adfærd og bør ikke være baseret på tarmsensninger eller personlige meninger. Kun på denne måde kan der træffes neutrale, datadrevne forretningsbeslutninger.

Som målgruppeudviklingschef hjælper vi med at demokratisere dataene i virksomheden. Dette muliggør datadrevet rækkeviddeoptimering for alle afdelinger samt en brugercentreret touchpoint-udvikling.

Hvis du ikke var leder af målgruppeudvikling, hvad ville du være?

Jeg er meget tilfreds med det, jeg gør. Hvis jeg ikke var leder af målgruppeudvikling, ville jeg sandsynligvis følge en af ​​mine mange ideer nærmere, oprette min egen opstart eller skifte tilbage til management consulting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *