TechTäglich: Du gør det også! Alexa apps nu til alle

Du gør det også! Alexa apps nu til alle

Indtil videre var det kun registrerede udviklere, der kunne udvikle færdigheder til Amazons sprogassistent Alexa – det er, hvad apps kaldes der. Siden 2016 er mere end 80.000 færdigheder samlet. Ikke et dårligt resultat, men drastisk mindre end normalt fra app-butikkerne til iOS og Android. Nu vil Amazon sørge for et større tilbud. Fra nu af kan enhver i USA tilbyde deres egen Alexa-evne. Motto: Du gør det også! Målgrupper inkluderer bloggere (til hvilke der er en WordPress-forbindelse), skoler og universiteter, sportsklubber eller mindre virksomheder. Du kan f.eks. Have blogtekster, tidsplaner og aktuelle tilbud læst op via stemmekommando – eller tilbyde quizzer. Det tekniske grundlag herfor er Alexa Blueprint Tool, der blev introduceret i 2018, og som kan bruges til at skabe færdigheder uden programmeringskendskab. Til dette, så The Verge, er der nu flere nye skabeloner.

Det nye superspil: Tetris Battle Royale

Når undersøgelser er på udkig efter det bedste videospil nogensinde foretaget, har “Tetris” altid den bedste chance for at vinde førstepladsen. Selv 35 år efter den første version er det strålende koncept med de russiske gåder uovertruffen. I øjeblikket er “Fortnite Battle Royale” imidlertid på toppen af ​​spillerne. Og Nintendo havde den gode idé at blande de to superhits – kvasi med “Tetris Battle Royale”. Officielt kaldes det nye spil “Tetris 99” – men antallet antyder emnet Battle Battle. I et klassisk Tetris-puslespil konkurrerer 99 spillere mod hinanden online og stakler blokke, indtil kun vinderen er tilbage. Ligesom på Fortnite Island, bare fredelig – selvom det er muligt at kaste skrald mod hinanden for at forstyrre hinanden. “Tetris 99” er nu tilgængelig som en gratis download til Nintendos switchkonsol. For at spille, så Engadget, kræves der imidlertid et onlineabonnement, der koster 3,99 euro pr. Måned eller 19,99 euro om året.

Genial – sådan skal iOS 13 se ud

Fra den 3. til den 7. juni finder den årlige udviklerkonference WWDC sted i San José Apple. Der som normalt vil der være et første kig på det nye operativsystem iOS 13, som frigives i efteråret til iPhone og iPad. Hvad Apple fans ønsker, viser nu en genial video fra ConceptsiPhone – quasi den store iOS 13-anmodningskoncert på 125 sekunder. Mere end 40 nye funktioner kan ses i den, fra den delte visning på iPhone over flere brugerkonti på iPad til muligheden for at beskytte individuelle apps med adgangskode eller ansigts-ID. Den dårlige nyhed: Apple vil aldrig pakke alle disse gode ideer i den næste iOS-udgivelse. Den gode nyhed: Der er stadig iOS 14 og iOS 15 og iOS 16.

Tesla beskytter hunde i bilen

Elbil-guru og Tesla-chef Elon Musk har allerede annonceret to nye funktioner til sine køretøjer med “Dog Mode” og “Sentry Mode”. Nu er opdateringerne til Tesla blevet frigivet, som er udstyret med autopilot og blev bygget efter august 2017. Hundefunktionen er at beskytte hunde (eller børn), som deres ejere efterlader i kort tid alene i bilen. Han regulerer temperaturen til et behageligt niveau og blænder for bekymrede forbipasserende ved en meddelelse på skærmen i cockpiten: “Alt er okay, min herre / Frauchchen er snart tilbage.” Hvis batteriniveauet i Tesla falder til under 20 procent, og klimaanlægget snart ophører med at fungere, får ejeren en advarsel på sin smartphone. Da en sådan teknik aldrig er 100% pålidelig, bør børn og hunde aldrig forlades alene i varmt eller varmt vejr. “Sentry Mode” overvåger miljøet i den parkerede Tesla permanent. Hvis nogen kommer på bilen eller bliver beskadiget, gemmer de indbyggede kameraer scenen. På cockpit-skærmen vises en advarsel, før filmen optages. For mere alvorlige skader, som f.eks. Et indbrud, udløser Tesla en skræmmende alarm og spiller musik ved maksimal lydstyrke. Brugere modtager også en smartphone-alarm – inklusive en video af hændelsen.

Introduktion til hundetilstand: Behøver ikke at bekymre dig pic.twitter.com/xFU6MGZT53

– Tesla (@Tesla) 14. februar 2019

LG G8 – smartphonen (næsten) uden højttalere

Lg G8
Boksstop: I LG G8 genererer den vibrerende skærm lyden (Foto: LG)

Mindre er mere – ifølge dette motto har LG udviklet sin smartphone G8 ThinQ. Fordi det kommende nye flagskib fra koreanerne, som har premiere i slutningen af ​​februar på mobilmessen MWC i Barcelona, ​​giver afkald på (næsten) på en klassisk højttaler. I stedet genererer vibrationer på OLED-skærmen lyden. Med denne teknik kaldet “Crystal Sound OLED” arbejder LG også på sine seneste tv’er. Kun på bagsiden af ​​en højttaler er der stadig installeret, som kun bruges, når der kræves særlig høj lyd. Sammen med Vibrier-skærmen skal stereolyd være mulig. G8 er LGs første smartphone-topmodel med OLED-skærm. Som et smukt nostalgielement er det stadig en klassisk hovedtelefonstik om bord, ifølge The Verge.

Slutningen på LEAD: dyster trailer til “Ice Queen 2”

Den 22. november kommer efterfølgeren til Disneys animationsverden “Frozen” (tysk: “The Frozen – Totally blatantly”) i filmene. Nu er der den første trailer i “Frozen 2” for at se isdronningen Elsa og hendes skrå klan i usædvanligt dystre omgivelser. Indtil videre afslører Disney kun så meget om plotet fra Frier-musicalen: “Elsa, Anna, Kristoff og Olaf vove sig langt ind i skoven for at lære sandheden om en gammel hemmelighed om deres rige.”

Forresten: TechDaily er også tilgængelig som et nyhedsbrev og som en færdighed (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *