E-håndværkerne kommer!

Havde for nylig billede endnu en gang sådan et smukt tema, som hang godt på den store klokke. “Tyskland i blikkenslager-krisen” overskrev det stadig førende tabloid på side et. Hvad skete der?

Nogle mennesker havde ventet uforholdsmæssigt længe på presserende håndværkere, nogle op til to år, de blev afskrækket, dinglet med vandskader og afskrækket af dyre omkostningsestimater. Og hvad sagde de tiltalte? Frem for alt med to grunde bad de om forståelse: tid og personalemangel.

De fulde ordrebøger kunne kun bearbejdes med vanskeligheder, fordi de mange steder manglede afkom. Unge mennesker bliver næppe inspireret til det ofte fysisk udmattende arbejde. Derudover er der et stadigt stigende pres på priserne, da kunderne ofte finder regninger overdrevet og giver sig tid til at betale.

Håndværk: en fjerdedel digitaliseret allerede

Alt i alt er håndværket under pres. Traditionelt en af ​​de mest respekterede erhverv i Tyskland sætter ændringerne i kundeforventninger, der er anlagt på Internettet, nu blikkenslagere, tømrere, malere og montører under pres. Hurtig service, lave priser – online forretningsmodeller i detailhandelen, men også inden for servicebrancher som rengøring, flyselskaber og turistplatforme har øget slutbrugeres krav enormt. Og håndværket får det til at føle sig.

udstilling

Men mange virksomheder reagerer, insisterer ikke på traditionelle strukturer. Og mere og mere, som tal fra Central Association of German Crafts, demonstrerer imponerende: “En fjerdedel af alle håndværksvirksomheder i Tyskland implementerede forskellige digitaliseringsforanstaltninger alene sidste år,” siger Stephan Blank, projektleder ved ZDH Center for Digital Håndværk Håndværksfirmaer er blandt andet begyndt at digitalisere arbejdsprocesser, at erhverve computerstyrede værktøjsmaskiner eller at kommunikere med deres kunder via sociale medier.

Også interessant: Mobile First & Cobots: Hvilke digitale trends vil ændre håndværket

En af dem er Georg Ackermann GmbH i den franske Wiesenbronn. Virksomheden blev grundlagt i 1934 og administreres i øjeblikket af Frank Ackermann i tredje generation. De første maskiner, der blev kontrolleret via en skærm, installerede ejeren allerede i de tidlige 90’ere og kun få år senere havde computerstyringen allerede vundet overhånden over værktøjerne. I dag er alle processer og arbejdsgange i virksomheden digitaliseret.

Hvilket ikke betyder, at i dag færre mennesker arbejder på Ackermann end før. Tværtimod. Betjening af de meget komplekse enheder kræver mere end nogensinde stort håndværk. Resultatet er mange individuelle ordrer: en modtagelsesskranke for New York Stock Exchange, arkitektoniske modeller for Louvre-udskyderen i Abu Dhabi, en akustisk model for Hamburg Elbphilharmonie. Ackermann ville ikke have modtaget nogen af ​​disse større ordrer uden hans digitale know-how. På traditionel måde ville de ofte buede former ikke have været mulige.

Et besøg i Makerspace

Img 20190218 143906
Foto: TUM Makerspace

Der er intetsteds så forskelligartet og koncentreret, som digitalt håndværk kaldes i dag, som i det udlejningsværksted for makerspace på Garching TU-campus. Her er laserskærere, der automatisk skærer træ, plast og papir ved hjælp af computerprogrammering lige ved siden af ​​3D-printere i forskellige størrelser, hvis lagteknologi nu muliggør næsten helt glatte overflader, CNC fræsning, hvor ingen hånd er i fare og vandstråleskærer , der endda bringer beton i enhver form.

I det ene hjørne svinger en elektronisk broderimaskine på få sekunder, hvilket vil tage folk timer. “Den farverige blanding af studerende, nystartede virksomheder, ansatte i etablerede virksomheder og også alle håndværkssektorer. Der er en unik, kreativ atmosfære i Makerspace,” siger administrerende direktør Dirk Rossberg. “Kombinationen af ​​discipliner skaber helt nye muligheder for at realisere ideer og omdanne dem til en rentabel forretningsmodel.”

Iværksætteren forklarer sin tilgang: “Først og fremmest producerer vi en 3D-model af hvert projekt til nøjagtig definition på computeren for at kunne vise kunden hvert hjørne af marken i det virkelige liv.” Hvis jobbet er løst, går det til implementeringen af ​​computermodellen. Og her er der næppe et trin, der ikke fjernstyres af et program. Materialet griber fat i elektronisk kontrollerede laserskæremaskiner og CNC-maskiner. Som ved magi fræser, saves, bores og skæres værktøjerne gennem pladerne. Alt dette sker ikke af sig selv, den tid, der kræves til uddannelse af medarbejderne, er stor. Derudover er der store investeringer i teknologi: Omkostningerne ved laserskærere og CNC-maskiner kan let tilføje op til sekscifrede beløb.

“Mange håndværkere ser en fare i digitaliseringen, mens det giver de klassiske håndværksyrker mange nye muligheder, både i design og i implementeringen.”
Dr. Dirk Rossberg, administrerende direktør UnternehmerTUM MakerSpace

Tænder fra 3D-printeren, droner over taget

Imidlertid arbejder de fleste håndværkere i tre, fire, måske fem. Store gårde som Ackermann er sjældne. Digitaliseringsomkostningerne er tilsvarende lavere der. Laserskærere fås fra 10.000 euro, mindre CNC fræsning fra 3000 euro.

Men hvor starter du bedst med digitalisering? For eksempel er der råd fra Kompetence Center for Digital Crafts, finansieret af det føderale økonomiministerium. Specialbegivenheder og publikationer informerer interesserede håndværkere om alle discipliner, men alle digitale mirakelværktøjer kan også inspiceres direkte i såkaldte butiksvinduer.Derudover er 50 digitaliseringskonsulenter klar til at hjælpe og rådgive håndværkere. “Digitalisering bringer dybe forandringer,” siger Stephan Blank, “og er både en mulighed og en udfordring for vores håndværksvirksomheder.”

Så tagtagere kunne i høj grad lette deres farlige arbejde med brug af droner såvel som ortopædiske teknikere, der er afhængige af 3D-printere. Men der er også nye spørgsmål. “Hvad sker der for eksempel med tandteknikere,” siger Blank, “når tandproteser ikke længere produceres for hånd i laboratoriet, men kommer meget billigere fra tandlægeens 3D-printer, og fremtidige uafhængige bilreparationsforretninger stadig har alle de nødvendige data fra bilproducenterne at servicere eller reparere køretøjer, eller kan bilister i fremtiden kun henvende sig til kontraktværksteder? “

Der er stadig meget, der ikke er besluttet endnu, men i de fleste brancher er der store fordele for forbrugeren. Hvis varmeteknikeren kommer ind i huset og reparerer termostaten på fem minutter, er alt andet allerede klar til at blive klar på hans mobiltelefon: to klik, og regningen afventer. Ingen besværlige fremkomst af samling glider mere, den sparede tid er klar til fordel for slutbrugeren. Eller bare ovennævnte emnehusbyggeri: droner inspicerer byggeriets fremskridt til enhver tid, se fra toppen af ​​hvert hjørne, uden at den tagdækker eller murmester personligt først skal kontrollere alt inden det næste trin kan startes.

Tidsbesparelser: enorm. Digitalisering tilbyder dog også fordele takket være de nye informationskanaler. F.eks. Lykkedes det med Max slagteri i den bayerske domstol for nylig at øge sin kundebase betydeligt ved at give hende detaljerede oplysninger om dyrehold og kødproduktion på Facebook samt bruge det via en online butik over andre ruter.

“Digitalisering har gjort det muligt for os at øge salget så meget, at vi endda har to yderligere
Medarbejdere, der kun interesserer sig for onlinebutikken. ”
Florian Köhn, administrerende direktør Max Fleischerfachgeschäft GmbH

Russisk kirkeorgel er dekoreret i Chiemgau

De enorme fordele ved at have en tiltalende tilstedeværelse på nettet, og endnu mere i kombination med god søgemaskineoptimering, demonstreres af et snedkeri i Chiemgau, der helt afhænger af computerassisteret træbearbejdning. “Jeg kunne ikke bo i distriktet alene,” siger Andreas Weinzierl, ejer af 3D Holzdesign. Det landlige område er tyndt befolket, her er der sjældent behov for komplekse tømrertjenester.

Til dette kan Weinzierl tiltrække kunder i topklasse med meget specielle ønsker langtfra. Takket være hans computerstyrede fræsningsteknologi blev en kunsthistorisk værdifuld barok figur fra Münchens Theatinerkirche repareret, og endda briller og uretuier er lavet af træ af Weinzierl selv.

Også interessant: Hvordan digitalisering når middelklassen

Hvis barokke kirkefigurer eller børser i New York ikke er din verden, ville du hellere have foretaget en reparation eller en større renovering i dit hjem uden at skulle vente og foretage nogle akavede søgninger: Internettet kan hjælpe.

Med Crafty grundlagde Christiane Wolff, tidligere kommunikationschef for agenturgruppen Serviceplan og Jens Zabel, der med succes har styret Zabel Group i 30 år i Facility Management, for nylig det første håndværksfirma i Tyskland, der tilbyder alle handler fra en enkelt kilde. Ingen komplicerede cross-over-søgninger efter montører, mastermalere eller fliselægger mere: et opkald er nok. Håndværk vil snart være i hver by fra 100.000 indbyggere, altid med tilstedeværelse på stedet af deres egne håndværkere. Wolff og Zabel kan godt lide at tænke stort. Også en ting, der er blevet meget lettere på grund af digitalisering.

Hvert år foretager jeg halvdelen af ​​min omsætning med nye kunder, der finder min hjemmeside online. ”
Andreas Weinzierl, ejer af 3D-trædesign

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *