Den dag, Twitter dør

Faktisk fungerer det godt på Twitter. Efter år med krise tredoblet aktiekursen sig i et år på trods af det nylige tilbageslag på børsen, da virksomheden har slettet millioner af falske konti. Lige siden USAs præsident Donald Trump, den mest aktive PR-medarbejder på Twitter, har forårsaget et skue hver dag, blomstrer den korte meddelelsestjeneste. Og efter verdensmesterskabet skulle Twitter annoncere nye rekordnumre. Allerede under verdensmesterskabet i 2014 skrev brugerne 672 millioner tweets over hele verden, lige under FIFAs officielle hashtags. Ved turneringen i Rusland kunne her falde milliardmærket. Men nøjagtigt en måned efter finalen følger den store kat.

Fordi den 16. august introducerer Twitter drastiske ændringer i sin programmeringsgrænseflade (API), som i høj grad begrænser funktionerne af eksterne apps – og truer eksistensen af ​​sådanne apps. Hardcore-brugere sørger og protesterer under hashtaggen #BreakingMyTwitter og klager på forhånd “dagen Twitter døde”. Indtil videre ikke bemærket af offentligheden vil millioner af brugere ikke længere være i stand til at bruge tjenesten som sædvanligt fra 16. august. Og man undrer sig: Har de en fugl på Twitter? Vi besvarer de ti vigtigste spørgsmål.

udstilling

1. Hvad sker der den 16. august 2018?

Den dag, Twitter har meddelt, vil der blive foretaget omfattende ændringer i dens API – grænsefladen, hvorigennem eksterne apps som Tweetbot eller Twitterrific får adgang til tjenesten. De to vigtigste ændringer: Tidslinjer opdateres ikke længere automatisk, og push-meddelelser er ikke længere tilgængelige. “Mange mennesker ved ikke engang, at deres foretrukne Twitter-app ikke vil fungere som normalt snart,” advarer appudviklere på deres kollektive protestwebsted “Apps of a Feather”, hvis ikon er Twitter-fuglens revne fjer.

4 apps af en fjer
“Apps of a feather” – logoet til den verdensomspændende protest (Foto: http://apps-of-a-feather.com)

2. Hvad er konsekvenserne?

Enhver, der bruger tredjepartsapps, ikke den officielle Twitter-app, vil ikke længere modtage underretninger i fremtiden, når andre brugere kan lide en tweet, sende et svar eller en direkte besked, eller når en tilhænger slutter sig til dem.

Værre er, at streaming af tweets i realtid fungerer ikke længere. App-producenterne forsøger stadig at vise tweets så hurtigt som muligt. Men fordi Twitter begrænser antallet af opdateringer, kan der være en forsinkelse på et til to minutter. Hvad der stadig kan accepteres i hverdagen er uacceptabelt i store fodboldkampe eller andre nyhedsemner – hvem vil bruge nyhedsapps til at rapportere portene to minutter for sent? Især den levende karakter, der gør Twitter så spændende, ødelægges af den.

Derudover kan ændringerne føre til yderligere begrænsninger. For eksempel ved Twitterrific-udvikler Iconfactory fra USA ikke, om direkte beskeder vil være tilgængelige på iOS og Android i fremtiden.

3. Hvilke apps påvirkes?

Enhver tredjeparts app, der ikke er direkte fra Twitter, såsom Tweetbot, Twitterrific, Tweetings eller Talon. Ændringerne påvirker også enhver platform, hvad enten iOS eller Android, PC eller Mac. På mobile enheder, der oftest bruger push-meddelelser, har ændringerne sandsynligvis størst indflydelse.

4. Hvordan reagerer app-producenterne?

De frygter, at deres kunder vil flygte, hvis deres sædvanlige funktioner forsvinder fra 16. august. Derfor informerer de først deres brugere på “Apps of a Feather” om, at de ikke har skylden som udviklere på problemerne – men Twitter selv. Det siger: “Vi gør alt for at opdatere vores apps regelmæssigt, på trods af mange anmodninger Imidlertid bød Twitter ikke os en levedygtig måde at gendanne de mistede funktioner på, vi har ventet i mere end et år og havde bare en afdragsfri periode. ” Men det er nu nede.

3 Twitterific
Lille fugl trist (Foto: The Iconfactory / Twitterific)

Twitterrific har allerede slanket sine apps til iOS og Mac. Nye brugere modtager ikke længere push-meddelelser. Og Twitterrific til Apple Watch er ikke længere tilgængelig. Andre udviklere følger. Ændringerne er især bitre for Iconfactory. Fordi Twitterrific stort set er gratis og finansieres ved køb i appen til funktioner som push-beskeder. “Vi forsøger at køre appen så længe som muligt,” står det i det amerikanske studie – som næsten lyder som et farvel.

5. Hvorfor er der nogen apps fra tredjepart?

Erfarne brugere ved, at Twitter findes kvasi to gange – på den ene side den officielle app og det officielle websted, og på den anden side tredjepartsapps. “Brugeroplevelsen”, som den kaldes i dag, er helt anderledes. Twitter selv terninger både appen og på webstedet, tidslinjen for en bruger helt forvirret. Funktioner som “Hvis du gik glip af det” eller “Hvad du kunne lide det”, samt prioriterede tweets, “trends” og annoncering skal formode underholdning og variation, ligesom Instagram, men irriterer mange erfarne Twitter-brugere.

I modsætning til denne rod giver apps som Tweetbot til iOS og Mac en ryddig tidslinje, der er strengt kronologisk og undgår reklame. Derudover tilbyder disse apps ofte tydeligere menuer og smartere funktioner end Twitter selv. Tweetbot opfandt det uundværlige “pull to refresh”, hvilket betyder at trække en side ned for at opdatere indholdet. Og så annoncerer Twitterrific ganske godt: “Twitter-appen til folk, der faktisk bruger Twitter.”

Tweetbot til iOS koster for eksempel 5,49 euro, på Mac er det 10,99 euro – bedre Twitter-fans kan ikke investere deres penge. Hvor: I øjeblikket anbefales det ikke at bruge penge på en ny Twitter-app, så længe det ikke er klart, hvordan disse apps fungerer fra midten af ​​august.

6. Hvorfor bruger Twitter disse foranstaltninger?

Svaret giver faktisk spørgsmål 5. Selvfølgelig ønsker Twitter, at brugerne skal se den reklame, det finansierer. Og brugerne skal ledes til det indhold, som Twitter betragter som interessant og spektakulært. For de ikke-elskede tredjeparts apps mangler Twitter denne kontrol. De bør derfor forsvinde fra markedet så vidt muligt. Appudviklerne skriver på “Apps of a Feather”: “Virksomheden forhindrer aktivt tredjeparter i at tilbyde apps, der også gør det muligt at bruge Twitter.”

7. Hvordan reagerer brugerne?

Selv nu med vrede og vrede – selvom ændringerne langtfra ikke er kommet rundt om den hårde kerne. #BreakingMyTwitter siger, “Hvorfor vil du ødelægge din egen platform så meget?” eller “Twitter, hvorfor hader du os?” Kort formel: #RIPTwitter. Eller: “Ryst om din Twitter!”

Hach @TwitterDE.

Din app er skrald.
At pålægge det på brugerne ændrer ikke dette og binder heller ikke disse brugere til din tjeneste.
Den dag, jeg ikke længere kan bruge Tweetbot, vil være den dag, jeg stopper med at bruge Twitter. # BreakingMyTwitter

– Long-time bayer (@_fisto_) 8. juli 2018

@TwitterDev #BreakingMyTwitter hvorfor hader du os?

– VeggieTorta (@VeggieTorta) 8. juli 2018

Åh, @TwitterDev, hvorfor vil du ødelægge din egen platform så meget?

➡️ https://t.co/gUI1AxyYcV#BreakingMyTwitter

– RatzRuebe (@RatzRuebe) 7. juli 2018

8. Er der stadig en udvej?

Teoretisk set ja. Udviklerne kunne betale for vedligeholdelse af de tidligere funktioner. Men de gebyrer, som Twitter kræver, er så urealistisk høje, at de ikke regner med nogen appudbydere. Denne premium-service ville koste 2.899 dollars (2.475 euro) pr. 250 brugere pr. Måned. For at finansiere denne adgang plus nogle ekstra omkostninger skulle appbrug pr. Bruger skulle koste omkring $ 16 om måneden – en pris, som markedet simpelthen ikke kan bære. Og det ved Twitter også godt.

9. Hvad kan brugerne gøre?

2 Breaking My Twitter

En aftale i sidste øjeblik mellem Twitter og udviklere er stadig ikke udelukket, men er i stigende grad urealistisk. Denne gang ser Twitter faktisk ud til at gøre apps fra tredjepart så upraktiske, at de gradvis forsvinder fra markedet. For at øge presset på Twitter opfordrer appudviklerne deres brugere til at protestere mod #BreakingMyTwitter og gennem tweets på @TwitterDev. Andre foranstaltninger: At informere offentligheden i blogs eller podcasts.

10. Hvilke tricks hjælper den 16. august?

Det faktum, at brugere af tredjepartsapps, der værdsætter en kronologisk tidslinje, massemigrerer øjeblikkeligt til den officielle Twitter-app eller på twitter.com synes udelukket – for stor er manglen på den forvirrede officielle Twitter-tidslinje. Hvordan apps faktisk kommer sammen med den nye API, vises først efter deres aktivering.

Den bedste løsning synes i øjeblikket at være tweeting, læsning og skrivning med den velkendte app – og ud over at installere den officielle Twitter-app til push-meddelelser eller til specielt aktuelle begivenheder. Fordi det i det mindste ikke skulle ændre sig: Det vil fortsat være muligt at installere flere Twitter-apps med den samme konto, for eksempel på en smartphone eller tablet.

Et noget levedygtigt alternativ, hvis kun på skrivebordet, er den flersøjle Tweetdeck, der kommer direkte fra Twitter, og viser også en kronologisk tidslinje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *