TechTäglich: Den første baby i rummet

Bundeskartellamt vs. Facebook

Facebook-foto gratis kilde Pixabay Com
(Billede: Pixabay)

Det føderale kartelkontor ønsker at begrænse indsamlingen af ​​raseri af dataproduktionen Facebook. Et tilsvarende arrangement vil blive leveret inden for kort tid ifølge “Bild am Sonntag”. Konkret handler det om deling af Facebook-data uden passende samtykke fra brugeren til forbundne tredjepartsudbydere som WhatsApp, Instagram, Twitter og Co.! Bonn-myndigheden beskylder den amerikanske gruppe for markedsmisbrug. Kartelkontoret betragter endda inkluderingen af ​​en Facebook-lignende-knap på andre websteder som en overtrædelse. Selv hvis brugeren ikke kunne lide noget, blev data allerede sendt til Facebook, argumenterer Bundeskartellamt. At implementere Facebook får tilsyneladende en overgangsperiode. Hvor længe dette skal være, vides ikke. Facebook vil tage retssager mod beslutningen.

Den senior robot

Elli Q
(Billede: Intuition Robotics)

Det amerikanske firma Intuition Robotics er ikke målrettet mod den yngre målgruppe, men seniorer. Med Elli-Q er virksomheden i øjeblikket den første robot for ældre borgere før. Ser ud som en inhalator for forkølelse og hoste. Men er et smart sygeplejepersonale. Elli-Q forstår ikke kun taleinput, men berører eller reagerer også på kommandoer med lyssignaler og bevægelser. Den smarte gadget minder også om at tage medicin eller den næste læge besøg. Med et håndsæt får senioren kontakt med kammerater. Software som Spotify er automatisk tilgængelig, en opsætning er ikke længere nødvendig. Den digitale assistent har med 1500 Euro og månedlige abonnementsomkostninger på op til 50 US Dollar (knap 44 euro) dog sin pris.

Opstart vil skyde baby i rummet

Rumlivets oprindelse
(Billede: SpaceLifeOrigin)

Neil Alden Armstrong var det første menneske på månen den 21. juli 1969. På dette tidspunkt var astronauten 38 år gammel. Opstarten “SpaceLifeOrigin” finder: alt for gammel. Og hvis vi overlader Elon Musks drømme om mennesker i rummet, er det hollandske projekt virkelig ambitiøst: allerede i 2024 skal den første baby fødes i rummet. Hvordan ønsker virksomheden at administrere alle disse uundværlige ting inden for fem år, helt ned til konsekvenserne af vægtløshed? Egbert Edelbroek, en af ​​SpaceLifeOrigin’s seniorledere, holder stadig tavse om digitale tendenser. Meget let, selvfølgelig.

Forente stod vi

Er du nysgerrig efter, hvem er @United største globale virksomhedskonti? @Apple er i toppladsen og meget til succes for SFO international flyvning især Shanghai-tjenesten #UnitedAirlines #United #Apple #SFO #PVG #Shanghai #China pic.twitter.com/HNvIrz8wDg

– LAflyer (@LAflyr) 11. januar 2019

Flyv æbleflue op op til himlen. Steve Jobs havde sit eget private fly. Selv Apple CEO Tim Cook stråler meget rundt om i verden. Men andre senior Apple-medarbejdere flyver ud – især fra San Francisco til Shanghai. Som Twitter-kontoen LAflyer bestemte, er Apple den mest kontante rige kunde hos United Airlines i lufthavnen SFO. United stod vi: Apple bruger $ 150 millioner på flybilletter på United. For ruten San Francisco til Shanghai reserverer Apple 50 forretningspladser om dagen, hver dag hele året. Til sammenligning: Facebook og Google forlader på SFO “kun” hver 34 millioner dollars om året hos United. Hvorfor Apple flyver til Shanghai: Lufthavnen er centrum for Asien. Der kan Apple producere næsten hvad som helst – og så sprænge så mange Apple-medarbejdere frem og tilbage hver dag. Hvem ved, måske er iFlyer den “næste store ting” fra Apple, en jet, der stråler medarbejdere til Asien og tilbage. Ville bestemt spare langtidsomkostninger.

Sort spejl som en bog

Light Matter Photo Gratis kilde Amazon
(Billede: Amazon)

Har du set “Black Mirror” på Netflix? Den uofficielle bog om kult-serien giver nu en tidligere ukendt tysk forfatter. Sina Kamala Kaufmanns 172-siders nyligt udgivne bind “Helle Materie: Nahphantastische Tales” samler tolv noveller, der skildrer morgendagens verden. En verden, der er “faldet fra hinanden” mellem teknisk hype og velstand. Irriterende og fascinerende forvandler forfatteren, der studerede politik, filosofi og offentlig ret og derefter ansat i spillebranchen, til en sort spejllignende fremtid, hvor f.eks. Managermænd i dametøj skal holde foredrag, fordi den uopfyldte kvote på 50 procent af kvinderne i virksomheden skal kompenseres. Tilhører alle administrerende direktører.

Slutningen på LEAD: Hvad Siri slog

Nogle gange klapper Apples stemmeassistent Siri. I dette tilfælde med vilje. Det er den rytme, hvor Siri skal hen. Hun beregner et kompliceret matematikproblem, og med svaret banker to studerende jævnt på bordet med deres kuglepenne. Sådan bliver Siri til en beatbox (erin):

Forresten: TechDaily er også tilgængelig som et nyhedsbrev og som en færdighed (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *