Digital træning i barcamp

Ifølge legenden dukkede ideen om en barcamp op under en række begivenheder af softwareudvikler og forlagsstifter Tim O’Reilly, hvor deltagere bemærkede, at de vigtige og spændende emner ikke blev udvekslet under højtlønte taleres taler, men i kaffepauserne derimellem. Sådan kom ideen om en mindre eksklusiv og dermed mere ligestillet ukonference.

Selvom forløbet af en barcamp nu ligner den på en “normal” konference, er der et par forskelle. Klassiske barcamps er normalt ikke profitorienterede, hvilket betyder, at adgangsgebyrer i bedste fald dækker organisationens omkostninger. I de fleste tilfælde søges der ekstra sponsorer for at holde disse omkostninger så lave som muligt.

Selvom der nu er temabar-lejre, er klassiske barcampe ikke tema. Der er heller ingen gæster, kun deltagere. Selv hvis emnerne ikke er forudbestemt, klassificeres de ofte i det digitale domæne af de tendensielt unge deltagere.

udstilling

Også interessant: WelcomeCamp forbinder producenter af flygtningemedier

Process og sessioner

Selvom en barcamp bevidst adskiller sig fra klassiske konferencer, er der nu et par “regler” i de processer, der er etableret. Men disse regler vedrører primært organisationsprocessen og ikke indholdet.

I scenen er den kontroversielle introduktionsrunde. Hvis der er en, finder den sted i begyndelsen af ​​dagen, hvor hver deltager præsenterer sig selv med tre hashtags. Derefter kører sessionplanlægningen.

Så der er tidsvinduer på 45 minutter, der kører sekventielt og parallelt. Samlingerne finder sted i disse tidsvinduer. Hver deltager kan og bør foreslå en sådan session, som igen ikke er reguleret med hensyn til indhold. Så en session kan være en workshop, et foredrag, en happenings, en diskussion, en diskurs eller et spørgsmål og svar-session – alt, hvad der er tilladt, er tilladt.

Annoncering af annoncer eller selvmarketing er ikke velkommen. Hvis nok mennesker er interesseret, finder sessionen sted. Men dette er normalt tilfældet, bortset fra reklamepresentationer, og selvom der ikke er plads til rådighed, mødes deltagerne ofte udenfor.

Udvid horisonten

På grund af de åbne emner og deltagernes mangfoldighed, har jeg allerede oplevet mange interessante sessioner på nogle barcamps. Emnerne spænder fra klassiske workshopemner som sociale medier, online marketing eller programmering til “Min oplevelse med medicin”, “Fanget i den forkerte krop” eller “champignendyrkning – hvordan fungerer det?”.

Især på Barcamps er det interessant at behandle nye emner og deltage i en session, der ikke hører til den klassiske egen filterboble.
Udvalget af emner er stort og næsten ubegrænset, men deltagernes struktur betyder, at emnerne ofte er digitalt.

For eksempel er der mange temabar-lejre for digitalt interesserede, der derefter fokuserer på “digital”. På barcamps.net og barcamp-liste.de kan du se en oversigt over de kommende Barcamps i Tyskland, Østrig og Schweiz.

Ofte er der fagfolk, der taler på andre konferencer for en masse penge. På Barcamps er de mere “tilgængelige”, og du kan ofte stille spørgsmål direkte og komme i samtale.

Sådan organiseres en barcamp

Hvis du har været en deltager på en barcamp et par gange, kan du også have lyst til at organisere en sådan. Igen sammenfattede jeg et par tip. Naturligvis er disse ikke bindende og hævder ikke at være komplette, men er baseret på vores egen erfaring.

Først til det vigtigste punkt: Alt afhænger af holdet. Selvom en barcamp er mindre besværet end en konference, hvor for eksempel talere skal inviteres, skal der organiseres en masse afhængigt af kravene. Afhængigt af størrelsen på barcampen er et afbalanceret gennemsnit af holdstørrelsen vigtigt.

  • arrangører: Et eller to medlemmer i teamet er arrangørerne. De beslutter sig i tvivl eller uenighed og sikrer, at de andre teammedlemmer får opgaver og udfører dem.
  • hold: Holdet bliver involveret og deres netværk og arbejder sammen med arrangørerne for at forberede sig. I bedste fald har hvert medlem “afdelinger”, men meget kan gøres sammen. Hvis nogen fra dit team har kontakter med virksomheder, skal disse bruges – for eksempel til organisering af placering, sponsorer og mediepartnere.
  • hjælperenIsær på barcamp-dagen tager det hjælpere på stedet for at regulere adgangen, besvare spørgsmål fra deltagerne, sætte sig ind i nødruter, tage sig af catering og sikre, at sessionstiderne eller kodeksen overholdes..

Catering og placering

Med måltidet stiger og falder stemningen. God catering er derfor vigtig, især i anden halvdel af eftermiddagen. Tænk også her på fødevareintolerancer, vegetarer og veganere. Tip: Kødspisere kan bestemt spise veganer, veganere og vegetarer, men intet kød.

Og hvor skal barcampen finde sted? Jo bedre værelser er udstyret, jo bedre føler gæsterne sig. Samarbejdsområder er f.eks. Særligt gode.

Men flere og flere store virksomheder leverer gerne værelser til barcamp.
Så de kan præsentere sig for et ungt publikum og sælge sig selv som progressive og fordomsfri.

Sponsorer og adfærdskodeks

Netop fordi en barcamp ikke skulle koste meget for deltagerne, er det næppe muligt uden sponsorer. De største omkostningsfaktorer er normalt værelser og catering. Men også små ting som øl til aftenen, snacks til pauserne og begivenhedsforsikring skal overvejes her.

For at gøre barcamp kendt er mediepartnere også nyttige. Specialmagasiner, regionale radiostationer, større blogs og digitale magasiner er især velegnede her.

Uanset hvad du skal tænke på: En adfærdskodeks er ikke ubetinget almindelig, men den bliver mere og mere vigtig og sker i flere og flere store begivenheder, såsom Republica.

I en adfærdskodeks definerer du adfærdsregler for din Barcamp, der normalt skal være klar, men ikke altid kendt for alle. Dette inkluderer blandt andet, at alle skal behandles ens og ingen skal diskrimineres. Det er også vigtigt at indikere, at en udelukkelse fra begivenheden truer, hvis nogen overtræder adfærdskodeksen.

Også interessant: Content Marketing har nu en adfærdskodeks

Opkald til handling 1200X1200 fører september

Fokuser på dig!

LEAD-udgaven 3/2018 bringer dig ind i fotografiens verden. Hvilken rolle de og deres digitale genbrug spiller i dag, og hvilke muligheder der er, lærer du i 3 spændende historier i magasinet. Men emner som e-sport, kunstig intelligens og marketingteknologier er også en del af det aktuelle emne.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *