Apples vrede overraskelse

Enhver, der købte en anstændig mængde Apple-aktier ved iPod’s fødsel eller den seneste udgivelse af iPhone senest er i dag en millionær millionær. I de senere år vidste forløbet af aktiemarkedspapiret fra Apple kun en retning – stejlt opad. Gruppen annoncerede kvartalsvis nye rekordtal, aktiemarkedsaktørerne jublede hver tredje måned. Den 29. januar skulle de næste numre følge den vigtige juleaktivitet (oktober til december 2018).

For nylig var bestanden på $ 154 (ca. 136 euro), skønt det var langt fra deres tidligere højeste tid på 233 dollars (196 euro) i oktober, men hvad der skete i den foregående nat, i Apples nylige virksomhedshistorie – og især i iPhone-historien – en historisk pause.

2. januar 2019 – et snit i virksomhedens historie

Apple besluttede at tage et usædvanligt, men nødvendigt skridt. Virksomheden indgav et officielt “brev fra Tim Cook til aktionærerne” i dets nyhedsrum, der samler alle pressemeddelelser, og suspenderede handel med sin aktie allerede før den lukkeklokke på den amerikanske børs for at undgå et prisskælv.

udstilling

Cooks nøglemeddelelse den 2. januar 2019, som er en episode i Apples forretningshistorie: Apple skal advare aktiemarkedet 27 dage før den officielle meddelelse om de faktiske tal, at koncernen ikke kan holde sine egne novemberprognoser for de næste økonomiske resultater , Især fordi salget af iPhone var lavere end forventet af Apple.

1997: “Kistelåget lukker”

Hvornår var de sidste så dårlige nyheder for Apple-aktionærer? Svar: 1997, et par uger efter Steve Jobs tilbagevenden til gruppen. Virksomheden var konkurs, og CNN-teknologeanalytiker Gene Glazer sagde, “neglene har endnu ikke ramt Apples kiste, men kistens låg lukker.”

Det kom anderledes. Jobs omstrukturerede Apple, bragte gruppen med opfindelsen af ​​iPod, iPad, iMac og især iPhone på vej til succes. Næsten indtil i dag. Men at sænke prognosen 21 år efter Jobs ‘masterplan for at redde et konkursfirma er nu et stort og negativt slag.

Også interessant: Status Pro: Den nye iPad i LEAD-testen

Et tæt kig på den nye prognose

Afgørende faktor for Cook-meddelelsen er korrektion af de prognosticerede indtægter i den faktisk særligt lukrative julebranche (oktober til december 2018), der igen ville brændstof til Apple med iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPad Pro og Apple Watch Series 4 igen.

Cook korrigerede den oprindelige prognose i går aftes fra $ 89 til $ 93 milliarder til 84 milliarder dollars. Som forventet forbliver bruttomarginen ca. 38 procent. Imidlertid steg “andre indtægter og udgifter” fra $ 300 millioner til $ 550 millioner.

Lead 3 Innovation Management 1200X1200 Vr

Bæredygtig og innovativ

Alle virksomheder skal holde trit med digital transformation. Alle vil have det. Hvorfor er det så svært for mange? Den velafprøvede opgives for usikkerheden i det nye. I LEAD Bookazine 3/2018, lad en innovationscoach forklare, hvorfor det at være innovativt betyder at forblive succes i fremtiden.

Bestil nu

Op til 1649 euro for den dyreste nye iPhone-model

Cooks erklæring om, at der har været “færre iPhone-opgraderinger end forventet”, skulle få aktionærer og Apple-kritikere til at sidde op og tage varsel. Apple forventer rekordsalg i USA og Tyskland. Men bare det kinesiske marked brød.

Tross alt, var det på grund af de stadigt stigende priser, at kunderne i stigende grad tager til ældre modeller, eller endda holdt deres foregående iPhone? Apple kræver op til 1649 euro for sin dyreste model, iPhone XS Max med 512 GB lagerplads. Over 1500 euro for en smartphone – en pris, der virkede utænkelig for to eller tre år siden og alligevel blev virkelighed.

Også interessant: LEAD test: Ti gode grunde til iPhone XR

Smarttelefonmarkedet er overmættet

Eller ville kunder endda have været villige til at bruge en sådan sum, men ikke kunne se noget bestemt købsincitament i de nye funktioner? I de næste par dage skal der være meget spekulation. En ting er klar: Smartphone-markedet er generelt overmættet. Helt banebrydende funktioner har ikke eksisteret i årevis hos nogen smartphone-udbyder – kun (gode) forbedringer i detaljer. Enhver, der tager billeder af og til, kunne lave fremragende billeder med iPhone 7.

Gunstig batteribytte har tilsyneladende forhindret mange i at købe nyt

Apple peger selv på grundene til at korrigere antalletprognoserne af mange økonomiske grunde. Cook taler naturligvis ikke om priserne på iPhones i sit åbne brev til aktionærerne. Når alt kommer til alt nævner han som en af ​​grundene til iPhone-salget, inklusive batterireparationsprogrammet, som Apple havde lanceret.

For 29 euro kunne batteriet på en smartphone udskiftes indtil udgangen af ​​2018. En latterlig pris, som hundreder af tusinder af brugere af ældre iPhones sandsynligvis har brugt til at give deres gamle iPhone ny juice – i stedet for at købe en ny model.

Verdensomspændende økonomisk krise

Cook nævner også grunde, som Apple (fra Apples synspunkt) ikke er ansvarlig for, men som gruppen nødvendigvis skal leve med: Den forskellige timing af iPhone-lanceringer havde haft indflydelse på sammenligningen med sidste år. Den stærke amerikanske dollar gav “modvind” ifølge Cook. Der var, som Cook indrømmede, flaskehalse på Apple Watch Series 4 og iPad Pro. Og netop i Kina er Apple svækket. Derudover ifølge Cook, den “svage økonomi i nogle nye markeder”.

Kan være alt. Men mange Apple-modstandere har for nylig kritiseret gruppen “mangel på innovation”. Kun et lille tegn, men ikke godt for mange observatører: I september 2017 annoncerede Apple en innovativ tredobbelt lademåtte kaldet AirPower “for 2018”. Det eksisterede først den 31. december. Apple sagde ikke et ord om det. Så du kender faktisk ikke virksomheden i de sidste 20 år.

“Apple hænger på iPhone-dryppet”

Dog ser aktionærerne først og fremmest på Apples premiumprodukt: iPhone, som er hjertet i gruppen – selvom servicesegmentet med tjenester som Apple Music, produkter som de ekstremt succesrige AirPods eller abonnementstjenester fortsætter med at vokse. Apples indtjening ifølge analytikere altid i de senere år “afhænger af iPhone-dryppet”. Og når iPhone hoster, så “sælges mindre end forventet”, får Apple en influenza.

Bortset fra den usædvanligt nervøse pre-ambassade-meddelelse fra Cook om, at deres egne prognoser ikke er opfyldt, er nu hverken Vestens fald eller Apple’s fald at klage. Virksomheden har 130 mia. Dollars kontant, og aktier er blevet købt tilbage i årevis – altid et positivt tegn på koncernens tro på sin egen styrke.

Grundlæggende tegn allerede før jul

Og selvfølgelig er det denne gang. Uanset hvad, hvis du læser i Cooks afsluttende konklusion mellem linjerne: Apple er “selvsikker som aldrig med hensyn til de grundlæggende styrker af vores forretning” og “sikker på vores pipeline med fremtidige produkter og tjenester.” Og selvfølgelig er Apple ifølge Cook “nyskabende som intet andet firma i verden, vi vil ikke tage vores fod af gasen.” Han fortsatte, “Du kan ikke ændre makroøkonomiske forhold, men vi tager andre initiativer for at forbedre vores resultater.”

Allerede en uge før jul lod Apple sidde med et nyt initiativ. Ved nærmere undersøgelse meddelte det åbne brev til aktionærerne her, da Apple greb dette banner øverst på sin hjemmeside:

“iPhone XR fra € 579. iPhone XS fra € 879. Udskift din nuværende iPhone til en ny i en Apple Store i nærheden af ​​dig.”

Det var allerede klart, at iPhone-forretningen i jul ikke gik som forventet. Særlige priser fra Apple, som aldrig havde eksisteret i årene før. Fra en uge før julaften 2018 men allerede.

Nye foranstaltninger planlagt

I fremtiden ønsker Apple tilsyneladende at fortsætte med denne “byttebane”. Tidligere den aften dukkede Tim Cook op på den amerikanske kanal CNBC og sagde, at Apple ville “virkelig fokusere på ting, det kan kontrollere, fremtidig salg gennem handel i programmets markedsføring, månedlige prisindstillinger og mere Fokus på tjenester i butikken. “

“Forventningerne til Apple bør være høje”

Uanset om dette kan bringe iPhone-salg og -indtjening tilbage på sporet, skal de næste (traditionelt faktisk roligere) måneder vise. I det mindste forsikrer Tim Cook, at det vil lykkes: ”Forventningerne til Apple er høje, fordi de skal være høje, vi er forpligtet til at overskride disse forventninger hver dag, det har altid været Apple’s måde, og det vil altid være. ”

Spændende ord efter Cooks “Brev til aktionærerne”, som børsmæglerne sandsynligvis vil straffe kraftigt i eftermiddag på aktiemarkedsåbningen i USA. For dybt er skuffelsen og frygt for overmættelse af iPhone efter 21 år – hvor det næsten bare gik op ad bakke hos Apple.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *