Hvordan algoritme-baseret matching skaber en fleksibel arbejdsverden

Der er allestedsnærværende mangel på færdigheder i enhver branche. “War of Talents” påvirker ikke kun it-branchen, men også detail-, catering- eller gæstfrihedssektoren.

Der er mangel på, at unge arbejdstagere rykker op og ledige stillinger. Derudover kæmper virksomheder ikke kun konstant med en mangel på personale, hvilket forværres af ferie, sygdom eller sæsonbetingede forhold, men også med digitalisering og globalisering.

For virksomheder øges konkurrencepres og dette kræver stadig hurtigere og mere smidig handling på markedet. Iværksættere skal reagere, når medarbejdere spontant mislykkes, og pludselig er der behov for mere personale. Mens kortvarig personale ofte tog flere uger i fortiden, giver intelligent software virksomheder mulighed for at finde fleksibel arbejdsstyrke på få timer i fremtiden.

Algoritmer forbinder virksomheder og arbejdstagere på kortest mulig tid

Det er velkendt, at algoritme-baseret jobkandidat matching hjælper med at finde den bedste kandidat til virksomheden på lang sigt. Men softwareteknologi forbinder også mennesker med virksomheder, der har brug for en midlertidig assistent i morgen eller næste uge. Gennem brug af teknologi kan dette hurtigt udfyldes med spontan personalemangel – også til individuelle skift.

udstilling

Hvordan fungerer det? En algoritme kender begge sider præferencer og sender søgernes job på smartphonen i henhold til hans ønskede aktiviteter og kvalifikationer. Som et resultat tilbydes kandidater kun job, der er kompatible med den ønskede arbejdstid. Der tages også hensyn til afstande, så arbejderne kan arbejde tæt på deres bopæl eller destination og har korte rejsetider. Gennem denne forvalg vælger folk, der ønsker at arbejde fleksibelt, kun job, der faktisk egner sig til dem – hvad angår teknisk, tidsmæssigt og geografisk.

Samtidig er det kun kandidater til virksomheder, der er kvalificerede, har bevidst ansøgt om et job på timebasis og derfor er også motiverede. Forvalget af ansøgere foretages af algoritmen, der sparer meget tid i søgningen efter personale. I stedet for flere uger eller måneder tager brug af teknologi kun et par timer.

Kvalitet og tilfredshed kan sikres på begge sider, hvis samarbejdet evalueres bagefter. Medarbejdere og arbejdsgivere, der værdsætter hinanden positivt og nyder at arbejde sammen, matches automatisk igen. Ved at analysere tilbagevendende mønstre og profiler anerkender algoritmen ikke kun arbejdstagernes behov, men også hvor godt kandidater og virksomheder generelt passer sammen. Dette forbedrer løbende automatiseret matchning af jobkandidater og sikrer, at den rigtige forvalg mellem virksomheder og mennesker foretages.

Imidlertid er en algoritme, der forudvælger jobtilbud, kun det første trin. Som en generel regel skal hele processen digitaliseres fuldstændigt og gøres mulig overalt. Dette gælder både for virksomheder, der fleksibelt beder om personale online og for kandidater, der spontant ansøger om et job via appen.

Arbejdsmarkedet for medarbejdere: Den unge generation ønsker et fleksibelt arbejdsmiljø

Spontanitet, fleksibilitet og selvbestemmelse er ofte kravene i den unge generation Z. Det er netop her, virksomheder, der er på udkig efter ledigt personale på kort sigt, kan drage fordel: Vores yngre generation ændrer jobmarkedet og måden, hvor job findes. De er unge, lærer hurtigt og ønsker at være fleksible med hensyn til tid.

De ønsker ikke at binde sig til en 40-timers uge, men beslutter frit om deres liv. I dag bliver det stadig mere attraktivt for medarbejderne at arbejde kun på udvalgte ugedage. Dette giver dem fuldstændig kontrol over deres arbejde og private liv.

En algoritme, der lærer alle detaljer om den “fleksible generation” og kun foreslår passende job, er essentiel for den nye arbejdsverden. Standardiserede applikationsprocesser er ikke konkurrencedygtige her, fordi de ofte er kedelige, stive og sjældent afstemt efter individuelle behov. Teknologi giver arbejdstagerne mulighed for at finde job, der passer til dem og deres behov. Samtidig kan virksomhederne kompensere for kortvarige personalemangel.

Jobmarkedet bliver en digital platform

Nye softwareteknologier sikrer, at hurtigere personale kan findes. Algoritmer vælger den rigtige kandidat til et job, og automatisk matchning sikrer en hurtig og fejlfri forvalg, da kvalifikationerne til et menneske svarer til jobprofilen.

Denne type jobkandidatsøgning er mere anonym end det, vi kender indtil videre, og derfor også objektiv. Job og kandidat mødes på grundlag af kvalifikationer og ønsker, ikke menneskelige præferencer eller tilfældigheder. Der er ingen lønforskelle på grund af køn, og betaling er allerede fastlagt på forhånd.

Numrene på en intern evaluering af Zenjob viser, hvor hurtigt undervisning i åbne job tilbydes. Tech Personnel Service leverer studerende midlertidigt på en lagdelt måde til virksomheder: med den største efterspørgsel efter kortvarige job findes arbejdere i detailhandlen inden for 34 timer.

Inden for lager og logistik såvel som begivenhed og gastronomi går der i gennemsnit kun 29 eller 30 timer, indtil et kortvarigt job er taget. Kontorjob tages efter kun 19 timer. Med 50 procent af alle henvendelser formår Zenjob endda at finde passende personale inden for syv timer takket være teknologi.

Brug af algoritmer vil få arbejdsmarkedet til at fungere som en digital platform i fremtiden: Jobs vises kun for udvalgte kandidater, og virksomheder og mennesker vil konvergere stadig hurtigere. Mens algoritmen forud vælger, kan den endelige beslutning for en jobkandidat stadig træffes af menneskelige hænder.

Det første personlige indtryk kan ikke erstattes af algoritmen, men i fremtiden kan personlig og jobsøgning styres med et enkelt klik. Uanset om vejret åbner ølhavssæsonen overraskende eller detailsalget starter – dækker personalebehovene er ikke længere et problem for de respektive operatører.

Du er måske også interesseret i dette: Overlevelsesstrategi Z

Fritz Trott er administrerende direktør og medstifter af Berlin start-up Zenjob, der forbinder virksomheder med studerende, der leder efter fleksible job. Til dette formål har HR-tjenesteudbyderen udviklet en algoritme, der automatisk genkender, hvilket job der passer til hvilke studerende.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *