Sådan ser fremtidens byer ud

Vores planet er i problemer. Og det er de fleste enige i nu. Der er en voksende enighed om, at befolkningskoncentration i tæt befolkede, bæredygtige byområder er en potentiel løsning på problemet.

Vi vil hurtigt finde ud af, at to tredjedele af menneskeheden allerede i 2050 vil bo i byer – mange af dem i såkaldte megabyer med 10 millioner indbyggere og mere.

Naturligvis handler det ikke kun om, hvordan disse byer kan gøres bæredygtige, men det er værd at leve. Dette vil ikke være let, hvis vi alle bor sammen i et rum, der kun udgør omkring to procent af jordoverfladen.

Løs de moderne byers udfordringer

Heldigvis viser Havas Media Groups nyeste antagere, “Nye byer, nye liv”, at eksisterende og fremtidige teknologier er i stand til at løse de store udfordringer i nutidens moderne byer – såsom trafikpropper, utilstrækkelig parkering og offentlig transport og andre almindelige typer irritationsmomenter.

udstilling

Apps som Pango eller Pavemint, der gør det lettere at finde parkeringspladser, er dukket op i de senere år.

Vi har også set, at private virksomheder overtager projekter, der tidligere var kommunale opgaver. PaveGen udvikler brolægningspladser til fodgængere i England for at konvertere energi fra folks fodspor til små mængder elektrisk energi, for eksempel til strøm til gader.

I Tyskland forvandler ubitricity gaderlamper til ladestationer til elbiler.

45 A9273 Lr Ubi
Smart kabel (Foto: ubitricity)

Og CityBridge-konsortiet i New York omdanner hele metropolen til en landsdækkende Wi-Fi-zone.

Også interessant: E-Scooter: smart mod trafikproblemet

Toronto med “det første internetbyggede kvarter”

Ud over disse koncentrerede forbedringer ser vi allerede den første fase af ægte smarte byer. Alle øjne er rettet mod Canada, hvor Sidewalk Labs (en udskyder af Googles moderselskab Alphabet) annoncerede genoplivning af Toronto havnefronten ved Lake Ontario, som planlæggerne selv omtaler som “det første internetbyggede kvarter”. Der blev lovet meget, inklusive modulopbygget design, selvkørende skyttelbusser, digitale kiosker og LED-certificerede hjem og bygninger.

For mange af os er forestillingen om et fuldt realiseret Internet of Things (IoT) – inklusive virkelig digitalt forbundne byer – de ting drømme er lavet af. Hvilken Marvel-fan har ikke tænkt over, hvor praktisk det ville være at have Tony Starks personlige assistent, J.A.R.V.I.S, der kører alt det brød i baggrunden, mens du kan arbejde i fred.

Din foretrukne latte fra din yndlings kaffebar? Allerede bestilt og betalt. Hvilket tog skal du tage? Gå langsomt, han er otte minutter forsinket. Hvis vi virkelig er fuldt forbundet via IoT, ville det gøre det lettere for os at arbejde overalt, gøre flere ting på samme tid, holde kontakten med de vigtige mennesker i vores liv og påtage os alt ansvar.

Et smart hjem, et smart kvarter, en smart by

Men smarte byer fungerer kun virkelig, hvis vores hjem kan holde trit. Mange bliver bare forkælet med de nyeste (og ikke så nye) hjemmegodgets. De stoler på Amazon Echo eller Google Home for en voksende liste over funktioner (“Alexa, fortæl Furbo om at servere Baron von Lanzelots godbid”) på CubeSensors for at overvåge luftkvalitet derhjemme eller på WeMo -App for at justere temperaturen på den smarte gryde, fordi vi stadig befinder os i et trafikproblem.

Vores hjem er ikke kun vores helligdom, men også et omhyggeligt kalibreret og yderst personaliseret økosystem tilpasset os alene eller få andre mennesker. Eller i det mindste er det snart.

Så meget som jeg ser frem til udsigten til at bo i en smart by, er jeg desto mere utålmodig for dagen, når min Roomba ikke kun fjerner de uldne mus, men også sørger for vaskeriet, de beskidte tallerkener og mine selvangivelser – man får stadig lov til at drømme.

Et intelligent hjem, et smart kvarter, en intelligent by – det er sådan, vi gradvist kan omdefinerer den måde, vi lever på. Og vi kan gøre det på en måde, der gør livet på vores planet lidt mere afslappet.

Også interessant: når smarte byer blomstrer

Om forfatteren: Greg James var partner og leder af indholdet for agenturet Cake, som blev købt af Havas i 2008. Han blev forfremmet til USAs administrerende direktør for Cake Group i 2010 og blev ansat i Havas Media i 2013 som Chief Strategy Officer Nordamerika. I 2018, efter nye amerikanske tilbud og prisbelønnede kampagner for LVMH, Vodafone, Nintendo og Coca-Cola, blev han den globale Chief Strategy Officer for Havas Media Group.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *