Hvor skal rejsen hen, TripAdvisor?

Dette var allerede en mellemstor bombe, der antændte TripAdvisor-vurderingsplatformen i september sidste år: De vil være det nye sociale medienetværk for rejsende og introducerer derfor et individuelt Facebook-lignende feed. Brugere har nu muligheden for at følge påvirkere og hoteller og ferieregioner har lov til at oprette deres eget brandede websted.

På det tidspunkt var jeg begejstret: Hvilken genial idé at netværke de eksisterende tilskud og evaluatorer, samtidig med at jeg lægger endnu mere pres på rejsebranchen. For mig som rejseblogger og agenturchef er også den store mulighed for endelig at opdage noget nyt, efter at det kun føltes om Zuckerbergs netværksimperium og Tik Tok gik.

I dag skal man dog spørge sig selv, hvad der er blevet af ambitionerne – eller hvorfor hidtil ingen rigtig har hørt om TripAdvisors revolutionære planer.

Ved første øjekast en god idé med potentiale

Lad os se nærmere på, fordi netværket visuelt kan overbevise. Ved første øjekast ligner TripAdvisor et socialt samfund for rejsende med feed, influencers og brandwebsteder. Jeg kan male min profil og endda deponere en webadresse. Jeg kan planlægge min ferie perfekt ved at organisere hoteller, begivenheder og restauranter i min rejseplan. Faktisk fantastisk: turismemærker opfylder deres målgruppe der under købsbeslutningen.

udstilling

Så desillusionen: Mit nye feed feeds af de få nuværende mærker (for eksempel National Geographic), som jeg følger her, og hvis bidrag jeg kan lide, som dybest set gælder for venner og bekendte. Hvis der var nogen.

Og det er præcis, hvor den store sociale medieangreb stopper, fordi alle på en eller anden måde har logget ind, men har haft et langdistanceforhold til deres platform i årevis. Ingen får noget, ingen kan lide at netværke, og de store påvirkere synes at have nok at gøre med Instagram. 200.000 tilhængere gør også et meget bedre indtryk, når de søger efter sponsorer end 47 mistede sjæle på TripAdvisor.

Også interessant: Chat pr. Mail: Det tyske angreb på WhatsApp

TripAdvisor er en anmeldelsesportal for turistbranchen, ikke et socialt netværk

Inspirere og gennemse er bare Pinterest, interaktion og kreativ historiefortælling Instagram og “mit perfekte liv XXL” fejres stadig mere på Facebook. Der er næppe plads til noget nyt, især hvis starten er så meget under radaren. Hvad der fungerer i det sociale medieområde fra begyndelsen, forsvandt derefter hurtigt – for i modsætning til Snapchat eller Tik Tok, er der ingen seje teenagere, der redder den store rejse Fox endnu.

Og man spekulerer faktisk på, hvorfor det ikke blev tænkt større og mere allestedsnærværende i starten. Hvorfor ikke en offensiv for alle bloggere og mikroinfluencører at bosætte sig her? Hvor er hotellerne og deres repræsentationskontorer, hvor er deres posteringer og tilbud der fungerer så godt på Facebook? Hvor er kampagnen, der viser mig merværdien eller endda siger, at noget nyt skal afprøves? Hvad kunne ikke have været opfundet og placeret til reklameformater?

Hvorfor har surfet på nettet i tre måneder, en betaversion, der hverken er fisk eller kød og reducerer TripAdvisor til, hvad det er og var: En vurderingsportal for turistindustrien. Respekteret og frygtet grundigt. Men ikke et socialt netværk, som jeg planlægger mine ture og rapporterer om.

Du kan næsten høre indånden af ​​hotellerne og “Destinationer”, for ikke at følge hver nye trend, når alt kommer til alt sidder du endda nogle steder endog Instagram. Indtil videre ser det ud til endnu et forsøg, der er dømt til at mislykkes.

Selvfølgelig er du i godt selskab med Google Plus, Vero, Periscope og snart måske Snapchat, men chancen var og er stadig så forbandet stor, fordi intet fascinerer på den sociale web mere end at rejse, ingen starter med så meget opmærksomhed og brugere Race og ingen samler hoteller og brugere såvel som TripAdvisor. Dette giver kun spørgsmålet: Hvor skal rejsen hen?

Om forfatteren: André Gebel er direktionskonsulent og strategi hos Coma AG i München. Kunder hos det digitale marketingbureau inkluderer Saturn, Tempo, Globetrotter, XING Events, Paulaner og Montana. Han skriver også privat for sin rejseblog.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *